Είδαμε: Ελευθερία Πάτση στο Σταυρό του Νότου: Με… «άγριο πάθος»!

Πληροφορίες

Δεν ξέρω αν γράφτηκε πριν ή μετά την γνωριμία τους, πάντως η Μυρτώ Κοντοβά είχε σίγουρα την Ελευθερία Πάτση στο μυαλό της όταν έγραφε το «Άγριο πάθος». Το δεύτερο τραγούδι που κυκλοφόρησαν μετά το «Δεν έχω λόγια» σε μουσική Βαγγέλη Τούντα. Ερχόμενη με φόρα από την Θεσσαλονίκη, ψηλή, καστανόξανθη, άνετη με το μικρόφωνο και το κοινό, συνδυάζει φωτιά και αέρα και μοιάζει πανέτοιμη να φέρει αυτό το καινούριο «κάτι» που αναζητά μετ’ επιτάσεως το περίφημο κοινό του φερόμενου και λεγόμενου έντεχνου τραγουδιού.

Το πρόγραμμα του Σταυρού του Νότου είναι από τα πιο απενοχοποιημένα πράγματα που έχουν δημιουργηθεί. Μάνος Χατζιδάκις, Τρύπες, Χαράλαμπος Γαργανουράκης, Διονύσης Σαββόπουλος, Θανάσης Παπακωνσταντίνου και Σοφία Βέμπο, ακούγονται άψογα ενορχηστρωμένοι και συνδεδεμένοι μεταξύ τους, τη στιγμή που μία performer που ελέγχει τον εαυτό της και τον κόσμο που την παρακολουθεί τους εντάσσει στο προσωπικό της διονυσιακό, αλλά έμμετρο σύμπαν.

Στην προσεγμένη επιμέλεια προγράμματος της Μυρτώς Κοντοβά, όλα μοιάζουν να προκύπτουν φυσικά, ενώ οι επτά μουσικοί, Βαγγέλης Τούντας, Γιάννης Δημητριάδης, Κώστας Πατσιώτης, Δημήτρης Σιάμπος, Τάκης Βασιλείου, Γιώργος Παχής, και Γιάννης Σέρβος είναι από τις δυνατότερες μουσικές ομάδες που έχουμε ακούσει τελευταία σε live.

Είναι στιγμές που ένιωθα ότι βρίσκομαι σε κάποιο μικρό beach bar ενός απόμερου νησιού και άλλες σε club πρωτεύουσας, αλλά όλα με μια ειλικρίνεια και χωρίς καμία δόση ωραιοποίησης και δήθεν. Έχοντας ακούσει τα δύο πρώτα της τραγούδια «Δεν έχω λόγια» και «Άγριο πάθος», περιμένοντας να ακούσουμε τα επόμενα – ήδη στο live μας σύστησε τον «Αιγόκερω» - και έχοντας δει τις ζωντανές της εμφανίσεις στον Σταυρό του Νότου, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η Ελευθερία Πάτση ήρθε για να μείνει και είναι σίγουρα κάτι που μας έλειπε.

 

 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

video

Ευρετήριο