Είδαμε: Άγαμοι Θύται στο Θέατρο Βράχων "Σουρεαλισμός με γούστο"!

Πληροφορίες

  • Χώρος: Θέατρο Βράχων - Μελίνα Μερκούρη
  • Σκηνοθεσία: Ιεροκλής Μιχαηλίδης
  • Παίζουν: Ιερ. Μιχαηλίδης, Δημ. Σταρόβας, Πυγμ. Δαδακαρίδης, Γιωρ. Χρυσοστόμου κ.α.

Λίγο μετά τις εννέα και τέταρτο ο «Νονός» Ιεροκλής Μιχαηλίδης καλωσόρισε τα «βαφτιστήρια» του στην 25χρονη επέτειο των Αγάμων, που γιορτάστηκε όπως της άρμοζε. Σε μια βραδιά γεμάτη ενέργεια, στο κατάμεστο Θέατρο Βράχων στο Βύρωνα.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση ακόμα και σήμερα στους Άγαμους Θύτες, είναι η ζωντάνια του θεάματος που παρουσιάζουν. Είναι ό,τι πιο σύγχρονο μπορεί να παρακολουθήσει κανείς σε αυτού του είδους την διασκέδαση. Οι παραστάσεις τους έχουν ροή, χιούμορ σουρεαλιστικό και ταυτόχρονα τόσο ενταγμένο στην πραγματικότητα, τραγούδια από όλα τα είδη, με κοινό γνώμονα να είναι καλοτραγουδισμένα και καλοπαρουσιασμένα και ηθοποιούς, τραγουδιστές και δημιουργούς ταγμένους και παθιασμένους με αυτό που κάνουν.

Δεν θα γινόταν διαφορετικά να κυλήσουν σα νερό 2,5 ολόκληρες ώρες που μας έκαναν να γελάμε και να διασκεδάζουμε σαν μια μεγάλη παρέα.

Είδαμε τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Δημήτρη Σταρόβα, Γιώργο Χρυσοστόμου και Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη σε ένα κέντημα πάνω σε ξεκαρδιστικά κείμενα της Δήμητρας Παπαδοπούλου, του Χρήστου Τολιάδη και του ίδιου του Ιεροκλή Μιχαηλίδη. Τον Σπύρο Παπαδόπουλο να συνδράμει με περίσσιο κέφι και καλή διάθεση. Τον Γιώργο Χατζή ευδιάθετο κονφερασιέ και ιδιότυπο μαέστρο της παράστασης. Την εκρηκτική Ρούλα Μανισάνου και την εύφορη Σοφία Παπουλάκου σε τραγούδια κάθε γούστου, από Tom Jones μέχρι Σταμάτη Κραουνάκη να ξεσηκώnουν.

Είναι τόσο ουσιαστικά πολυσυλλεκτικοί οι Άγαμοι Θύται. Τόσο ζωντανοί σε αυτό που παρουσιάζουν. Παίρνουν το αρχαιότερο είδος διασκέδασης και το κάνουν να μοιάζει ό, τι πιο πρωτότυπο υπάρχει στο θέαμα. Επιθεώρηση, βαριετέ, μουσική, χορός έρχονται για να ενωθούν σε μια ροή καταιγιστική, που σχεδόν πάντα αποφεύγει της αμηχανίες και τα χασμουρητά.

Κάθε φορά που βλέπω κάτι τόσο αυθεντικό, σκέφτομαι ότι δεν είναι ανάγκη κανείς να ανακαλύψει την πυρίτιδα. Αρκεί αυτό που θέλει να παρουσιάσει να πηγάζει από μέσα του, να μην είναι επιτηδευμένο και να ευχαριστεί πρώτα τον ίδιο τον καλλιτέχνη και μετά το κοινό. Τότε ο στόχος επιτυγχάνεται!

Οι Άγαμοι Θύται θα δώσουν μία ακόμα επετειακή παράσταση στη Θεσσαλονίκη και έπειτα θα περιοδεύσουν σε pocket size σε όλη την Ελλάδα!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: