Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας: Αρλέτα - Δεν είναι ένα τραγούδι των Χριστουγέννων!

Πληροφορίες

Ένας άγγελος φέτος θα στολίζει τα χριστουγεννιάτικα δέντρα όλων μας. Μια γλυκιά γνώριμη φωνή θα αγκαλιάζει τα αισθήματα μας και θα μας πάρει από χέρι για να δούμε την πραγματική ομορφιά των γιορτών. «Δεν είναι αυτό ένα τραγούδι Χριστουγέννων» είναι η φωνή της Αρλέτας που μας μαθαίνει την άλλη πλευρά της φανταχτερής γιορτής. Εκείνη την γλυκιά ζεστασιά που νιώθεις όταν ακούς μια αγαπημένη χροιά να σου μιλά. Οι στίχοι της Sunny Μπαλτζή κρεμάστηκαν σα χριστουγεννιάτικα στολίδια στη μουσική του Λάκη Παπαδόπουλου στην γωνιά της πόλης. Στο δέντρο που λίγοι θα φωτογραφηθούν μαζί του , αλλά που θα έχει την λάμψη της καθαρής αγάπης για όλους. Εκείνης που διαρκεί περισσότερο από την ενέργεια πολλών αλκαλικών μπαταριών.

Τίτλος: Δεν είναι ένα τραγούδι Χριστουγέννων

Στίχοι: Sunny Μπαλτζή

Μουσική: Λάκης Παπαδόπουλος

 

Κάθε νέο τραγούδι είναι μία γέννα. Πηγή έμπνευσης, συναισθημάτων, έκφρασης και επαφής. Η ομάδα του musicity.gr κάθε εβδομάδα επιλέγει και εμπνέεται από ένα τραγούδι για το οποίο γράφεται μία νέα ιστορία. Διαβάστε την ακούγοντας το τραγούδι της εβδομάδας.

Πάνε μήνες που βρίσκεσαι στριμωγμένος σε αυτό το κουτί. Ήταν το κατάλληλο για το μέγεθος και την προστασία σου. Έτσι είπαν όταν σε έβαζαν εδώ, κάποια ημέρα μετά τις γιορτές. Τουλάχιστον ξέρεις πως το έκαναν από αγάπη.

Μετά ξεκίνησαν όλες αυτές οι διαδρομές από κάτω, πάνω από εδώ, εκεί και όλα αυτά τα τραντάγματα που έκαναν τόση φασαρία και έτσι κάνεις δεν άκουσε το ράγισμα στα φτερά σου. Κάποιες βραδιές ακούς τους υπόλοιπους από τα διπλανά κουτιά να διαμαρτύρονται και να σπρώχνουν ο ενός τον άλλο. Άλλες πάλι ακούς τον αναστεναγμό του τραίνου που βρίσκεται στην άκρη του μεγάλου κουτιού και που αντέχει το βάρος όλων. Όλοι περιμένουν τις γιορτές για να απολαύουν την ελευθερία τους. Να ζήσουν το όνειρο που μεγαλώνοντας τους περιέγραφαν οι πιο ώριμοι και που για αυτό μάλλον και να γεννηθήκαν.Μια βραδιά με γιορτινά τραγούδια και μεγάλες παρέες.

Εσύ όμως δεν ήθελες αυτό. Το όνειρο ήταν για μια βραδιά ήσυχη, γεμάτη αγάπη και ηρεμία. Μια βραδιά γιορτινή με χαμηλά φώτα και ψιθύρους. Τα χεριά που θα σε ανέβαζαν στο σημείο εκείνο του δέντρου που να μπορείς να βλέπεις την Σελήνη, να είχαν την ίδια τρυφερότητα όταν σε ξαναέβαζαν στο κουτί σου μέχρι την επόμενη γιορτή. Είχαν σπάσει τα φτερά σου, αλλά δεν είχες πετύχει την νύχτα αυτή.

Όταν το κουτί άνοιξε και φέτος, έκλεισε απότομα. Μια περίεργη σιωπή επικράτησε. Μετά ακολούθησε μια διαδρομή σύντομη που κατέληξε σε ένα δυνατό χτύπημα. Εκείνο το πρωί κάποιοι έχασαν πολλά από τα κομμάτια τους. Εσύ χαμογέλασες. Μια αχτίδα φως μπήκε στο κουτί και μερικές στάλες βροχής άρχισαν πλημμυρίζουν την χάρτινη επιφάνεια. Σε λίγη ώρα το άνοιγμα είχε μεγαλώσει και πια μπορούσες να δεις τον ουρανό.

Είχε νυχτώσει όταν μεταλλικοί ήχοι ακούγονταν από μακριά και πλησίαζαν. Τους ακολουθούσαν βαριά και αργά βήματα. Ξαφνικά όλα σώπησαν. Ένα ακόμα τράνταγμα και οι ήχοι τώρα έμοιαζαν να βγαίνουν από το χτυπημένο σου σώμα.

Δεν μπορούσες να υπολογίσεις την απόσταση αλλά κάποια στιγμή όλα σταμάτησαν. Ακουγόταν μόνο μια ανάσα που προσπαθούσε να βγει από τα πνευμόνια κάποιου δισταχτικά, μιας και το κρύο εκείνη τη νύχτα ήταν πολύ.

Το ένιωσες όταν τα πιο τρυφερά χέρια σε ακούμπησαν και αυτή η ανάσα φύσηξε πάνω σου σα να ήθελε να σου δώσει ψυχή. Με προσοχή κρέμασαν τα φτερά σου σε ένα κλαδί έτσι ώστε να μη πονάς. Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο όχι σα εκείνο που για χρόνια σε φιλοξενούσε, αλλά ενός μικρού και χωρίς πολλά κλαδιά.

Είχε κρύο εκείνη τη νύχτα, αλλά εσύ είχες μόλις νιώσει τη θαλπωρή και τη θέρμη της αγάπης. Μέσα στο χνότο ενός μόνου ανθρώπου, στην άκρη του πεζοδρομίου.

 

Στίχοι:

Έλα με το παλιό ψεύτικο τρένο
Γυρνάει σε κύκλους και σε ράγες πλαστικές
Κάτω απ’ το δέντρο στον σταθμό σε περιμένω
Με αγνή καρδιά και μπαταρίες αλκαλικές

Δεν είναι ένα τραγούδι Χριστουγέννων
Είναι οι ψυχές των στολιδιών μας των χαμένων
Δάκρυα παιδιών και λυπημένων φίλων
Φωτιές των αστέγων και των δεμένων σκύλων

Δεν είναι αυτό ένα τραγούδι Χριστουγέννων
Είναι οι ψυχές των στολιδιών μας των χαμένων
Οι ραγισμένες μπάλες, τα καμμένα τα λαμπάκια
κι όλη η αγάπη των αγγέλων των σπασμένων

Πρόζα:
Κάτω από το δέντρο θα σε περιμένω
με αγνή καρδιά και μπαταρίες αλκαλικές
Με τα φτερά των αγγέλων των σπασμένων

Κοίτα την μαγική γυάλινη σφαίρα
Απόψε μέσα εδώ, όλα είναι πιθανά
λευκές νιφάδες στροβιλίζουν στον αέρα
σαν τα παιχνίδια που ζωντάνεψαν ξανά

Δεν είναι ένα τραγούδι Χριστουγέννων
Είναι οι ψυχές των στολιδιών μας των χαμένων
Δάκρυα παιδιών και λυπημένων φίλων
Φωτιές των αστέγων και των δεμένων σκύλων

Δεν είναι αυτό ένα τραγούδι Χριστουγέννων
Είναι οι ψυχές των στολιδιών μας των χαμένων
Οι ραγισμένες μπάλες, τα καμμένα τα λαμπάκια
κι όλη η αγάπη των αγγέλων των σπασμένων

Ευρετήριο

Έξυπνη αναζήτηση Μουσικής:

Γράψε τον τίτλο ή τον καλλιτέχνη και βρες το τραγούδι που θέλεις:


Tip: Γράψε μία λέξη κλειδί ή το επίθετο του καλλιτέχνη