Shantel - Viva Diaspora / Νέο Άλμπουμ!

Shantel
«Viva Diaspora»

 

Το νέο άλμπουμ του SHANTEL με τίτλο «VIVA DIASPORA», μόλις κυκλοφόρησε.

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο μέσα από 17 τραγούδια, το Viva Diaspora ακούγεται σαν μια ταινία δρόμου, σαν σινεμά για τ’ αυτιά.

Ένα άλμπουμ που εμπνέεται από την Ελλάδα χάρη στους ισχυρούς δεσμούς του Shantel με τη χώρα μας. Συμμετέχουν οι δικοί μας Imam Baildi και Αρετή Κετιμέ.

«Κοσμοπολίτης, κοσμογυρισμένος και σε μόνιμη αναζήτηση νέων ήχων, ο “Paprika Bambaataa” Shantel, είναι σε πολύ μεγάλη φόρμα όταν πειραματίζεται και «φέρνει τα πάνω κάτω» σε κλισέ της ποπ κουλτούρας και σε καθολικά αποδεκτούς ορισμούς των μουσικών ειδών. Όταν ξεσηκώνει το κοινό, δίνοντας ζωή στη σκηνή μαζί με το συγκρότημά του “Bucovina Club Orkestar”, ενσωματώνοντας με φυσικό τρόπο διεθνείς ήχους μέσα στους συμπαγείς, έξω από νόρμες, ύμνους του, τότε ο εκλεκτικισμός και οι τάσεις φυγής, συγκλίνουν μεταξύ τους. (…) Ο Disko Devil SHANTEL φροντίζει γι’ αυτό!»

Remy Kolpa Kopoul

Το νέο studio άλμπουμ του διεθνούς φήμης τραγουδοποιού, παραγωγού και DJ SHANTEL με τίτλο VIVA DIASPORA είναι σε μεγάλο βαθμό εμπνευσμένο από την ελληνική σύγχρονη πραγματικότητα και τη δημιουργική αναρχία μιας Αθήνας που βιώνει κρίση.

Οι δεσμοί του Shantel με την Ελλάδα είναι πολύ ισχυροί. Ο παππούς του ήταν Έλληνας και ήδη σαν παιδάκι ερχόταν συχνά στην Ελλάδα, ενώ αργότερα έκανε τακτικά περιοδείες στη χώρα μας, είτε με το συγκρότημά του Bucovina Club Orkestar είτε σαν σόλο DJ. Τα δυόμιση τελευταία χρόνια, πηγαινοέρχεται ανάμεσα στην γενέτειρά του Φρανκφούρτη και την πόλη της καρδιάς του Αθήνα, ανταλλάσσει απόψεις με νέους μουσικούς και παραγωγούς, συνθέτει μουσική και πειραματίζεται γενικότερα. Αποτέλεσμα της δημιουργικής αυτής διεργασίας είναι το νέο του άλμπουμ.

Το Viva Diaspora δεν έγινε ως ένα ακόμη άλμπουμ στη μόδα των crossover remixes. To Viva Diaspora είναι τολμηρό, ριψοκίνδυνο και με αυτοπεποίθηση: αυτός πρέπει να είναι ο ήχος των ακουστικών παραδοσιακών Μεσογειακών τραγουδιών σήμερα και έτσι μπορούν να βρουν τη θέση τους σ’ ένα σύγχρονο πάρτι.

Το Viva Diaspora ακούγεται σαν μια ταινία δρόμου, σαν σινεμά για τ’ αυτιά! Ένα 24ωρο ταξίδι, με στάσεις στην Αθήνα, τη Φρανκφούρτη, το Παρίσι, το Kingstone, το Μπρούκλιν και την Κωνσταντινούπολη.

Στο Viva Diaspora ο Shantel επικεντρώθηκε σε δύο καίρια ζητήματα: «πώς να συλλάβω τον ήχο όσο το δυνατόν πιο ακουστικό και με μεγαλύτερη ακρίβεια» και «πώς να δημιουργήσω έναν νέο, πανευρωπαϊκό σύγχρονο ήχο για τη μουσική που αγάπησα ως παιδί». Το νέο του άλμπουμ είναι απόδειξη του πόσο καλά κατέχει κι επεξεργάζεται την παράδοση, τόσο με τη χρησιμοποίηση των συγκεκριμένων οργάνων, με τις φωνητικές φόρμες κα τους ρυθμούς, όσο και με το πόσο σύγχρονη ακούγεται η προσέγγισή του. Δεν υπάρχει τίποτα μουσειακό σε αυτήν, αντίθετα η μουσική ρέει ομαλά ανάμεσα στις λέξεις, εκλύοντας μία εντελώς νέα ενέργεια!

Στο ViVA DiASPORA –που ο Shantel θεωρεί σαν ένα φόρο τιμής στους νέους της Νότιας Ευρώπης- συνεργάζεται με τους δικούς μας Imam Baildi και Αρετή Κετιμέ και φυσικά το συγκρότημά του, τους “Bucovina Club Orkestar”.

Στο άλμπουμ περιλαμβάνονται τα τραγούδια DISCO DEVIL -ήδη αγαπημένο ραδιοφωνικό hit σε πολλές χώρες- αλλά και το «EAST WEST- ΔΥΣΗ & ΑΝΑΤΟΛΗ», η πρωτότυπη συνεργασία του Shantel με την Αρετή Κετιμέ.

Ο SHANTEL ήδη περιοδεύει στην Ευρώπη παρουσιάζοντας το νέο του άλμπουμ. Σύντομα και στη χώρα μας. Ραντεβού στο δρόμο λοιπόν! Viva, Viva Diaspora.

Shantel - Vina Diaspora

Εταιρεία: Essay Recordings

Κυκλοφορία:  11/9/2015

Tracklist                

01 Intro - Uncertain Future Shantel
02 EastWest - Dysi Ki Anatoli Shantel & Areti Ketime
03 Hey Girl Shantel
04 Promised Land Shantel
05 Disko Devil Shantel
06 Rio - Bucovina Dub Shantel
07 Nikolaki Mou Amanes Shantel
08 The Streets Where the Kids Have Fun Shantel & Imam Baildi
09 Oriental Cha Cha Shantel
10 The Whip Shantel
11 Acid Greeks Shantel & Imam Baildi
12 Today Is Life, Tomorrow Never Comes Shantel
13 Rio Shantel
14 Alright Savica Shantel
15 Viva Diaspora Shantel
16 Exarchia Radiate Shantel
17 Natural Beat Shantel

video

Ευρετήριο

Έξυπνη αναζήτηση Μουσικής:

Γράψε τον τίτλο ή τον καλλιτέχνη και βρες το τραγούδι που θέλεις:


Tip: Γράψε μία λέξη κλειδί ή το επίθετο του καλλιτέχνη