Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας! Σταμάτης Κραουνάκης - Θέλω!

Πληροφορίες

  • Μουσική: Αντώνης Ζαχαράκης
  • Στίχοι: Μαρία Ζαχαράκη (από την ποιητική συλλογή "Κομμάτια" 1985)

Σταμάτης Κραουνάκης

Θέλω

 

Οι πρώτες σταγόνες ενός ακόμα Σεπτέμβρη σε βρίσκουν στην παραλία. Μοιάζουν με δάκρυα παιδιού που δεν μπορεί να αποχωριστεί το αγαπημένο του παιχνίδι, αλλά και σαν σταγόνες κάθαρσης στα φύλλα των λουλουδιών.
Το φρέσκο και δροσερό αεράκι σου θυμίζει την ανάγκη για θέρμη... αγκαλιάς. Τα χέρια κλείνουν γύρω από το κορμί και βρίσκεις τα δεσμά σου να σε κρατούν τρυφερά. Καιρός για απολογισμό ή ακόμα και προγραμματισμό...

Στην παράλια λίγο πριν την δύση να ανακατεύεις την άμμο των σκέψεων και να φυλάς τα βοτσαλάκια των επιλογών. Και εκεί την ώρα της Δύσης να πετροβολάς τον κόκκινο ήλιο που «λιώνει» στο γαλάζιο. Να προσπαθείς να ισορροπήσεις καθένα από τα βότσαλα στην επιφάνεια της θάλασσας κάνοντας τα απομείναντα γενναία παιδιά της παραλίας να μετρούν τα γκελ...

Ένα , δύο , τρία...
Κάπως έτσι ξεκίνησε και το καλοκαίρι που μόλις σβήνει... Πόσα ταξίδια σχεδίασες, πόσα απόλαυσες και πόσα στρίμωξες στις γωνίες του μυαλού για το επόμενο, λόγω περιορισμών.
Θέλω...

Ο Σταμάτης Κραουνάκης κάνει μουσική τις σταγόνες της βροχής όπως μαγικά και απλά ξέρεις χρόνια τώρα να αλλάζει την ποιότητα των συναισθημάτων και τους δίνει ύλη για να γίνουν κατανοητά... χορεύουν τα δάχτυλα στο πιάνο και η φωνή του ανάμεσα στους στίχους της Μαρίας Ζαχαράκη από την ποιητική της συλλογή "Κομμάτια" του 1985, όπου φανερώνει την διαχρονικότητα των ανήσυχων ανθρώπων και την αλήθεια των καθαρών σκέψεων.

Κάθε αλλαγή εποχής φουσκώνει μέσα μας τα «θέλω»... γεμίζουν το ποτάμι της καρδίας και ρέουν προς τη θάλασσα... δίνουν δύναμη στο σώμα και αντοχή να ανέβει τα βουνά των πραγματικών επιθυμιών, η ανάγκη της γνώσης του παρελθόντος και η χρήση των μυστικών που ο εσωτερικός εαυτός του καθενός μπορεί να μας αποκαλύψει, οδηγούν όλους μας στο ταξίδι της ζωής, «το παραμύθιπου μαρτυρά στον κόσμο αυτόν πως ήρθα. Ποιος είμαι, που θα πάω, πώς θα πάω, κι αυτή μου τη διάσταση ως που θα κουβαλάω» και να είσαι σίγουρος πως, όταν καταφέρεις να περνάς ανάμεσα από τις σταγόνες χωρίς να βρέχεσαι, τότε τα «θέλω» σου θα σε θαυμάσουν και θα ακολουθήσουν τα βήματα σου. Ας ξεκινήσουμε τον προγραμματισμό... γιατί το «θέλω» και το θέλεις... καλό μας φθινόπωρο.

 

Στάματης Κραουνάκης - Θέλω

Στίχοι: Μαρία Ζαχαράκη (από την ποιητική συλλογή "Κομμάτια" 1985)

Μουσική: Αντώνης Ζαχαράκης

 

Στίχοι:                


Θέλω
Θέλω να φύγω, να ταξιδέψω,
κόσμους άγνωστους να δω και να γυρέψω.
Θέλω ν' ανοίξω τα φτερά μου, να ζήσω σαν τα όνειρα μου.

Δίπλα σ' ένα ποτάμι μαγικό,
κοντά σ' ένα βουνό παραμυθένιο,
παρέα με γεράκια κι αετούς,
με τίμιους δηλαδή εχθρούς.

Θέλω με γέρους ασπρομάλληδες να κάτσω ,
να κουβεντιάσω, να μου πουν τα μυστικά τους.
Θέλω το νου μου να στολίσω,
με της σοφίας τα λαμπρά κοσμήματα τους.

Δίπλα σ' ένα ποτάμι μαγικό,
κοντά σ' ένα βουνό παραμυθένιο,
παρέα με γεράκια κι αετούς,
με τίμιους δηλαδή εχθρούς.

Θέλω ν' ακούσω να μου πουν το παραμύθι
που μαρτυρά στον κόσμο αυτόν πως ήρθα
Ποιος είμαι που θα πάω πως θα πάω
κι αυτή μου τη διάσταση ως που θα κουβαλάω.

Έξυπνη αναζήτηση Μουσικής:

Γράψε τον τίτλο ή τον καλλιτέχνη και βρες το τραγούδι που θέλεις:


Tip: Γράψε μία λέξη κλειδί ή το επίθετο του καλλιτέχνη