×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 792

Είδαμε: Σωκράτη Μάλαμα @Σταυρό του Νότου «Δεν επενδύεται η αγάπη… αλλά μοιράζεται»!

Πληροφορίες

Σωκράτης Μάλαμας @ Σταυρός του Νότου

Δεν επενδύεται η αγάπη... αλλά μοιράζεται

 

Υπάρχουν κάποιες ακατανίκητες δυνάμεις που ασκούνται στα live του Σωκράτη Μάλαμα. Δρουν πολλαπλώς και είναι παρούσες ως σκέψη ακόμα και στην έλλειψη τους. Αυτή η ελλειμματική κατάσταση, η ανεπάρκεια, δρα σαν μαγνήτης τόσο ισχυρός που όταν ενωθούν πολλοί μαζί, θαρρεί κανείς πως είναι ικανοί να μετακινήσουν κάτι μέσα σου, στην ψυχή σου, να ανάψουν έστω ένα μικρό φωτάκι.

«Είναι καιρός να έρθουμε πιο κοντά / Τόση απόσταση δεν βγάζει πουθενά» λέει ο Σωκράτης Μάλαμας και ξέρει. Ακόμα και όταν δείχνει απορροφημένος στα τάστα της κιθάρας του, είναι σίγουρος για την αγάπη μας. Πως αυτή θα τον συντροφεύσει σε κάθε του παύση, ανάσα και βρυχηθμό. Δεν επενδύεται η αγάπη... αλλά μοιράζεται. Όχι κομμάτια. Ολόκληρη. Διαχέεται στο χώρο και φτιάχνει την πιο ζεστή παρέα. Κι ο υπόλοιπος κόσμος, αυτός που δεν αναγνωρίζεται πια, εκτός της.

Με το νέο του cd «Κάτοπτρα» να κυκλοφορεί εντός ημερών ο Σωκράτης Μάλαμας επέστρεψε στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου με συντροφιά του τους έμπιστους και πεπειραμένους μουσικούς του και την Λαμπρινή Καρακώστα που φέρνει πάντα στη σκηνή κάτι από το σύμπαν των στίχων του. Εκεί που μπλέκονται οι δυνάμεις της φύσης, κόσμοι χθόνιοι και ουράνιοι, εκεί που η φαντασία της νύχτας στρογγυλεύει τις γωνίες της μέρας και μπορούν να εκφραστούν οι πόθοι και τα πάθη.

«Μια βόλτα στα βαθιά μαζί σου / στην άκρη αυτής της νύχτας π' αγρυπνά» τραγουδά ο Σωκράτης για να μας καλωσορίσει και στη συνέχεια περιδιαβαίνει με άνεση στην πλούσια δισκογραφία του, σαν να μας δείχνει το δρόμο, πριν μας συστήσει μερικά από τα καινούρια του τραγούδια, όπως «Τα σχέδια» που ο νους – απάτη κοντράρεται ξανά με την αλήθεια της καρδιάς : «Ό,τι ονειρεύτηκες βαθιά μες στην καρδιά σου / θα σε φυλάει στο στόμα θα περπατάει κοντά σου».

Το μουσικό ταξίδι γνώριμο και οικείο θα περάσει φυσικά μέσα στη βραδιά από τους στίχους του Άλκη Αλκαίου, του Οδυσσέα Ιωάννου και του Θανάση Παπακωνσταντίνου θα μας ανεβάσει, θα μας ρίξει και θα μας ευχηθεί κάνοντας λίγο πριν το τέλος μια στάση στον Νίκο Καββαδία να ταξιδεύουμε μακριά, πολύ μακριά.

Info:

Σωκράτης Μάλαμας
Στο Σταυρό του Νότου - Κεντρική Σκηνή
Από Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 και κάθε Παρασκευή και Σάββατο

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση και διαγωνισμός για προσκλήσεις κλικ εδώ

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

 

1) Κάντε κλικ σε μία φωτογραφία 2) Πατήστε το "Play" για να τις δείτε σε μορφή Slideshow ή τα βελάκια πάνω, δεξιά και αριστερά για χειροκίνητη προβολή. 

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή.