Μαρίζα Ρίζου @ Gazarte «Νεράιδες με μικρόφωνα στα χέρια» : Φωτογραφίες & Ρεπορτάζ

Πληροφορίες

Παραστάσεις σε επανάληψη | Θέατρο

Παραστάσεις σε επανάληψη | Θέατρο

Ποιες παραστάσεις συνεχίζονται για περισσότερες από μία χρονιά; ... Περισσότερα...

Δημοφιλείς Νέες Παραστάσεις | Θέατρο σεζόν 2023 - 2024

Δημοφιλείς Νέες Παραστάσεις | Θέατρο σεζόν 2023 - 2024

Οι πιο δημοφιλείς νέες θεατρικές παραστάσεις της σεζόν Περισσότερα...

Μαρίζα Ρίζου @ Gazarte

«Νεράιδες με μικρόφωνα στα χέρια»

Είναι τρέλα, είναι χάρη, είναι δυναμίτης ενέργειας και κυρίως είναι έκπληξη τεράστια... Τόσο μεγάλη, που κάθε φορά που τη βλέπω, ανακαλύπτω όλα εκείνα, που δεν είχα καταφέρει τις προηγούμενες και όσο κι αν με κάνει να απορώ, άλλο τόσο με κάνει να ερωτεύομαι...

Η Μαρίζα Ρίζου, με όνομα που και μόνο στην προφορά του γεννά μουσικότητα, κουβαλά αυτό το «κάτι ιδιαίτερο», το «κάτι διαφορετικό», το «κάτι», τέλος πάντων, που ορίζει την καλλιτεχνική της παρουσία ως νέα, ωραία, με πρόβλεψη ύπαρξης σε όλες τις χρονικές βαθμίδες, που ξεκινούν από «τώρα» και φθάνουν ως το «άπειρο»!

Κάθε φορά με μια σταγόνα να προστίθεται... Στην προκειμένη, στο Gazarte, έγινε φιγούρα, που λες και ζωγραφίστηκε για να υπάρχει στη σκηνή του και έφθασε το περιεχόμενο του ποτηριού μέχρι το χείλος!
Ένας μεγαλεπίβολος πολυέλαιος να κρέμεται στη μέση της σκηνής, τα αγόρια της, Βαγγέλης Κατσαρέλης στην τρομπέτα, Γιώργος Ζαρέας στο τρομπόνι, Αδάμ Δόγκας στο άλτο σαξόφωνο και το κλαρινέτο, Δημήτρης Σιάμπος στις κιθάρες και τις ενορχηστρώσεις, Μάρκος Χαϊδεμένος στο πιάνο, Κώστας Πατσιώτης στο ηλεκτρικό μπάσο και το κοντραμπάσο και Γιώργος Κασαβέτης στα Τύμπανα, να γεμίζουν το σκηνικό κι εκείνη να έρχεται με μια φόρα όμοια με πηγαία, να το ολοκληρώσει.

Πετάει πάνω στο πάλκο και αιωρείται σε όλες εκείνες τις swing, jazz μελωδίες, που τους έχει δώσει τον αέρα της. Έναν αέρα, που ξέρει να διαχειρίζεται σωστά, ώστε να αγγίζει την υπερβολή χωρίς να την ξεπερνά, να επιλέγει τα σημεία, στα οποία θα δώσει την κορύφωση και εκείνα, στα οποία θα «ησυχάσει». Από Benny Goodman μέχρι Μαίρη Λίντα και Σοφία Βέμπο, από Φοίβο Δεληβοριά μέχρι Ella Fitzgerald και Louis Armstrong και από εκεί σε μυστικά από το δικό της «Γλυκό πρωί» (η πρώτη της δισκογραφική δουλειά), κάνει ελιγμούς και μεταλλάσσεται ανάλογα με το στίχο μπροστά σε ένα κοινό, που έχει φροντίσει να μην αφήσει ούτε γωνία ακάλυπτη.
Ένα κοινό, που ήξερε ακριβώς το λόγο της παρουσίας του και έκανε τα vibes να φθάνουν σε άλλα επίπεδα, κατευθυνόμενα από το βλέμμα της, που πέρασε από όλα τα χρώματα της ίριδας και κατέληξε στο πιο βαθύ, στο πιο έντονο, στο πιο γεμάτο κόκκινο.
Με μια αίσθηση πληρότητας, χωρίς τίποτα να περισσεύει ή να λείπει, βρίσκει τα σημεία της, να βελτιώνει, τα αναδεικνύει και καταλήγει να τυλίγεται με αυτό το ταλέντο, το ειλικρινές, που γεννά τους μακροβιότερους «πλατωνικούς» έρωτες.

Πες τη μάγισσα, τρελή καλλιτέχνιδα ή πλάσμα ξωτικό... Πες την όπως θέλεις!
Εγώ την ονομάζω «μέλλον» και της αφήνω όλα μου τα χαρτιά ορθάνοιχτα!

 

1) Κάντε κλίκ σε μία φωτογραφία 2) Πατήστε το play για να τις δέιτε σε slideshow ή κλικάρετε τα βελάκια πάνω δεξιά και αριστερά για χειροκίνητη προβολή.

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή.

Με την υποστήριξη μας:

Ανακοινώθηκαν πρόσφατα