Είδαμε: Δημήτρης Ζερβουδάκης & Μελίνα Κανά @ Σταυρός του Νότου. «Τραγούδια και σμίξιμο».

Πληροφορίες

Δύο φωνές χαρακτηριστικές και αγαπημένες. Δύο πορείες μοναδικές και απόλυτα προσωπικές μέσα στην ελληνική μουσική σκηνή. Δύο καλλιτέχνες με φανατικό ολόδικό τους κοινό και τραγούδια που έχουν χαράξει τις καρδιές και τις αναμνήσεις των ακροατών τους. Τραγούδια που έχουν μείνει και θα συνεχίσουν να μένουν στην μνήμη και στον χρόνο.

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης και η Μελίνα Κανά, αποφάσισαν να μοιραστούν φέτος την ίδια σκηνή, τα ίδια τραγούδια, τα ίδια αισθήματα και τις ίδιες συγκινήσεις. Ξεκίνησαν από την Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ τα Σάββατα έκαναν στάση στο Σταυρό του Νότου. Εκεί, στο προτελευταίο τους Σάββατο, τους είδαμε και καταλάβαμε τι είναι αυτό που τους κάνει τόσο ξεχωριστούς και αγαπητούς. Είναι μια αβίαστη, φυσική και βαθιά αλήθεια, με την οποία αντιμετωπίζουν τη μουσική τους. Μια απλότητα στον τρόπο που τραγουδούν και συνομιλούν με το κοινό, που δημιουργεί μια ταυτόχρονη συγκίνηση.

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, αυτή η ξεχωριστή φυσιογνωμία του ελληνικού τραγουδιού, με τα ιδιαίτερα τραγούδια και τη συνεπή παρουσία, ανακαλύπτεται όλο και από περισσότερους. Ανεβαίνει στη σκηνή χαμογελαστός και παθιασμένος και συναντά τη Μελίνα Κανά. Η μούσα μεγάλων μουσικών εμπνεύσεων. Μια ερμηνεύτρια με φωνή βραχνού κρύσταλλου τραγουδά πάντα τις συλλογικές μας μνήμες και τα πιο καθιερωμένα τραγούδια της χαράς και του πόνου.

Βρίσκω το αποτέλεσμα της συνύπαρξης Ζερβουδάκη – Κανά επιτυχημένο για πολλούς λόγους. Οι δύο βασικότεροι είναι ότι πρόκειται για ουσιαστική συνύπαρξη. Τραγουδούν μαζί όλα τα τραγούδια του προγράμματος. Από το «Γράμμα σ’ έναν ποιητή» ή το καινούριο «Αγάπα με και πούλα με». Δεν κάνουν παράλληλες ερμηνείες. Το δεύτερο έχει να κάνει με την πλούσια και γεμάτη ορχήστρα τους και τις ροκ ενορχηστρώσεις.

Έφυγα από το Σταυρό του Νότου με μια ικανοποίηση για αυτό που είχα νιώσει. Είχε μια αλήθεια, μια ολοκλήρωση και ένα σμίξιμο. Τελευταίες εμφανίσεις του Δημήτρη Ζερβουδάκη και της Μελίνας Κανά στην Αθήνα θα είναι η Παρασκευή και το Σάββατο 30 και 31 Μαρτίου. Ελπίζω αυτό το ραντεβού να ανανεωθεί και το καλοκαίρι.

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης & η Μελίνα Κανά
Θα πραγματοποιήσουν δύο τελευταίες εμφανίσεις
Στο Σταυρό του Νότου
Την Παρασκευή 30 και το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018
Περισσότερες πληροφορίες... κλικ εδώ

 

 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: