×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 792

Είδαμε: Ορφέα Περίδη – Λιζέτα Καλημέρη @ Σταυρός του Νότου: "Κάνουν την ψυχή μας να στροβιλίζεται σε ένα αέναο βαλς"!

Πληροφορίες

Ορφέας Περίδης - Λιζέτα Καλημέρη @ Σταυρός του Νότου

Κάνουν την ψυχή μας να στροβιλίζεται σε ένα αέναο βαλς

 

Είναι μερικοί άνθρωποι που στην ψυχή σου μοιάζουν. Και στη δική τους ίσως. Βγάζουν το ίδιο συναίσθημα. «Χτυπούν» το μέσα σου με τον ίδιο ρυθμό. Εν προκειμένω ο Ορφέας Περίδης και η Λιζέτα Καλημέρη είναι δυο τέτοιο άνθρωποι. Μοιάζουν να εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος για αυτό και η συνεργασία τους στο Σταυρό του Νότου έχει μια σπάνια αρμονία. Τίποτα ξένο. Τίποτα περιττό. Μια απλότητα και μια ειλικρίνεια με τα θεμέλια της να πατούν στη σιγουριά που σου δίνει μια παλιά συνεργασία. Γιατί οι δυο τους βρίσκονται μαζί στις μουσικές σκηνές ανά περιόδους σε βάθος πολλών χρόνων.

Το αξιοπερίεργο όμως είναι πως παρά ταύτα, είναι δυο ξεχωριστές και εν τέλει πολύ διαφορετικές οντότητες στη σκηνή. Ταυτόχρονα και μαζί και χώρια. Ο Ορφέας Περίδης απορροφημένος στη μουσική του, μοιάζει εξωτερικά τουλάχιστον αγχωμένος να προσφέρει αυτό που θέλει όσο καλύτερα. Η ενέργεια των τραγουδιών του μοιάζει να δημιουργείται έξω από αυτόν. Γύρω από αυτόν. Σαν οι νότες του να δημιουργούν ένα μαγικό θόλο που αφήνει τον ίδιο ανεπηρέαστο. Σε αντίθεση με την Λιζέτα Καλημέρη αυτή η γλυκιά βραχνάδα και ο τρόπος της είναι σα να ξεχειλίζει το είναι της. Σαν πηγή που αναβλύζει δροσερό νερό.

Οι δυο τους ανατρέχουν σε μουσικές στιγμές τους μέσα από το πρόγραμμα που έχουν συνθέσει παρέα με λίγα τραγούδια από τον επερχόμενο δίσκο του Ορφέα Περίδη που κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες. «Τα τραγούδια μου τ' αμερικάνικα», το εμπνευσμένο από το μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης «Αχ να σε δω», «Για πού το βαλες καρδιά μου», «Ζηλεύει η νύχτα» μπλέκουν με τους «Τρεις ανθούς» και το «Ήτανε αέρας» στο πρώτο μέρος της βραδιάς. Στο δεύτερο μέρος με περισσότερες εναλλαγές και πιο ζεστή ατμόσφαιρα θα συμπεριλάβουν «Αυτόν τον κήπο», «Το Φεγγάρι», «Φυλακή», «Μάτια μου», «Εθνικό διάλειμμα», «Υλαγιαλή», «Τα παλιά γκαρσόνια» μέχρι να μείνουν οι δυο τους στην σκηνή με μια κιθάρα να παίξουν τον μελοποιημένο από την «Ασάλευτη ζωή μου» του Κωστή Παλαμά «Ίσιο δρόμο», «Της Άρτας το γεφύρι» ή το «Αν πεθάνει μια αγάπη». Κι έχω να κρατήσω μια εικόνα από τη βραδιά θα είναι οι δυο τους να στροβιλίζονται στην σκηνή με «Το βαλς» του Μανώλη Ρασούλη και του Πέτρου Βαγιόπουλου. Αυτή τη στιγμή. Την ιερή στιγμή.

Info:

Ορφέας Περίδης και Λιζέτα Καλημέρη
Στο Σταυρό του Νότου Plus
Από Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 και κάθε Σάββατο

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση και διαγωνισμός για προσκλήσεις κλικ εδώ

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

 

1) Κάντε κλικ σε μία φωτογραφία 2) Πατήστε το "Play" για να τις δείτε σε μορφή Slideshow ή τα βελάκια πάνω, δεξιά και αριστερά για χειροκίνητη προβολή. 

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή.