Είδαμε: Φοίβος Δεληβοριάς και ΓΙΑΝ ΒΑΝ @ Hotel Ερμού. «Κλαρίνα, φωτάκια και διασκευές σε μια ωραία γιορτή»!

Πληροφορίες

Φοίβος Δεληβοριάς & ΓΙΑΝ ΒΑΝ @ Hotel Ερμού

Κλαρίνα, φωτάκια και διασκευές σε μια ωραία γιορτή

 

Ο Φοίβος Δεληβοριάς θέλησε να δοκιμάσει για ακόμη μια φορά κάτι το διαφορετικό. Κάτι που θα τον έκανε να βγει από τις – κατά δική του ομολογία – μελαγχολικές Κυριακές του και θα τον ενώσει με τους πολλούς φίλους του που αισθάνονται το ίδιο με αυτόν.

Βρήκε λοιπόν τους ΓΙΑΝ ΒΑΝ και μαζί κατηφόρισαν στο Θησείο, σε ένα από τα πιο στιλάτα στέκια του κέντρου της Αθήνας. Στο Hotel Ερμού κάθε Κυριακή μεσημέρι παρουσιάζουν ένα γλέντι που παίρνει αφορμή τις μουσικές και τα τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά και πηγαίνει βόλτα στην παράδοση, στον λαϊκό και δημοτικό ήχο, μέχρι τις πιο ροκ αποχρώσεις του κλαρίνου.

Η πρεμιέρα αυτής της ιδιαίτερης και σχεδόν αναπάντεχης μουσικής επιλογής του Φοίβου Δεληβοριά τα είχε όλα. Τον ίδιο με χρυσό στραυτελιζέ σακάκι και διάθεση απόλυτου ξεσηκώματος. Τους ΓΙΑΝ ΒΑΝ κεφάτους και έτοιμους για τις πιο ανατρεπτικές διασκευές και μία καλεσμένη, υπεράνω πάσης υποψίας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Αυτή τη φορά τα τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά έχουν διασκευαστεί από τους ΓΙΑΝ ΒΑΝ και έχουν γίνει πιο εξωστρεφή από ποτέ. Ήχοι κλαρίνου, ηλεκτρικής κιθάρας, έντονα τύμπανα και μια δημοτικό – τζαζ ενορχηστρωτική διάθεση, έχουν κάνει τα σουξέ του καλλιθεώτη τραγουδοποιού, σαν να φτιάχτηκαν για να ξεσηκώσουν διαθέσεις. Άλλωστε και ο ίδιος βρισκόταν σε μια τέτοια ενεργειακή και συναισθηματική συνθήκη. Κεφάτος, επικοινωνιακός, δραστήριος, πιο έτοιμος για show παρά ποτέ.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει γύρω στις 5 και θα συνεχιστεί με αυτή τη διάθεση μέχρι τις 8. Στο μεσοδιάστημα θα γίνει ένα διάλειμμα, ο Φοίβος θα φύγει δύο φορές από την σκηνή και οι ΓΙΑΝ ΒΑΝ θα πάρουν την σκυτάλη και στο τραγουδιστικό κομμάτι, γεγονός που δημιουργούσε μια μικρή αμηχανία στο κατά τα άλλα δυναμικό πρόγραμμα. Επίσης θα ακούσουμε για λίγο την υπέροχη Νεφέλη Φασούλη η οποία θα αρκεστεί στο να μας ερμηνεύσει μαγικά ένα δημοτικό τραγούδι.

Και κάπου στις 8 ο Παναγιώτης Τσεβάς, συνδετικός κρίκος του Φοίβου Δεληβοριά και της καλεσμένης του, την πρώτη του Κυριακή, θα πάρει το ακορντεόν του και θα ερμηνεύσουν μαζί κάτι από αυτά που έπαιζαν στην συνεργασία τους με τη Μάρθα Φριντζήλα κάποια χρόνια πίσω. Λίγο αργότερα η Ερμού Hostess, όπως την αποκάλεσε ο ίδιος, Άννα Βίσση θα ανέβει επί σκηνής. Άννα και Φοίβος θα ερμηνεύσουν μαζί τον «Καθρέφτη» και το «Ένα σου λέω ένα» και λίγο μετά εκείνη θα μείνει μόνη με τους ΓΙΑΝ ΒΑΝ και θα τραγουδήσει διασκευασμένα και υπέροχα τα «Σεντόνια» και το «Δώδεκα». Ο οικοδεσπότης Φοίβος Δεληβοριάς θα επανέλθει στην σκηνή και μαζί θα ολοκληρώσουν την κοινή τους εμφάνιση με το «Ασφαλώς και δεν πρέπει» του Άκη Πάνου και το «Μέτρα» του Νίκου Καρβέλα.

Λίγο αργότερα σε μια υπέροχη ενέργεια ο Φοίβος Δεληβοριάς θα μας ευχηθεί καλό βράδυ και θα ανανεώσει το ραντεβού μας για την επόμενη Κυριακή με την ίδια διάθεση και άλλο καλεσμένο.

Μου άρεσε η ιδέα του Φοίβου Δεληβοριά για τα Κυριακάτικα απογεύματα, μου άρεσε το concept του ... «Διπλοπαντρεμένου», μου άρεσε που οι διασκευές των ΓΙΑΝ ΒΑΝ έκαναν τα τραγούδια πιο δυναμικά, χωρίς να αλλοιώνουν τον ρυθμό και την ενέργειά τους. Θα ήθελα σε κάποιες στιγμές οι μουσικές επιλογές και το πρόγραμμα να μην φλυαρεί. Μην ξεχνάμε όμως ότι ήταν και η πρεμιέρα.

Info:

Ο Φοίβος Δεληβοριάς για τέσσερις Κυριακές
στο Hotel Ερμού
Από Κυριακη 5 Φεβρουαρίου 2017

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση και διαγωνισμός για προσκλήσεις κλικ εδώ

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

 

1) Κάντε κλικ σε μία φωτογραφία 2) Πατήστε το "Play" για να τις δείτε σε μορφή Slideshow ή τα βελάκια πάνω, δεξιά και αριστερά για χειροκίνητη προβολή. 

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή.