×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 792

Είδαμε: Μίλτος Πασχαλίδης @ Σταυρός του Νότου «Σαν πεφταστέρι στον φθινοπωρινό ουρανό»!

Πληροφορίες

Μίλτος Πασχαλίδης@ Σταυρός του Νότου

Σαν πεφταστέρι στον φθινοπωρινό ουρανό

 

Σαν πεφταστέρι στον φθινοπωρινό ουρανό λένε πως για να δεις καλύτερα τα πεφταστέρια πρέπει να βρεθείς σε ένα μέρος χωρίς πολλά φώτα να σου θαμπώνουν τον ουρανό. Κι εκεί απαλλαγμένος από καθετί που σου μπερδεύει το μυαλό και εμποδίζει τα μάτια σου να δούνε καθαρά, να μπορέσεις ν' απολαύσεις αυτή τη σύντομη μα φωτεινή πορεία τους, αυτή τη σύντομη μα φωτεινή ζωή τους, και να θυμηθείς να κάνεις μιαν ευχή.

Τα φώτα κλείνουν στο Σταυρό του Νότου. Συσκότιση τέτοια που δεν θυμάμαι ποτέ ξανά. Τέτοια που σου δημιουργούσε μια προσμονή και μια αμηχανία ταυτόχρονα. Μέχρι που οι πρώτες νότες και οι πρώτοι στίχοι των Περσείδων αρχίζουν να φωτίζουν τη σκηνή η οποία υποδέχεται τον Μίλτο Πασχαλίδη. «Δεν πέφτουνε χρυσάφι μου τα κάστρα με ευχές, ούτε ξυπνούν τα όνειρα στις μαύρες τις οθόνες. Δεν ξεγελούν τον ίσκιο τους οι μοναχές καρδιές, φτιάχνουν χαρμάνι λησμονιάς μα ξημερώνουν μόνες».

Ευτυχής συγκυρία ή οργανωμένο σχέδιο, η πρεμιέρα του Μίλτου Πασχαλίδη συμπίπτει με την κυκλοφορία του νέου του cd «Περσείδες» μια σπουδή για τον έρωτα και την απώλεια. Με λίγο άγχος και λαχτάρα να δώσει την καλύτερη live εκδοχή των νέων του τραγουδιών θα μας πει πως μέσα σε πυρετό και σε διάστημα μόλις λίγων ημερών στα μέσα του Αυγούστου γεννήθηκε όλο αυτό και σιγά σιγά θα μας τα συστήσει, μπλέκοντας τα με άλλα παλιότερα ή και νεότερα. «Ομίχλη» κι «Ένας φόβος – γιορτή» δίπλα στην «Πηνελόπη» και «Τα μπλουζ της άγριας νιότης» και ακόμα στο πρώτο μέρος της βραδιάς η Μιρέλα Πάχου με τη γλυκιά της φωνή θα τραγουδήσει τους δικούς της «Υπερήρωες».

«Τα τραγούδια μια σταλιά» και το δεύτερο μέρος της βραδιάς ξεκινά, με τον Μίλτο Πασχαλίδη να μας λέει για το δικό του αγαπημένο τραγούδι μέχρι εκείνη τη μέρα, το «Φωτιά μου» που από το Σάββατο παραχώρησε τη θέση του στο «Τα όνειρα του Μάρτη». Σύντομα το φως του θα περάσει από τον αστερισμό του Άλκη Αλκαίου, «Αγύριστο κεφάλι», «Όσο κρατάει ένας καφές» και οι «Ξερολιθιές» που έπονται δισκογραφικά.

Δύσκολα αφήνεις έξω τα «παιδιά» σου για να χωρέσεις άλλα, όμως αυτή η μουσική διαδρομή που έκανε στην συνέχεια ο Μίλτος Πασχαλίδης εκτός από πολύ σοφή στο πρόγραμμα της βραδιάς θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά: «Ο παλιάτσος», «Για να σε συναντήσω», «Πάρε με», «Κάποτε θα' ρθουν», «Τι να θυμηθώ», «Το φεγγάρι κάνει βόλτα». Η βραδιά θα οδηγηθεί αρκετή ώρα μετά και με τον «Ερωτόκριτο» και το «Αστέρι του Βοριά» να έχουν επίσης τονώσει το συναίσθημα, σε ένα α καπέλα κλείσιμο με το «Χάρτινο το φεγγαράκι» και με ενέργεια κοινή είτε βρισκόσουν πάνω στη σκηνή, είτε κάτω από αυτή.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

 

 

1) Κάντε κλικ σε μία φωτογραφία 2) Πατήστε το "Play" για να τις δείτε σε μορφή Slideshow ή τα βελάκια πάνω, δεξιά και αριστερά για χειροκίνητη προβολή. 

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή.