Είδαμε: Ελένη Τσαλιγοπούλου στη Σφίγγα «Απόψε στης Ελενίτσας...»!

Άλκηστις Πρωτοψάλτη- Στέφανος Κορκολής @ Gazarte Natasa Varveropoulou

Πληροφορίες

Ελένη Τσαλιγοπούλου στη Σφίγγα

 Απόψε στης Ελενίτσας

 

Έχει πλούσια ξανθά, σγουρά μαλλιά- τα πειράζει με τα χέρια της αρκετά συχνά.
Έχει μεγάλα μάτια- τα ανοίγει διάπλατα όταν θέλει να δώσει έμφαση στα λόγια της.
Έχει όμορφα χέρια- τα νύχια της δεν τα βάφει ποτέ κι έτσι δε σου αποσπά την προσοχή το χρώμα, παρά μένεις να παρακολουθείς τις κινήσεις τους και να ταξιδεύεις στα κύματα που φτιάχνουν.

Έχει μια φωνή διαφορετική- μοιάζει να βγαίνει από το «πάντα» σου.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου είναι ένα ξεχωριστό σύμπαν, από αυτά που στην προσπάθειά σου να τα εξερευνήσεις, διαπιστώνεις πως είναι αδύνατον να ανακαλύψεις την αρχή τους και φυσικά, ακόμη πιο αδύνατο να θεωρήσεις πως έχουν τέλος. Σαν το δοχείο από το πηγάδι, που ες αεί θα ακολουθεί μια διαδρομή κατάδυσης και θα περνάει από το απόλυτο σκοτάδι για να βγάλει τελικά προς την επιφάνεια το πολύτιμο νερό, που θα δώσει τη ζωή. Κι εκείνη κάπως έτσι, μπλέκει το φως που κουβαλάει με ένα δημιουργικό σκοτάδι και φτιάχνει κάτι που φέρει το γνήσιο της υπογραφής της καρδιάς της. Ποτέ δεν είναι η ίδια. Αλλάζει κάθε που βραδιάζει και κουβαλά ιδέες καινούριες, που την κάνουν να αισθάνεται εντάξει με τον εαυτό της. Και το κάνει.
Στ' αλήθεια.

Έτσι ντόμπρα ανεβαίνει και φέτος στη σκηνή της «Σφίγγας», στα Εξάρχεια και μετατρέπει τα στριμωχτά τραπεζάκια σε θάλασσες. Να ρίχνεις μέσα σου το δόλωμα και να ψαρεύεις τα πιο μεγάλα «ψάρια». Όσα χωράνε, δηλαδή, σε κάτι στίχους που σου ψιθυρίζουν γδέρνοντας «Εγώ σ' αγάπησα εδώ, πού να 'σαι τώρα, πού γυρνάς;» ή «Τόσο πολύ σ' αγαπώ, που θ' αντέξω μακριά σου να ζω». Αυτή η Ελένη, η κάθε φορά καινούρια, κάνει ξανά την αλλαγή και μαζί με τους Bogaz Musique, τους σταθερούς της συνεργάτες τα τελευταία χρόνια, ενώνει ήχους και καταβολές και συνενώνει μέσα στα τρία ακόρντα των κομματιών, τη Δύση με την Ανατολή. Τα ντραμς με τα κρουστά, την ηλεκτρική κιθάρα με το κανονάκι. Το λυγμό με το beat. Και το κάνει τόσο φυσικά, σαν μια λογική ή και αναγκαία εξέλιξη στο χρόνο, που δε μπορεί παρά να το κάνει άκρως επιτυχημένα. Εκεί ακριβώς, άλλωστε, έγκειται και η επιτυχία της: δεν αλλοιώνει, δεν παραποιεί, δεν προσπαθεί να νεωτερίσει, απλά στέκεται ειλικρινής προς την ανάγκη της και της δίνει σώμα.

Η Ελένη που διασκευάζει το «Μες του Αιγαίου τα νερά», αλλά κρατάει τα κρυφά γυρίσματα, «προίκα» από τη Ναουσαία καταγωγή. Η Ελένη που δίπλα στα Δημοτικά τραγούδια καθίζει τον Χατζιδάκι. Η Ελένη που μαζί με τους φίλους της κάνει τις ιδέες της δίσκο και στον παρουσιάζει σιγά σιγά μέχρι να κυκλοφορήσει επίσημα τους επόμενους μήνες. Η Ελένη που αγαπάει να βγάζει τα παπούτσια της και να πηδάει από τραπέζι σε τραπέζι, σαν σαντέζα παλιάς κοπής.

Η ίδια Ελένη, που εάν την κοιτάξεις στα μάτια, θα σου δώσει εισιτήριο για να ταξιδέψετε μαζί και θα σου επιτρέψει να την κουβαλάς μέσα σου σε κάθε περίεργη «στροφή»...
Άλλωστε, τέτοιες αλήθειες, μοιάζουν με θρησκεία.
Εάν τις πιστέψεις, μπορεί και να σε σώσουν..!

 

info: 

Ελένη Τσαλιγοπούλου
στη Σφίγγα
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση και διαγωνισμός για προσκλήσεις κλικ εδώ

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

 

 

1) Κάντε κλικ σε μία φωτογραφία 2) Πατήστε το "Play" για να τις δείτε σε μορφή Slideshow ή τα βελάκια πάνω, δεξιά και αριστερά για χειροκίνητη προβολή. 

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή.