Είδαμε: Σταμάτης Κραουνάκης & Σπείρα Σπείρα στη Σφίγγα. "Με συναίσθημα και τραγούδια… λαϊκά"!

Πληροφορίες

Λαϊκό, πληθωρικό, εξωστρεφές, καλοδουλεμένο και άψογο φωνητικά είναι το νέο πρόγραμμα του Σταμάτη Κραουνάκη στη Σφίγγα. «Τα παιδιά της Σφίγγας», οχτώ καλλίφωνα ταλαντούχα αγόρια της «Σπείρας Σπείρας» πήραν τα’ όπλο τους και θα εμφανίζονται μαζί με τον μέντορά τους Σταμάτη Κραουνάκη κάθε Δευτέρα στη Σφίγγα.

Τι είναι τα «Παιδιά τη Σφίγγας»; Μια μουσική παράσταση χωρίς ταμπού φτιαγμένη με μεράκι και αφοσίωση. Θα ακούσετε όλα αυτά που περιμένετε και κάποια ακόμα. Από το «Σίδερο με ατμό» και το «Τριανταφυλλάκι», μέχρι το «Πάρτυ» και το «Με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά», ο Σταμάτης Κραουνάκης δημιούργησε ένα πρόγραμμα ανατολίτικο, κεφάτο, που άλλες φορές σε κάνει να θες απλά να ακούσεις στη σιωπή και άλλες να πετάξεις με δύναμη το πιο κόκκινο γαρύφαλλο που θα βρίσκεται στο τραπέζι σου. Αυτός ο αφουγκραστής και εκφραστής του λαϊκού αισθήματος είναι και πάλι παρών, για να σκαλίσει πτυχές αθώες και ένοχες.

Ο Κώστας Μπουγιώτης με την μεταλλική υπέροχη φωνή του, μας ταξίδεψε σε ζεϊμπέκικα και μεγάλα κλασικά των musicals. Οι Χρήστος Γεροντίδης και Σάκης Καραθανάσης με αισθαντικές, ολοκληρωμένες ερμηνείες, ο Γιώργος Στιβανάκης με το γνωστό δαιμόνιο ταπεραμέντο του, κάνοντας φέτος σκηνική παρέα με τον Χάρη Φλέουρα. Ο τρυφερός Νίκος Σταδιάτης σε ακορντεόν και φωνή, στις πιο εσωτερικές ερμηνείες, ο λαϊκός Βάιος Πράπας στο μπουζούκι και τις κιθάρες και βέβαια ο ηρωικός Βασίλης Ντρουμπογιάννης στο πιάνο.

Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος ο μύστης Σταμάτης Κραουνάκης θυμιατίζει με τις ερμηνείες του στα παλιά αγαπημένα, τραγουδάει τον ύμνο του (Αυτή η νύχτα μένει), αλλά και τα τραγούδια που σφράγισε με την ερμηνεία του (Πόσο σ’ αγαπώ, Όταν έχω εσένα, Φίλα με).

Παρεΐστικα και ολοζώντανα θα περνούν οι Δευτέρες στη Σφίγγα. Το μαγαζί χρειάζεται να φροντίσει την οργάνωση και τον εξαερισμό του, ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει το όραμα μιας νέας μουσικής σκηνής στην πόλη, που έχει εργατικά ξεκινήσει.

Info:
Ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Σπείρα Σπείρα
θα εμφανίζονται στη Σφίγγα
Για όλες τις Δευτέρες του Νοεμβρίου
Περισσότερα: κλικ εδώ

 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: