Radiohead - OK COMPUTER OKNOTOK 1997 - 2017 / Άλμπουμ!

Radiohead
«OK COMPUTER OKNOTOK 1997 -2017»

 

“ΟΚ ΝΟΤ ΟΚ” είναι ο τίτλος που επέλεξαν οι Radiohead σε συνεργασία με την XL (Recordings) για την επετειακή επανακυκλοφορία του ίσως πιο επιδραστικού δίσκου της δεκαετίας των 90s, “OK COMPUTER”.

O τρίτος και ο διασημότερος δίσκος που ηχογράφησε η μπάντα απ’ την Οξφόρδη κυκλοφόρησε στις 21 Μαΐου 1997 από την δισκογραφική εταιρεία Parlophone. Την παραγωγή του δίσκου ανέλαβε το ίδιο το συγκρότημα σε συνεργασία με τον Nigel Godrich. Η ηχογράφησή του διήρκεσε από τον Ιούλιο του 1996 μέχρι το Μάρτιο του 1997 και πραγματοποιήθηκε στο Όξφορντσάιρ και στο Μπαθ.

Με το OK Computer οι Radiohead αποστασιοποιήθηκαν ενσυνείδητα από το αυστηρά κιθαριστικό ύφος του προηγούμενου δίσκου τους, The Bends (1995), αλλά και εν γένει από την βρετανική ποπ σκηνή της εποχής, διαμορφώνοντας έναν πολυεπίπεδο - σε μεγάλο βαθμό ηλεκτρονικό - ήχο που εξελίχθηκε περαιτέρω στους μεταγενέστερους δίσκους του συγκροτήματος. Η θεματολογία των τραγουδιών του απέχει επίσης από την εσωστρεφή κατεύθυνση του The Bends, δίνοντας έμφαση σε θέματα όπως ο καταναλωτισμός, η κοινωνική και συναισθηματική αποξένωση σε έναν τεχνολογικό κόσμο, καθώς και σε ζητήματα πολιτικής φύσης.

Το άλμπουμ ήταν υποψήφιο για το βραβείο Γκράμι καλύτερου άλμπουμ και καλύτερου άλμπουμ στην κατηγορία της εναλλακτικής μουσικής σκηνής, αποσπώντας τελικά το δεύτερο.

Η νέα συσκευασία της κυκλοφορίας περιλαμβάνει 8 ακυκλοφόρητα και B-Sides όπως : “I Promise,” “Lift,” “Man Of War” καθώς φυσικά και φρέσκο remaster του original υλικού του “OK COMPUTER”.

Το “ΟΚΝΟΤΟΚ” θα προσθέσει για τους φανς του γκρουπ και τους συλλέκτες μια σπέσιαλ έκδοση σε ένα “μαύρο κουτί” με πειραγμένο εξώφυλλο και 3 δίσκους βινυλίου συνοδευόμενους από ένα βιβλίο με πάνω από 30 artworks, (τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν ξανά εκδοθεί) 104 σελίδες από το προσωπικό ημερολόγιο του Thome Yorke, όλους τους στοίχους που ακούγονται στο δίσκο, σκίτσα 48 σελίδων από τους “Donwood and Tchock’s(Aka Thome Yorke)” και ένα mixtape “90αρας” κασέτας με επιλογές της μπάντας από επιρροές και ηχογραφήσεις αρχείου .

Κυκλοφορεί τον Ιούνιο από την XL Recordings

Radiohead - OK COMPUTER OKNOTOK 1997 - 2017

Κυκλοφορία:  Ιούνιος / 2017

Εταιρεία: Feelgood Records

Tracklist 

Disc 1:

01 Airbag

02 Paranoid Android

03 Subterranean Homesick Alien

04 Exit Music (For a Film)

05 Let Down

06 Karma Police

07 Fitter Happier

08 Electioneering

09 Climbing up the Walls

10 No Surprises

11 Lucky

12 The Tourist


Disc 2:

01 I Promise

02 Man of War

03 Lift

04 Lull

05 Meeting in the Aisle

06 Melatonin

07 A Reminder

08 Polyethylene (Parts 1 & 2)

09 Pearly

10 Palo Alto

11How I Made My Millions

video

Σχετικά Άρθρα:

Έξυπνη αναζήτηση Μουσικής:

Γράψε τον τίτλο ή τον καλλιτέχνη και βρες το τραγούδι που θέλεις:


Tip: Γράψε μία λέξη κλειδί ή το επίθετο του καλλιτέχνη