Penny & The Swingin' Cats @ Passport «ΡΕΤΡΟχρονισμένα, ζωντανοί» :Φωτογραφίες & Ρεπορτάζ!

Πληροφορίες

Παραστάσεις σε επανάληψη | Θέατρο

Παραστάσεις σε επανάληψη | Θέατρο

Ποιες παραστάσεις συνεχίζονται για περισσότερες από μία χρονιά; ... Περισσότερα...

Δημοφιλείς Νέες Παραστάσεις | Θέατρο σεζόν 2023 - 2024

Δημοφιλείς Νέες Παραστάσεις | Θέατρο σεζόν 2023 - 2024

Οι πιο δημοφιλείς νέες θεατρικές παραστάσεις της σεζόν Περισσότερα...

 Penny & The Swingin' Cats @ Passport 

«ΡΕΤΡΟχρονισμένα, ζωντανοί»

 

Και να που γέμισε το μαγαζί, υπό τις ρυθμικές μελωδίες της Πέννυ και των γάτων της, και να που ο κόσμος, αν και κάπως μουδιασμένος αρχικά, σιγά σιγά επηρεάστηκε από τις swing και rock n roll καταθέσεις, της σχετικά νέας μπάντας, που στις δύσκολες εποχές που ζούμε, με χαρούμενη και ζωντανή διάθεση, μας μεταφέρει νότες χορού και ανεμελιάς.

Με τον ήδη μίνι δίσκο, "Retro", στις αποσκευές τους, και τις υπέροχες διασκευές τους, μας μεταφέρουν σε άλλες εποχές της μουσικής, όπου ήταν για τους ανθρώπους των δεκατιών του 20 και 30, ένα καταφύγιο ευχαρίστησης, μια διέξοδος από το μεγάλο οικονομικό κραχ του αμερικάνικου ονείρου.

Αγγίζουν αυτή την πολιτιστική κληρονομιά, που την έχουν μελετήσει διεξοδικώς, με σεβασμό και με αγάπη και την προτείνουν και στο δικό μας κοινό, που θεωρώ ότι ακόμη δεν έχει γνωρίσει σε μεγάλο βαθμό αυτό το είδος, που βασίλεψε στα καφέ, τα καμπαρέ, στις νύχτες της Αμερικής αλλά και της δυτικής Ευρώπης.

Οι Πέννυ Μπαλτατζή, με την ιδιαίτερη φυσική και φανταχτερή swing ομορφιά της, να συμπληρώνει την εκπληκτική και σκερτσόζικη φωνή και σκηνική παρουσία, "αρχηγός", σε εισαγωγικά της παρέας, μιας και είναι η βασική δημιουργός , ο Γιώργος Ζερβός στις κιθάρες, που πέρα από δεξιοτέχνης της ηλεκτρικής, κάνει και το δικό του σόου, και οι υπόλοιποι γάτοι, δίνουν ένα ρεσιτάλ όμορφης, ξέφρενης μουσικής που αφήνει τους πάντες ευχαριστημένους.

Τέτοια βραδιά ήταν και η προχθεσινή (22.11.2013) στο Passport, και καλό θα ήταν ο κόσμος να αρχίζει να ψάχνει τέτοιους νέους καλλιτέχνες γιατί τους έχουμε ανάγκη. Όπως λένε και σε συνέντευξη τους: "Το swing γεννήθηκε την εποχή του οικονομικού κραχ στην Αμερική. Ο κόσμος τότε ήθελε να δείξει τα συναισθήματά του, να επαναστατήσει για ό,τι συμβαίνει και έβρισκε διέξοδο στον χορό. Χορεύοντας έλεγαν τον πόνο τους και έβρισκαν έναν ωραίο τρόπο να διοχετεύουν τον λυγμό τους… Αυτό είναι και το δικό μας μέλημα τώρα."

Απολαύστε, λοιπόν, μερικές φωτογραφίες τους από την εμφάνιση τους.

 

 

1) Κάντε κλίκ σε μία φωτογραφία 2) Πατήστε το play για να τις δέιτε σε slideshow ή κλικάρετε τα βελάκια πάνω δεξιά και αριστερά για χειροκίνητη προβολή.

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή

Με την υποστήριξη μας:

Ανακοινώθηκαν πρόσφατα