Είδαμε: Γιώργος Περρής @ Θέατρο Άλφα. Ιδέα «Ταξιδευτής του κόσμου- ταξιδευτής της καρδιάς»!

Πληροφορίες

Γιώργος Περρής στο θέατρο Άλφα

Ταξιδευτής του κόσμου- ταξιδευτής της καρδιάς

 

Ο Γιώργος Περρής γυρνάει τις σκηνές αυτού του κόσμου και τραγουδά. Σε διάφορες γλώσσες, σε διάφορους λαούς, υπό διαφορετικές συνθήκες. Φροντίζει πάντοτε, όμως, να διατηρεί ως μία, εκείνη την εσωτερική αφορμή που τον οδηγεί κάθε φορά μέχρι το βήμα του μικροφώνου. Κι αυτό είναι που τον κάνει να μπορεί να μιλάει σε μια γλώσσα που δε θέλει μετάφραση.

Φέτος επιστρέφει, μόνος αυτή τη φορά, στην Ελλάδα και παρουσιάζει ένα καλλιτεχνικό πορτραίτο που μοιάζει με αυτοσύσταση. Ο Γιώργος που ξεκίνησε πριν δέκα χρόνια τη δισκογραφία στην Ελλάδα, που έφυγε για την Αμερική, που ταξιδεύει στον κόσμο, που τραγούδησε στο πλάι του Michel Legrand, που μετράει συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα παγκοσμίως. Ο Γιώργος που αγαπάει το Μάνο Χατζιδάκι και τη Lara Fabian, που μεγάλωσε με τον Σταμάτη Κραουνάκη και τον George Michel, που έπιασε το χέρι της Άλκηστης Πρωτοψάλτη και του Μάριου Φραγκούλη και είδε τα παιδικά του όνειρα να γίνονται ενήλικες πραγματικότητες, που συνεργάζεται με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και τον Άρη Δαβαράκη και φτιάχνει μια ξεχωριστή «Ηλιοφάνεια» με τα πιο δικά του υλικά.

Ένα νήμα έδεσε αυτές τις διαφορετικές στιγμές και τις ένωσε σε μία κοινή γραμμή, που σαν κύμα, τη μία φούσκωνε και άγγιζε το θυμικό σου και μία ηρεμούσε, ημερεύοντας και εσένα με μια αίσθηση κάθαρσης. Ο Γιώργος, στη σκηνή του θεάτρου Άλφα. Ιδέα, ξεδίπλωσε τον πιο ελληνικό του εαυτό, το πιο βαθύ ελληνικό του ταπεραμέντο και κατάφερε να γεννήσει ένα φάσμα συναισθημάτων, που σαν πυροτέχνημα έβρισκαν μια μικρή δικλείδα αποσυμπίεσης κάθε φορά που κορυφώνονταν οι σημασίες των στίχων και εκρήγνυντο μέσα σου ανενδοίαστα. Λιτός μα ουσιαστικός, μετρημένος αλλά και χειμαρρώδης κατάφερε μέσα σε δύο ώρες να δείξει όλα εκείνα που κρύβει στις παλάμες του.

Τους θησαυρούς που με γενναιοδωρία δείχνουν όλα όσα είναι και υπόσχονται όλα όσα ονειρεύεται...!

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή.