×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 792

Είδαμε: Παπαδόπουλος, Γιοκαρίνης, Ζιώγαλας, Μηλιώκας @ Κύτταρο live «Φλερτάρουν ακόμα με τη μουσική σαν ανέμελοι έφηβοι»!

Πληροφορίες

Παπαδόπουλος, Γιοκαρίνης, Ζιώγαλας, Μηλιώκας @ Κύτταρο Live

Φλερτάρουν ακόμα με τη μουσική σαν ανέμελοι έφηβοι

 

Πώς γίνεται οι τέσσερις αυτοί άνθρωποι που έχουν πατήσει τα 60, που ίσως να έχουν την ηλικία των γονιών σου, να έχουν πιο πολλή ενέργεια από εσένα; Μιλώ για τον Λάκη Παπαδόπουλο, τον Νίκο Ζιώγαλα, τον Γιάννη Γιοκαρίνη και τον Γιάννη Μηλιώκα. Αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί εύκολα. Ίσως είναι ο τρόπος που μεγάλωσαν. Το ότι η σχέση τους με τη μουσική είναι παλιά υπόθεση, το ότι τόσα χρόνια έχουν σταθεί πραγματικοί εργάτες της σε διάφορα πόστα και εκφάνσεις της.

Που είδαν, αλλά πάνω από όλα έζησαν από τα μέσα, τις εποχές να αλλάζουν, ερχόμενοι σε συνεχή επαφή με τον κόσμο. Αλλά αυτή η ερωμένη τους, η μουσική, παραμένει για πάντα μια σταθερά στο χρόνο και εκείνοι εξακολουθούν να την αντιμετωπίζουν, όχι όπως θα έκανε κανείς με κάτι τόσο οικείο, που ρέπει προς το βαρετό, αλλά σαν κάτι πάντα νέο που σου δημιουργεί τη διάθεση να φλερτάρεις μαζί του. Να παίξεις, να πεις αστεία που ίσως έχουν ειπωθεί και να γελάσεις ξανά. Δεν θα είναι όπως πρώτα. Η νοσταλγία θα κεντήσει το παρόν με εικόνες από το παρελθόν, μα αυτή η εφηβική ανεμελιά που έχουν και οι τέσσερις τους, που είχαν τουλάχιστον αυτό το βράδυ στο Κύτταρο, είναι που τους κάνει ανάλαφρους πάνω στη σκηνή, να σε «εγκλωβίζουν» σε έναν μονόδρομο χαμόγελου και ψυχαγωγίας με μικρές αναπολήσεις. Όχι σε σκουριασμένες νότες παλιακές, μα με τέτοιες που ακούγονται ακόμα με ευχαρίστηση στα αυτιά σου.

Λίγο μετά το «ζέσταμα» των μουσικών, βγήκαν και οι τέσσερις μαζί στην σκηνή για να μας καλωσορίσουν. Εδώ δεν υπάρχουν πρώτα και δεύτερα ονόματα. Αυτή η σκηνή τους υποδέχτηκε στα ξεκινήματα τους και τώρα τους φιλοξένησε ξανά για να ανατρέξουν με τα τραγούδια τους που αγαπήσαμε στην καλλιτεχνική τους πορεία. Αν αυτό το πρόγραμμα αποτυπωνόταν κάπως, θα ήταν σίγουρα μια κασέτα, κόκκινη που θα έπαιζες σε ένα διπλό φορητό κασετόφωνο ξανά και ξανά.

«Σαν σταρ του σινεμά», «Αδέσποτα παιδιά», «Τσικαμπούμ», «Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες», «Γυριστρούλα» κάπως έτσι ξεκινούν για να μας κρατήσουν στη συνέχεια εναλλάξ συντροφιά, έχοντας ετοιμάσει για ένα μεγάλο πρόγραμμα που εκτός από τη μουσική, περιλάμβανε ...ανέκδοτα, αλλά και στιγμές συγκίνησης, όπως η αναφορά του Γιάννη Γιοκαρίνη στον Σάκη Μπουλά πριν το «Ρέγκε και σαρδέλε » και το «Αλλάξανε τα γούστα σου» ή το playback με την φωνή του Μητροπάνου στο ντουέτο του «Για να σ' εκδικηθώ».

Τα παλιότερα έμπλεξαν με τα νεότερα και η γάτα η «Σερενάτα» συνάντησε το «Γατόνι», το «Μην υποκρίνεσαι», το «Πέφτω ψηλά» και κάπου ανάμεσα το «Γκρέκο Μασκαρά» και το «Κιθαρίστας ή ντράμερ», ακόμα και ο «Μπαγάσας» από τον τραγουδοποιό Θωμά Φώτη που βρέθηκε στο κοινό του Κυττάρου εκείνο το βράδυ. Χορτάσαμε επιτυχίες και αναμνήσεις και κλείσαμε μαζί τους τη βράδια, πάλι όλοι μαζί, με το «Κακοσάλεσι», τη «Φάλτσα μενεξεδιά», τη «Βασιλική» την «Ευλαμπία» και το «Έλα γοριλάκι».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

 

1) Κάντε κλικ σε μία φωτογραφία 2) Πατήστε το "Play" για να τις δείτε σε μορφή Slideshow ή τα βελάκια πάνω, δεξιά και αριστερά για χειροκίνητη προβολή. 

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή.