Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας: Κωστής Μαραβέγιας - Φάρος

Πληροφορίες

Κωστής Μαραβέγιας

Φάρος

 

Πάντα ακολουθείς το φως. Πάντα έχεις ένα λαμπερό σημείο αναφοράς. Γέννηση, ένα ταξίδι εννέα μηνών που ολοκληρώνεται με την αγάπη.

Και μετά κολύμπι στο μεγάλο ταξίδι της ζωής. Βάρκα σου το σώμα σου, κύματα οι λύπες και λιμάνια οι χαρές.
Και οι δυσκολίες; Βράχια, μεγάλα και απειλητικά, εκείνα που όταν αποφασίζεις να βρεθείς στο λιμάνι πρέπει να αποφύγεις, εκείνα που κάποιες στιγμές στο ταξίδι σου μπορεί να κλείνουν και να ανοίγουν.

Ποιητές, στιχουργοί, συγγραφείς, όλοι συμφωνούν πως η ζωή είναι ένα ταξίδι. Και στη ζωή χρειάζεσαι τους άλλους, εκείνους που θα εμπιστευτείς, που θα σε προστατεύσουν, θα σε προειδοποιήσουν, που θα δώσουν απαντήσεις σε μεγάλα ερωτήματα. Εκείνους που θα «ρίξουν φως» σε σκοτεινές σου σκέψεις και που θα αποκαλύψουν επικίνδυνα περάσματα με μια φωτεινή τους ματιά.

Σε μια χώρα αγκαλιασμένη από θάλασσα και γεμάτη νησιά, λιμάνια και βράχια δεν γίνεται να μην εμπνευστείς για ένα τέτοιο ταξίδι. Σε μια χώρα με νοοτροπία ευπρόσδεκτη γονιδιακή, δεν μπορεί να μην σκεφτείς πως κάποιος θα αποτελέσει το φύλακα σου. Και στα ταξίδια της θάλασσας φύλακας είναι ο φάρος. Εκείνος που στέκει πάντα εκεί και που σε προειδοποιεί, που βοήθα την συνέχιση του ταξιδιού και που ποτέ δεν θα ζητήσει αντάλλαγμα.

Σε αυτό το ταξίδι της ζωής όλοι αναζητούν έναν φάρο, εκείνο το πρόσωπο που θα γεμίσει αγάπη την κάθε μέρα, θα δίνει δύναμη να συνεχίσεις την προσπάθεια για την επίτευξη κάθε χρόνου, που θα χαμογελάσει με την κάθε επιτυχία.

Με απλά και λόγια που μοιάζουν παιδική ζωγραφιά ο Κωστής Μαραβέγιας περιγράφει τον τρόπο που μπορεί κάποιος να αποτελεί την ασπίδα σου, την κινητήρια δύναμη σου στη ζωή. Η λαμπερή του ματιά ξέρει να φωτίζει με απλότητα τα πιο βαθιά μας συναισθήματα και στη μέση του καλοκαιριού περιγράφει με την χαρακτηριστικά χαρούμενη μουσική του αυτό που όλοι αναζητούν: τον έρωτα και την αγάπη. Κουρδίζει και ανοίγει το κουτάκι με τη μουσική.

Κλείνεις τα μάτια και απολαμβάνεις το ταξίδι, με την αίσθηση πως όταν τα ανοίξεις θα έχεις τη λάμψη που θα σε οδηγήσει στη σωστή επιλογή της ρότας. Γιατί στα ταξίδια περνάς ομορφότερα με παρέα και ίσως εσύ να αποτελείς το φάρο στο ταξίδι κάποιου άλλου.

 

Κωστής Μαραβέγιας - Φάρος

Στίχοι: Κωστής Μαραβέγιας

Μουσική: Κωστής Μαραβέγιας

Άλμπουμ : Κατάστρωμα

 

Στίχοι:                

Θέλω την αγάπη σου για καύσιμο
να δραπετεύω από τις άγουρες τις μέρες
Θέλω την αγάπη σου ορόσημο
να τη φοράω τις μουντές Δευτέρες

Θέλω να με ρίχνεις μες στα κύματα
όταν στεγνώνει η καρδιά μου από σκέψεις
Θέλω να μου λες πάντα πως μ' αγαπάς
και να μπορείς και να μ' αντέξεις

Αγάπα με όσο μπορείς να παίρνω δύναμη
να σ' αγαπώ κι εγώ να παίρνω θάρρος
Κι όταν σαλπάρω στ' ανοιχτά
όταν τα βράχια είναι κοντά
Εσύ φως μου να 'σαι ο φάρος

Θέλω την αγάπη σου σαν θάλασσα
που αγκαλιάζει καλοτάξιδα καράβια
Θέλω την αγάπη σου σαν άνεμο
στου Αιγαίου τα φεγγάρια

Θέλω την αγάπη σου για καύσιμο
να εκτοξευτώ ψυχή μου ως το άπειρο
Να σκίσω αιθέρες και στρατόσφαιρα
να γίνω ήλιος, άστρο διάπυρο

Έξυπνη αναζήτηση Μουσικής:

Γράψε τον τίτλο ή τον καλλιτέχνη και βρες το τραγούδι που θέλεις:


Tip: Γράψε μία λέξη κλειδί ή το επίθετο του καλλιτέχνη