Είδαμε: Γιώτα Νέγκα στον Σταυρό του Νότου Plus. Με την απλότητα του μεγαλείου!

Πληροφορίες

Γιώτα Νέγκα @ Σταυρός του Νότου Plus

Με την απλότητα του μεγαλείου

 

Πατάει τη σκηνή με μία σιγουριά παροιμιώδη. Τόσο δυναμική και εύθραυστη. Τα δυο της πόδια παίρνουν δύναμη από τη γη και την απογειώνουν. Η φωνή της λαμβάνει σήματα από το παρελθόν και τα μεταφέρει στο τώρα με μια απλότητα μεγαλειώδη. Τη Γιώτα Νέγκα τη γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια και θα ήταν αδύνατον να μην την αγαπήσουμε. Την χαρακτηρίζει η αυθεντικότητα των ερμηνειών της που τόσο αναζητούμε. Τραγουδά συνήθως με τα μάτια του προσώπου της κλειστά και τα μάτια της ψυχής της ορθάνοιχτα στους κοινωνούς της.

Το Σάββατο ήταν η δεύτερη από τις έξι της βραδιές στον Σταυρό του Νότου Plus. Της πηγαίνει τόσο πολύ η σκηνή του. Την ξεζούμισε. Την χόρτασε. Την όργωσε. Κατέβηκε στις κολώνες του και κρύφτηκε στις γωνιές του κοινωνώντας τα μεγάλα τραγούδια. Τους μεγάλους μύστες της μουσικής. Τον Καζαντζίδη, τον Άκη Πάνου, τον Χατζιδάκι, τον Ζαμπέτα. Όλοι ολοζώντανοι μέσα από τη φωνή της. Θα τραγουδήσει με την ίδια ενέργεια και το ίδιο πάθος από Αδαμαντίδη μέχρι Νταλάρα. Θα μας παρασύρει σε ένα γλέντι ψυχής με δάκρυα χαράς και λησμονιάς.

«Πάμε να γυρίσουμε στη μνήμη» θα πει συχνά. Και πράγματι θα μας θυμίσει ήχους και στίχους από αιώνια τραγούδια της καρδιάς. Δίπλα σε αυτά, τα δικά της παιδιά. «Τα τραγούδια που λες», το «Καινούριο φιλί», το «Δε με κρατάει ό, τι θυμάμαι», το «Σερί». Τραγούδια από τον «Τελευταίο εαυτό» των Καραμουρατίδη – Ιωάννου, αλλά και παλαιότερα της.

Συνοδοιπόροι της οι Αντώνης Παλαμάρης στο πιάνο, ο Νίκος Κατσίκης στο μπουζούκι, ο Δημήτρης Κουζής στο βιολί, ο Αλέξανδρος Τράμπας στο μπάσο, ο Νίκος Καρατζάς στα κρουστά.

Ενορχηστρώσεις ζεστές, τόσο ψιθυριστές, όσο και απόλυτα εξωστρεφείς και η σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ασπιώτη υπέροχα ταιριαστή με την ίδια τη Νέγκα, το χώρο και τραγούδια που ερμήνευσε.

Είναι σύγχρονη η Γιώτα Νέγκα. Λαϊκή κατά κανόνα, με αγάπη στη μουσική και τους ήχους της ψυχής. Κλείνοντας το ανκόρ της θα πει τα «Θερινά τα σινεμά», έναν φόρο τιμής στο Λουκιανό. Παραλάσσοντας λοιπόν εκείνο τον τελευταίο στίχο, σας λέω πως η βραδιά του Σαββάτου στη Γιώτα Νέγκα ήταν από τις «νύχτες που περνούν και που θα ξαναρθούν» για τέσσερα ακόμα Σάββατο στο Plus του Σταυρού του Νότου.

Info:

Η Γιώτα Νέγκα για τέσσερα ακόμα Σάββατα
στον Σταυρό του Νότου Plus
Από Κυριακη 5 Φεβρουαρίου 2017

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση και διαγωνισμός για προσκλήσεις κλικ εδώ

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

 

1) Κάντε κλικ σε μία φωτογραφία 2) Πατήστε το "Play" για να τις δείτε σε μορφή Slideshow ή τα βελάκια πάνω, δεξιά και αριστερά για χειροκίνητη προβολή. 

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή.