×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 792

Είδαμε: Μανώλη Φάμελλο και Στάθη Δρογώση στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής «19 χρόνια γνωριμίας…»

Κωστής Μαραβέγιας Ήβη Μούσουρα

Πληροφορίες

  • Χώρος: Κήπος Μεγάρου Μουσικής

Μανώλης Φάμελλος και Στάθης Δρογώσης στον Κήπο του Μεγάρου

δεκαεννιά χρόνια γνωριμίας

Σαν δυο αγαπημένοι σου φίλοι από τα παλιά που συνάντησες τυχαία κι έτρεξες να προλάβεις να τους πεις τα νέα και να θυμηθείς τα παλιά. Ήρθαν απρόσμενα για να σε κάνουν να μην ξεχάσεις τα χρόνια εκείνα από όπου αντλείς εικόνες, μελωδίες και σκέψεις. Για να συνεχίσεις τώρα να γεύεσαι την κάθε σου στιγμή όπως είναι, γεμάτη χαμόγελα ή πίκρα. Κάπως έτσι, ο Μανώλης Φάμελλος και ο Στάθης Δρογώσης μας υποδέχτηκαν στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής.

Καθένας τους, σου δίνει την αίσθηση μέσα από την πορεία και τα τραγούδια του πως είναι ταγμένος στο όνειρο του και ταυτόχρονα τόσο κοντά στον καθένα από όσους ήμασταν εκεί. Κι έτσι, εύκολα, απαλλαγμένοι από εντάσεις, σαν να βρισκόμασταν αραχτοί στις πολυθρόνες μας σε κάποιο μπαλκόνι να συζητάμε ως το πρωί, με την ίδια διάθεση καθίσαμε άνετα στις ψάθες μας να τραγουδήσουμε παρέα.

Σαν οι ψυχές να συντονίστηκαν. Όλοι ήταν εκεί για να ακούσουν και να ρουφήξουν την κάθε τους νότα, τον κάθε τους στίχο, την κάθε ιστορία, την κάθε ατάκα. 19 χρόνια γνωριμίας μπροστά μας μέσα από μουσικές στιγμές του Μανώλη Φάμελλου και του Στάθη Δρογώση. Κι όπου κι αν πήγαν, πήγαμε και εμείς, με την καρδιά μας ολόκληρη, νικήσαμε τη λησμονιά, ζήσαμε ξανά τα μεγάλα φωτεινά καλοκαίρια, και μια νύχτα με αστέρια λικνιστήκαμε κι εμείς μπροστά τους απαλλαγμένοι από έγνοιες. Σςςς... μη το πεις πουθενά. «Είναι ωραία να πέφτεις αν αντέχεις να πέφτεις ίσως μάθεις να πετάς τελικά»

Μόνο αγόρια για ώρα στη σκηνή να σου μπροστά σου εκείνη... Τι σου είναι η γυναίκα ε; Με την άνεση, με την απλότητα της, με τα αστεία της, πήρε με μιας το άγχος τους για αυτή τους τη συνύπαρξη. Έριξε τους δικούς τους παλμούς και αύξησε τους δικούς μας. Η Χάρις Αλεξίου για πρώτη φορά στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής για χάρη των ανδρών που της έγραψαν τραγούδια λυπημένα... «Καίω εσένα, καίω εμένα, καίω τα όνειρά μου τα σταματημένα.»

Ο Άρης Ζέρβας, ο Θάνος Μιχαηλίδης και οΑλέκος Βουλγαράκης συνέδραμαν με τις νότες τους. Στην σύνθεση της βραδιάς αυτής και ο τραγουδοποιός και μπασίστας Βαγγέλης Μαρκαντώνης, αλλά και ο Οδυσσέας Τσάκαλος που μας μαζί με την Χαρούλα Αλεξίου έφεραν στην μνήμη μας τραγούδια από την εποχή των Φατμέ. Σα να μην το φανταζόσουν πως θα το έβλεπες ποτέ. Αλλά να ...πες το κι έγινε.

 

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή.