Είδαμε: Imam Baildi στην Τεχνόπολη. "Δέκα χρόνια μουσικές μαγειρικές"!

Πληροφορίες

Πάνε δέκα χρόνια από τότε που ακούσαμε για πρώτη φορά τους «πειραγμένους» ήχους των Imam Baildi. Από τότε που χώρεσαν ηλεκτρονικούς σουίνγκ τζαζ ρυθμούς στη Βέμπο και τον Τσιτσάνη. Δέκα χρόνια γεμάτα δημιουργία, πολλές επιτυχίες και ουσιαστικούς πειραματισμούς που έγιναν μόδα και βρήκαν μιμητές και ακολούθους.

Αυτά τα δέκα χρόνια γιορτάστηκαν όπως του άξιζε την Πέμπτη 6 Ιουλίου σε μια συναυλία γεμάτη συγκίνηση και ενθουσιασμό στην Τεχνόπολη. Οι Imam Baildi βγήκαν στη σκηνή λίγο μετά τις 9 και μισή και ήταν αποφασισμένοι να δώσουν ένα πάρτι γεμάτο ενέργεια και ρυθμό.

Ξεκινώντας από τις μεγάλες τους επιτυχίες, όπως το «Δε θέλω πια να ξαναρθείς» και το «Ακρογιαλιές δειλινά», μας προετοίμασαν για τον επερχόμενο δίσκο τους με το ρετρό «Χαρά μου» σε μουσική Τάκη Μωράκη και στίχους Κώστα Πρετεντέρη, Γιώργο Οικονομίδη και το πρωτότυπο «Δεν μου φταίει κανείς» σε μουσική Imam Baildi και στίχους Δημήτρη Μπαλογιάννη.

O Ορέστης και ο Λύσανδρος Φαληρέας με τις πειραγμένες τους επιλογές και τις δαιμόνιες μουσικές τους ιδέες. Ο ξεσηκωτικός MC Yinka που βρίσκει πάντα τον τρόπο να δημιουργεί τις πιο... ανεβαστικές καταστάσεις. Ο Λάμπης Κουντουρόγιαννης και οι Αλέξης Αραπατσάκος, Αλέξης Αραπατσάκος, Περικλής Αλιώπης και Στέλιος Προβής έπαιξαν για ακόμα μια φορά το ένδοξο μουσικό παρελθόν της Ελλάδας, γιορτάζοντας μαζί με το πολυπληθές κοινό της Τεχνόπολης δέκα χρόνια μουσικής πορείας αδιάκοπης και δημιουργικής.

Φυσικά η Ρένα Μόρφη. Έχει ωριμάσει φωνητικά και σκηνικά. Δεν κρύβει ποτέ τον ενθουσιασμό και την συγκίνησή της, επικοινωνεί με το κοινό, κάνει χιούμορ και τραγουδάει με συναίσθημα και πάθος. Ομοίως και ως η «ζαργάνα του Παγασητικού» Σούλη Ανατολή, που λατρεύει τον Ζαμπέτα και τον συνδυάζει τέλεια με τον Δεληβοριά. Πιστεύω πως η εμφάνιση της Ρένας Μόρφη στην Τεχνόπολη ήταν η καλύτερή της φορά σε live.

Τα δέκα χρόνια βρίσκουν τους Imam Baildi ενθουσιώδεις, όπως στο ξεκίνημά τους. Δεν τους έχει αγγίξει η κόπωση. Δεν τους έχουν επηρεάσει τα χρόνια. Είναι έτοιμοι για πολλά ακόμα «πειράγματα». Θέλουν να μας θυμίσουν κι άλλες αθάνατες ρετρό μελωδίες του 40’, του 50’ και του 60’. Έχουν διάθεση να μας κάνουν να χορεύουμε τον Τσιτσάνη σαν να γράφτηκε χθες. Τους το ευχόμαστε. Χρόνια πολλά Imam Baildi. Τόσα κι άλλα τόσα!

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Ευρετήριο