Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας: Γιώργης Χριστοδούλου - Καντάδα για τη γιαγιά μου!

Πληροφορίες

Γιώργης Χριστοδούλου - Καντάδα για τη γιαγιά μου

Βγαίνεις από το προαύλιο και τρέχεις με την σάκα να ανεβοκατεβαίνει στην πλάτη σου... σε περιμένει εκείνη στο σπίτι. Ανοίγει η πόρτα του σπιτιού και η μαρμάρινη γυαλιστερή σκάλα σε οδηγεί κοντά της. Ανεβαίνεις τα σκαλοπάτια δυο δυο και προσγειώνεσαι στην αγκαλιά της. Τα βάρη του σχολείου απομακρύνονται σαν χιλιάδες χρωματιστά μπαλόνια δεμένα στα χέρια και στα πόδια σου να σε τραβούν προς τον ουρανό και εσύ γελάς!!!

«Καλώς το παιδί μου» λέει, σε φιλά τρυφερά, τοποθετεί τη σάκα στο γνωστό της σημείο και απαλά σε σπρώχνει στην κουζίνα. Το τραπέζι είναι στρωμένο. Το σερβίτσιο με τις αγαπημένες σου ζωγραφιές, στο βυθό των πιάτων, σε περιμένει να τις ανακαλύψεις, όπως κάθε φορά που απολαμβάνεις το υπέροχο γευστικό της φεστιβάλ!!

Καθημερινά, απλές κινήσεις... με τακτική ρολογιού. Κάθε λεπτό και μια ψηφίδα αγάπης να φτιάχνει την μορφή που πάντα θα θυμάσαι. Το χέρι με τη λεπτή από τον καιρό χρυσή βέρα που σε ταΐζει το δεκατιανό αυγό, όταν σε χαϊδεύει στα μαλλιά για το μεσημεριανό ύπνο, την ώρα που σε χτενίζει για την απογευματινή βόλτα, οι γρήγορες κινήσεις της να σε κλείσει στην αγκαλιά της μόλις έχεις χτυπήσει, όταν είσαι καλό παιδί και σε ανταμείβει με την μικρή σοκολάτα στο μπλε περιτύλιγμα, οι καραμέλες στην τσέπη σου πριν φύγεις με τη μαμά. Και τα μάτια της όταν την συναντάς την επομένη.

Μεγαλώνεις, μεγαλώνει και η προσμονή αντιστρέφεται. Εκείνη τώρα σε περιμένει με λαχτάρα, να δει πώς μεγάλωσε το παιδί της. Στο τηλέφωνο όταν της μιλάς σου ζητά να προσέχεις και αν δεν μπορείς να την επισκεφτείς... «Δεν την πειράζει, αρκεί να είσαι εσύ καλά παιδί μου.» Τώρα εκείνη κατεβαίνει τη σκάλα για να έρθει πιο γρήγορα σε εσένα, σε περιμένει στην πόρτα. Ανοίγει τα χέρια και πια δε σε χωρά η αγκαλιά της, σε βλέπει σα γίγαντα. Προσπαθεί να πιαστεί από εσένα. Στέκεται δίπλα σου και όταν περνούν οι γείτονες και σχολιάζουν το πόσο έχεις μεγαλώσει, τους χαιρετά και αποκρίνεται: «Του παιδιού μου ο γιος είναι δύο φορές παιδί μου!»

Μπορείς να δεις την πορεία του ήλιου στο βλέμμα της. Τη στιγμή που θα σε αντικρύσει, ανατέλλει.. Όταν απολαμβάνετε την κουβέντα σας με καφέ και το αγαπημένο κέικ, βρίσκεται ψηλά όπως το μεσημέρι και λάμπει και τη στιγμή πια που σε αποχαιρετά, δύει. Τα μάτια της πλημμυρίσουν σαν τη θάλασσα την ώρα που βυθίζεται ο ήλιος. Όχι από λύπη, αλλά από συγκίνηση και υπερηφάνεια. Και είναι τότε που θέλεις να πεις τόσα «ευχαριστώ», να την αγκαλιάσεις και να της αφιερώσεις όλη τη μελωδία των παιδικών στιγμών σου... όλα αυτά είναι τώρα κλεισμένα με τρυφερότητα στο νέο τραγούδι του Γιώργη Χριστοδούλου. Το μόνο στο «μπουκέτο» από τραγούδια του καινούργιου του δίσκου βασισμένου σε επανεκτελέσεις τραγουδιών των Αττίκ, Γιαννίδη, Ραπίτη, Σουγιούλ και άλλων.

Μια «Καντάδα για τη γιαγιά μου», μια μελωδική αγκαλιά στις τρυφερές γιαγιάδες του κόσμου.

 

Γιώργης Χριστοδούλου - Καντάδα για τη γιαγιά μου

Στίχοι: Γιώργης Χριστοδούλου

Μουσική: Γιώργης Χριστοδούλου

Album: «Καντάδα» (Ankh, 2015)   Σκηνοθεσία: Δημήτρης Συλβέστρος

 

 

Στίχοι:        

Τώρα που έγινες μικρή κι εγώ μεγάλωσα
μέσα στη μνήμη μας χωρέσανε δυό θάλασσες τραγούδια
Στις προσδοκίες σου σιγά - σιγά σκαρφάλωσα
μέσα από δρόμους
όλο αγκάθια 
και λουλούδια.

Το τραγούδι αυτό είναι για σένα, γιαγιά
τό 'χα κρύψει βαθιά στην ψυχή μου
όταν είπες γλυκά
του παιδιού μου ο γιός
είναι δύο φορές το παιδί μου

Το τραγούδι αυτό είναι για σένα, γιαγιά
να το κρύψεις καλά στην ψυχή σου
και να λες, τρυφερά,
του παιδιού σου ο γιός
είναι δύο φορές το παιδί σου. 

 

Έξυπνη αναζήτηση Μουσικής:

Γράψε τον τίτλο ή τον καλλιτέχνη και βρες το τραγούδι που θέλεις:


Tip: Γράψε μία λέξη κλειδί ή το επίθετο του καλλιτέχνη