Σταύρος Δαμιανίδης (Bouoroke Mello) - Angler΄s Delight!

 Σταύρος Δαμιανίδης (Bouoroke Mello)
«Angler΄s Delight»


Ένα cd πρωτόγνωρο μας φέρνει αυτό το καλοκαίρι η εγχώρια αγορά, με τον τίτλο “Angler’s Delight”, μια πρωτότυπη σύλληψη του Σταύρου Δαμιανίδη ή αλλιώς Bouoroke Mello, όπως υπογράφει τη δουλειά αυτή.

Πρόκειται για ένα Jazz Concept Album, δηλ. ένα album το οποίο διατρέχει ένα κεντρικό θέμα - τη θάλασσα και το ψάρεμα, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ο Σταύρος Δαμιανίδης, λάτρης της jazz, promoter μεγάλων ονομάτων της jazz σκηνής και σαξοφωνίστας, παρουσιάζει 13 original συνθέσεις του, έχοντας στο οπλοστάσιό του την αφρόκρεμα των Jazz Ελλήνων μουσικών, όπως τον Γιώργο Ψυχογιό (πιάνο και ακκορντεόν), τον Γιώργο Πολυχρονάκο (drums), τον Γιάννη Κασσέτα (σαξόφωνα), Δημήτρη Παπαδόπουλο (τρομπέτα), Απόστολο Λεβεντόπουλο (κιθάρα), Πηνελόπη Τζανετάκη (φωνή), Περικλή Τριβόλη (μπάσο), Αλέξανδρο Τσάμη (κρουστά) και Δημήτρη Παντελιά (άλτο σαξοφωνο).

Τα κομμάτια μιλάνε για τη χαρά της ζωής στη θάλασσα, για χαμένους έρωτες, για τρικυμισμένες θάλασσες και ναυάγια και αποτελούνται από 4 σόλο κομμάτια (2 για σαξόφωνο, ένα για ακορντεόν και ένα για τσέλο), 5 τραγούδια με full band και άλλα 4 ορχηστρικά κομμάτια, που φλερτάρουν με την swing, αλλά προσδίδουν ένα φρέσκο αφηγηματικό τόνο.

Η πρωτοτυπία είναι στο δέσιμο των κομματιών μεταξύ τους, στα λιγοστά αλλά εύστοχα εφέ που έχουν ηχογραφηθεί ζωντανά, (σε ψαραγορές, στη θάλασσα, σε καταιγίδες στην πόλη και εκτός) από τους συντελεστές του cd, αλλά και στο concept της χάρτινης θήκης και του booklet, με φωτογραφίες από τη θάλασσα και μια αφήγηση για το περιεχόμενο των κομματιών και το νόημά τους.

Η μουσική είναι φρέσκια, είναι jazz που δεν βαραίνει, αλλά που αφήνει τον ακροατή να φανταστεί εικόνες και να χαλαρώσει σα να βρίσκεται μέσα σε μια βάρκα, δίπλα στο νερό. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το καλοκαίρι που μόλις ξεκίνησε!!!

Λίγα λόγια για τον Σταύρο Δαμιανίδη (Bouoroke Mello).

O Σταύρος Δαμιανίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Από μικρός είχε ιδιαίτερη αγάπη για τη μουσική και στην εφηβεία του αποφάσισε να ασχοληθεί με τη σύνθεση pop κομματιών στο πιάνο και τη συγγραφή στίχων και ποιημάτων. Κατά τις μεταπτυχιακές του σπουδές στις Η.Π.Α., άρχισε να μαθαίνει σαξόφωνο αυτοδίδακτα και μετά την επιστροφή στην Ελλάδα, έκανε μαθήματα με τον Δημήτρη Βασιλάκη στο σαξόφωνο και αργότερα με το Γιώργο Ψυχογιό στο πιάνο.

Το 2003 ίδρυσε την εταιρία Music Artisans με στόχο την προβολή και προώθηση εξαιρετικών μουσικών ταλέντων jazz και τη διοργάνωση συναυλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει οργανώσει περισσότερες από 25 εμφανίσεις γνωστών jazz και κλασικών μουσικών και ενίοτε εμφανίζεται και ο ίδιος σε μικρά σχήματα jazz, παίζοντας σαξόφωνο.

Το 2008 εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή με τον τίτλο «Συνέχεια» (Εκδόσεις Μπατσιούλα).

Σταύρος Δαμιανίδης (Bouoroke Mello) - Angler΄s Delight

Εταιρεία: Music Artisans
Κυκλοφορία: 14/2/2014
 
Tracklist 

01. Intro
02. Angler’s Delight
03. Dancing on a Wave
04. Pastourma Jazz
05. This Tender Cactus
06. Leviathan in the Deep
07. Always Writin’ Songs
08. Ballad of the Sunken Ships
09. Twisted Calm
10. A Good Catch
11. Angler’s Funk
12. For I Shall Change
13. Port to Port

video

Έξυπνη αναζήτηση Μουσικής:

Γράψε τον τίτλο ή τον καλλιτέχνη και βρες το τραγούδι που θέλεις:


Tip: Γράψε μία λέξη κλειδί ή το επίθετο του καλλιτέχνη