×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 792

Είδαμε: Σωκράτης Μάλαμας @ Τεχνόπολη: "Ευτυχείς …και πότες έστησαν χορό"!

Πληροφορίες

Σωκράτης Μάλαμας @ Τεχνόπολη

Ευτυχείς... και πότες έστησαν χορό

 

«Να είστε ευτυχείς» είπε ο Σωκράτης Μάλαμας σε ανύποπτο χρόνο στη συναυλία του και δεν νομίζω πως είδε το κοινό του ποτέ αλλιώς... Η Τεχνόπολη γέμισε ασφυκτικά και ο Σωκράτης είχε κέφια. Ξέρω. Για κάποιους ίσως να μην σημαίνει τίποτα. Όσοι έκαναν το βράδυ της Δευτέρας την Τεχνόπολη να σειστεί με τις βροντερές φωνές τους ή όσοι θα ήθελαν να είναι εκεί, γνωρίζουν πολύ καλά για τι μιλώ.

Ακούσαμε με την καρδιά να πάλλεται, τσουγκρίσαμε με κέφι τα μπουκάλια μας, τραγουδήσαμε με σθένος, τέτοιο που τα χέρια αυτονομήθηκαν στον αέρα σχηματίζοντας κύματα. Κι αυτή η προέκταση του είναι μας κάθε τόσο έστελνε με φόρα την ψυχή μας πότε στη σκηνή και πότε πιο ψηλά. Χορέψαμε γνωστοί και άγνωστοι μαζί και πάνω από όλα ρουφήξαμε αχόρταγα την ενέργεια που πλημμυρίζει τα live του Σωκράτη. Τέτοια και τόση ώστε να κρατά ζωντανό το πνεύμα μας για να πορεύεται μέχρι την επόμενη φορά.

«Γιατί γλεντάς; Γιατί γελάς; Τι σου συμβαίνει και ρωτάς; Μήπως κοπήκαν τα φτερά απάνω στο χορό;». Κάπως έτσι και με δυο τρεις κουβέντες για τη βροχή που διώξαμε, και λίγο αργότερα για την κρίση που δεν μας πτόησε και μπορούμε ακόμα να βρισκόμαστε, ξεκίνησαν όλα. «Τη μια ευρωπαία στο κλαρί, την άλλη αρχαία προτομή. Γιατί, γιατί;».

Το live κινήθηκε σε γνώριμες και αγαπημένες μελωδίες δικές του και του Θανάση Παπακωνσταντίνου και ο κόσμος τον ακολουθούσε λέξη - λέξη σαν να μοιράζεται μαζί του μια γλυκιά παρανομία, ήξερε όλους τους «κωδικούς». «Καληνύχτα», «Αράχνη», «Τσιγάρο ατέλειωτο», «Τα πάγια» με τη Γωγώ να κάνει το δικό της σόλο, «Τα παιδιά μες στην πλατεία», «Κίρκη» για τον Νίκο Παπάζογλου, «Χαμένο Ρούχο», «Κάτω απ' το μαξιλάρι», «Στην Αμερική», «Ηλιόπετρα». Δεν έλειψαν ακόμα «Η τίγρη» του Δημήτρη Αποστολάκη, ο «Μέρμηγκας» του Μάνου Λοΐζου, ή «Οι πρώτες λέξεις» του Οδυσσέα Ιωάννου και του Θέμη Καραμουρατίδη.

Αρκετά ασφαλής από την αγάπη του κοινού του, ήρθε και η ώρα που ο Σωκράτης κάθισε στην καρέκλα του και θέλησε να μας παίξει «Το μετάξι» και το «Ο καιρός» τραγούδια που συνήθως δεν μπαίνουν στο πρόγραμμα του, ή χωρούσαν σε αυτό πολλά χρόνια πριν. Είναι άλλωστε ωραίο να ξεφεύγεις από τα συνηθισμένα... δεν χάθηκε κι ο κόσμος πια, να μην ξέρεις ένα στίχο, εξάλλου στα φινάλε του χωράμε πάντα όλοι με τις προτιμήσεις μας.

Στο πλάι του χρόνια τώρα σε αυτά τα μουσικά ταξίδια, η Λαμπρινή Καρακώστα με τη γλυκιά φωνή της, αλλά και ο Φώτης Σιώτας ευλαβικά και τεχνηέντως να παίζει το βιολί του και να μας τραγουδά «Σαν παιδί». Εκείνος ήταν άλλωστε που έκλεισε αυτή τη συναυλία κάνοντας μας να χορεύουμε στο ρυθμό του Ικαριώτικου.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

 

1) Κάντε κλικ σε μία φωτογραφία 2) Πατήστε το "Play" για να τις δείτε σε μορφή Slideshow ή τα βελάκια πάνω, δεξιά και αριστερά για χειροκίνητη προβολή. 

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή.