×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 792

Είδαμε: Λεωνίδας Μπαλάφας @ Σταυρός του Νότου Club "Ακροβάτης στη ροκ και στην παράδοση"

Πληροφορίες

Λεωνίδας Μπαλάφας @ Σταυρός του Νότου Club

Ακροβάτης στη ροκ και στην παράδοση

 

Αν αντιμετωπίζεις καθετί ως καινούριο, με καθαρή ματιά, τότε κάθε φορά θα είσαι πιο εύκολα σε θέση να διακρίνεις και να ευχαριστηθείς την ομορφιά του και την ουσία του. Τότε, ίσως καταφέρει αυτό να σου γεννήσει επιθυμίες, εικόνες και σκέψεις, και εσύ να τις πάρεις μαζί σου, να τις φυλάξεις, ή και να τις μοιραστείς σαν κάτι φωτεινό που έχουμε όλοι ανάγκη. Σαν κάτι σπουδαίο.

Λίκνο. Ο τόπος που δημιουργήθηκε κάτι σπουδαίο. Τον τίτλο αυτό φέρει το τελευταίο CD του Λεωνίδα Μπαλάφα που μεταφέρεται στο μεγαλύτερο του μέρος στο Σταυρό του Νότου Club τις Παρασκευές, επηρεάζοντας κάπως με τον ήχο του και την υπόλοιπη δισκογραφία του.

Μαζί με τους εξαιρετικούς μουσικούς που οι περισσότεροι έχουν συνδράμει και στην δημιουργία του δίσκου, ο Λεωνίδας Μπαλάφας – προγραμματισμένος – σμίγει την Ελλάδα με την Αφρική και παρασέρνει σε χορό ταιριάζοντας το κλαρίνο και τα χάλκινα με αφρικανικούς ρυθμούς.

Ο «καλπασμός» και οι ιαχές από τον «Γάιδαρο τον Μανωλιό», δίπλα στον ίσκιο από τον «Πλάτανο», την «Αναστασιά» και το «Γιατρέ μου» χωρίς νοητές και... ανόητες αποστάσεις από τα παραδοσιακά «Ζαχαρούλα», «Κοντούλα λεμονιά» και «Καλώς ανταμωθήκαμε». Και παραδίπλα η ροκ ν΄ρολ, η ρούμπα, η ρέγκε και το μπουζούκι. Ο Λεωνίδας Μπαλάφας μοιάζει να ακροβατεί ανάμεσα στη ρόκ και στην παράδοση, παίρνοντας ερεθίσματα από παντού και καταθέτοντας δουλειές που μοιάζουν από αλλού φερμένες.

Με την πιο ανήσυχη και ενδιαφέρουσα δισκογραφία των τραγουδοποιών της γενιάς του, ο Λεωνίδας Μπαλάφας επί σκηνής κατορθώνει, τουλάχιστον εδώ, να παραδώσει μια ολοκληρωμένη ιδέα και να δείξει τις προθέσεις του χωρίς να στερήσει λεπτό, από ένα όχι μόνο ευχάριστο, αλλά και πρόσφορο για χορό πρόγραμμα. Τα ζωντανά χτυπήματα του Άγγελου Πολυχρόνου στα κρουστά και το τρελό βιολί του Μιχάλη Καταχανά δύσκολα σε αφήνουν αδιάφορο ή καρφωμένο στη θέση σου. Ενώ και ο ίδιος θα αφήσει φορές φορές την κιθάρα του για το κλαρίνο.

Κοντά του στην πρεμιέρα των εμφανίσεων του και ο Απόστολος Ρίζος θα τον ξεκουράσει για λίγο με το «Ψάρι» και το «Τι να θυμηθώ», ενώ ο Λεωνίδας θα συνεχίσει ακόμα και χωρίς τη μπάντα του στο ανκόρ για τους φίλους στο κοινό.

 

Ο Λεωνίδας Μπαλάφας
Στον Σταυρό του Νότου Club
Από την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 και για 6 παραστάσεις

Περισσότερες πληροφορίες και διαγωνισμό για δωρεάάν εισιτήρια θα βρείτε εδώ

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

 

1) Κάντε κλικ σε μία φωτογραφία 2) Πατήστε το "Play" για να τις δείτε σε μορφή Slideshow ή τα βελάκια πάνω, δεξιά και αριστερά για χειροκίνητη προβολή. 

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή.