Είδαμε: Ελευθερία Αρβανιτάκη στο Gazarte. "Τα τραγούδια της ζωής της"!

Πληροφορίες

Από το 1980 που ξεκίνησε την πορεία της με την οπισθοδρομική κομπανία, η Ελευθερία Αρβανιτάκη περπάτησε με αποφασιστηκότητα και ευκολία σε όλα τα είδη μουσικής. Από τα ρεμπέτικα, μέχρι τα έντεχνα και από τους ανατολίτικους ρυθμούς του Ara Dinkjian, μέχρι τους ήχους της Cezaria Evora, το ιδιαίτερο ηχόχρωμά της σε συνδυασμό με την εκρηκτική και λιτή ενέργειά της, έχει αφήσει ήδη στίγμα ανεξίτηλο στο ελληνικό τραγούδι.

Η ίδια, τα τελευταία χρόνια κάνει επιλεκτικές εμφανίσεις σε πρότζεκτ πολύ συγκεκριμένα. Οι εφ’ όλης της ύλης εμφανίσεις, που ανακοίνωσε στο Gazarte για τέσσερις Δευτέρες, ήταν μάλλον μια ευχάριστη έκπληξη. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη γίνεται και πάλι οικοδέσποινα μιας μεγάλης γιορτής.

Με τον γενικό τίτλο «Για όλη τη ζωή μας σου μιλώ», η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα θυμηθεί όλες της τις μεγάλες επιτυχίες και θα τις μεταδώσει σε ένα διψασμένο κοινό, με τον ντελικάτο και ευαίσθητο τρόπο που μόνο εκείνη ξέρει. «Αναστασία», «Καθρεφτίζω το νου», «Της καληνύχτας τα φιλιά», «Μακρυά απ’ την τρικυμία» και τα καινούρια της «Την ίδια στιγμή να ζούμε» σε μουσική Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη και στίχους Λήδας Ρουμάνη και «Αν ξημέρωνε» σε στίχους και μουσική Κωνσταντίνου Σακκά, είναι ενδεικτικά του πρώτου μέρους τους προγράμματος που έχει επιμεληθεί η ίδια σε συνεργασία με τη Λήδα Ρουμάνη.

Στο δεύτερο μέρος η ίδια και το κοινό, έχουν ζεσταθεί πολύ περισσότερο. «Ζωή κλεμμένη», «Θέλω να σε δω», «Ακρογιαλιές δειλινά», «Το κόκκινο φουστάνι» και «Δυνατά, Δυνατά», έρχονται και δημιουργούν μια ατμόσφαιρα χαράς και γλεντιού με την Ελευθερία Αρβανιτάκη στα καλύτερά της. Με ένα ενθουσιώδες ανκόρ θα αποχαιρετήσει το κοινό της και θα ανανεώσει το ραντεβού της για την επόμενη Δευτέρα!

Ειδική μνεία αξίζει στις ενορχηστρώσεις του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη και τους εξαιρετικούς δεξιοτέχνες μουσικούς Δημήτρη Τσάκα (σαξόφωνο/κιθάρα), Γιάννη Κυριμκυρίδη (πιάνο), Γιώργο Γεωργιάδη (μπάσο), Θωμά Κωνσταντίνου (λαούτο, ούτι, τσουμπούς, μαντολίνο, μπουζούκι) και Αλέξανδρο Δράκο Κτιστάκη (τύμπανα).

Όποιος βρεθεί στο Gazarte, θα διαπιστώσει για ακόμα μια φορά την ιδιαιτερότητα της φωνής και της σκηνικής προσωπικότητας της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και θα θυμηθεί ξανά τα τόσα ετερόκλητα και ανεπανάληπτα τραγούδια που η ίδια έχει ερμηνεύσει στην σχεδόν σαραντάχρονη πορεία της. Τραγούδια μεγάλα και ανεξίτηλα. Ακριβώς όπως οτιδήποτε αληθινό.

Info:

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη εμφανίζεται τις Δευτέρες στο Gazarte
Περισσότερες πληροφορίες... κλικ εδώ

 

video