Είδαμε: Άλκηστις Πρωτοψάλτη- Στέφανος Κορκολής @ Gazarte «Οι δυο τους μπροστά στο άπειρο»!

Άλκηστις Πρωτοψάλτη- Στέφανος Κορκολής @ Gazarte Natasa Varveropoulou

Πληροφορίες

Άλκηστις Πρωτοψάλτη - Στέφανος Κορκολής @ Gazarte

  Οι δυο τους μπροστά στο άπειρο

 

Τα πιο επιβλητικά μουσικά σύνολα τα έχω ακούσει σε αίθουσες μεγάρων, με ένα πλήθος οργάνων να γεννά το δεός. Τα έχω ακούσει σε κατάμεστα στάδια, να ανεβάζουν την αδρεναλίνη με τους ήχους των πομπόδων κρουστών και των μεγαλειωδών πνευστών. Όμως, εκστατική θα μένω πάντα να κοιτώ, εκείνα τα κρυμμένα θαύματα που εμφανίζονται μπροστά σου σε ανύποπτο χρόνο, σε μοιραίο χώρο και λαμβάνουν μέγεθος τιτάνα, κερδίζοντας «όγκο» από τις ανάσες που σου κλέβουν και μόνο.

Όπως αυτές που με περισσή ευκολία σου κλέβει μια φωνή και ένα πιάνο που συνοδεύονται από τις ψυχές της Άλκηστις Πρωτοψάλτη και του Στέφανου Κορκολή. Δέκα χρόνια πριν το είχαν δοκιμάσει ξανά, στον ίδιο χώρο, στο Gazarte και φέτος επιστρέφουν επετειακά να το γιορτάσουν σε ένα «Reunion» που μοιάζει με μυσταγωγία. Δεν ξέρω εάν αγαπώ περισσότερο την κρυστάλλινη φωνή της, που δεν με πρόδωσε ποτέ ή την αστείρευτη εσωτερική πηγή της που αναβλύζει τα πιο σπάνια, τα πιο ευωδιαστά, τα πιο ουσιαστικά... Ακόμα, δεν ξέρω να σου πω εάν τα δάχτυλα αυτού του ανθρώπου πατούν στα πλήκτρα ή ακροπατούν στο μεταίωρο διάστημα και οι μελωδίες προέρχονται από μια φαντασιακή συνθήκη...

Ξέρω μόνο ότι οι δυο τους, μοιράζονται μια αλήθεια. Μια αλήθεια φωτεινή, ζωντανή, που παίρνει ανάσα στις στιγμές της κορύφωσης και βυθίζεται ξανά στους βυθούς για να σε βρει στον επόμενο στίχο πιο δυνατό. Όλα στα τραγουδούν, με μια φυσικότητα σα νερό που γλιστρά από τα χέρια για να αποδείξει τη θνητή σου φύση και τον κοινό παρονομαστή που σε συνδέει με κάθε διπλανό σου κάθισμα: το ευμετάβλητο της ανθρώπινης καρδιάς. Πότε σου λέει για βόλτες στον Άδωνι και πετάς ανάμεσα στα φρικιά και τους φοιτητές και πότε σου θυμίζει ότι ήταν απάτη η ομορφιά που κάποτε πλήγωνες και πιάνεσαι από τα ξέφτια μιας ροζ γραβάτας. Πότε πετά το κρεβάτι σου στα κύματα και πότε σε καθιστά ευγνώμων που είσαι ζωντανός σε ένα σχοινί που δεν έσπασε ακόμη.

Ένα σύνολο των δύο. Δύο ολόκληρες μονάδες, ποτέ μισές, αλληλοσυμπληρούμενες, βαστάζοντας η μία το εκτόπισμα της άλλης και τοποθετώντας το σε ένα κοινό βάθρο.

Εκείνη θα ακουμπήσει το δάχτυλό της πάνω στο πιάνο και εκείνος θα της το καθοδηγήσει γλυκά. Εκείνος θα ξεχάσει τα λόγια και εκείνη θα του τα συλλαβίσει μέσα από τα χείλη. Και θα προχωρήσει αυτή η γέννα γλυκά και σε κάθε «οδύνη» θα φέρνει στο φως μια ανακούφιση. Όχι γιατί καταφέραμε μαζί κάτι ανήκουστο, αλλά γιατί φθάσαμε ως το τέλος μας...

Και κατορθώσαμε να πούμε και να το εννοούμε πως «εκεί στην άκρη της γραμμής/ θα χαρίζουμε εμείς/ τα παλιά μας κομμάτια»...

 

info: 

Άλκηστις Πρωτοψάλτη και Στέφανος Κορκολής
"Reunion"
στο Gazarte
2, 5, 9, 12 & 16 Δεκεμβρίου 2016

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση και διαγωνισμός για προσκλήσεις κλικ εδώ

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

 

1) Κάντε κλικ σε μία φωτογραφία 2) Πατήστε το "Play" για να τις δείτε σε μορφή Slideshow ή τα βελάκια πάνω, δεξιά και αριστερά για χειροκίνητη προβολή. 

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή.

Σχετικά Άρθρα: