Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας - Γιώργος Περρής - Ηλιοφάνεια!

Πληροφορίες

  • Τραγούδι: Γιώργος Περρής - Ηλιοφάνεια
  • Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα
  • Στίχοι: Άρης Δαβαράκης

Κάθε νέο τραγούδι είναι μία γέννα. Πηγή έμπνευσης, συναισθημάτων, έκφρασης και επαφής. Η ομάδα του musicity.gr κάθε εβδομάδα επιλέγει και εμπνέεται από ένα τραγούδι για το οποίο γράφεται μία νέα ιστορία. Διαβάστε την ακούγοντας το τραγούδι της εβδομάδας

 

Λυγίζω τα γόνατα, όχι για να παραιτηθώ αλλά να πάρω φορά και πηδώ ψηλά. Τα χέρια ανοίγουν και αγκαλιάζω τον ουρανό. Κλείνω τα μάτια και νιώθω τον άνεμο. Βουτώ στο κενό. Κολυμπώ μες στο σύμπαν και χαμογελώ. Λαμπερά σχοινιά με κρατούν σε απόσταση από τους πλανήτες αλλά δεν νιώθω δέσμιος. Κλείνω τα χέρια και με αγκαλιάζω. Τα γόνατα πια βρίσκονται στο στήθος και εγώ ένας πλανήτης στο δικό μου κόσμο, που λάμπει μέσα από την ταχύτητα την ώρα που προσπαθεί να ακολουθήσει την σκέψη μου.

Είμαι τόσο μακριά από τον κόσμο σας αλλά και τόσο κοντά, που η απόσταση σας τρομάζει. Νιώθετε την θετική μου ανάσα να σας πανικοβάλει. Μοιάζει με τον εφιάλτη που σε κυνηγούν οι φωνές σ’ ένα σκοτεινό δάσος και τα κλαδιά σημαδεύουν το δέρμα μέχρι να βρεις την άκρη, κάπου εκεί την ώρα της ανατολής που όλα τα άσχημα καίγονται στην πρώτη αχτίδα φωτός.

Έτσι εκεί σε μια γωνιά του δικού μας πλανήτη, σε μια συνάντηση θαλασσών γεννιέται η λάμψη που αντανακλά την αχτίδα και χτυπά την ουσία του έσω εαυτού.

Αφήνει σημάδια στην αμμουδιά και καλεί τους άπιστους να τα δουν. Είναι εκείνα που άφησαν τα όνειρα τους όταν πριν από αυτούς περπάτησαν στην απαλή άμμο ξυπόλυτα.

Είναι εκείνα που σαν παιδιά έπαιξαν ανάμεσα στα δάχτυλα που μάθαιναν να μετρούν για να έρθουν αργότερα να υποδεικνύουν ό,τι είναι σωστό.

Ποιος είναι αυτός που ήρθε στη θέση μου και υποβάλλει την φλόγα μου να καίει για ένα λυγμό. Δεν ήρθα για να πονώ, ήρθα για να ζήσω και να απορροφήσω όσο φως μου δίνει η γη.

Θα βρω αυτόν τον μπόμπιρα που κολυμπά ανέμελα στη Μεσόγειο και βουτά με μια ανάσα χωρίς φόβο, ακολουθώντας τις αχτίδες του Ήλιου που τρυπούν τον βυθό. Όλα είναι εφικτά και μόλις τώρα κατάφερα να αναδυθώ στην επιφάνεια.

Ήταν πάντα μέσα μου η όψη της επιθυμίας για ζωή και μόλις την άφησα να ποτίσει το κορμί, το δέρμα και το μυαλό μου.

Ένα τραγούδι έντασης, φωτός, ελπίδας, παρακίνησης και θετικής ενέργειας που ξεκινά από τον μεγάλο πλανήτη για να αναμετρηθεί με ένα μικρό σημείο του δικού μας. Εκεί που συναντάται το Αιγαίο, το Ιόνιο, το Λιβυκό. Στο κέντρο της γης, στη μέση αυτής. Μεσόγειος και ενέργεια. Η θάλασσα των συναισθημάτων δεν μπορεί να «σβήσει» το νέο δρόμο της φωνής του Γιώργου Περρή. Ένα τραγούδι γεμάτο φως και θάλασσα, κύρια χαρακτηριστικά της Ελλάδας. Δεν θα μπορούσε μια τέτοια συνεργασία όπως αυτή της Ευανθίας Ρεμπούτσικα στη μουσική και του Άρη Δαβαράκη στους στίχους, να μην ανυψώνει την ψύχη και το πνεύμα και να μη δίνει την αίσθηση πως ακόμα και όταν κλείνεις τα μάτια όχι μόνο βλέπεις, αλλά κάνεις θαύματα. Ένα τραγούδι που μόλις μας έφερε το πρώτο κύμα του καλοκαιριού στα πέλματα.

Γιώργος Περρής - Ηλιοφάνεια

Στίχοι: Άρης Δαβαράκης

Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα

 

Στίχοι:

 

Ευρετήριο

Έξυπνη αναζήτηση Μουσικής:

Γράψε τον τίτλο ή τον καλλιτέχνη και βρες το τραγούδι που θέλεις:


Tip: Γράψε μία λέξη κλειδί ή το επίθετο του καλλιτέχνη