Είδαμε: Μιχάλης Χατζηγιάννης - Θανάσης Αλευράς "Στο φως"!

Πληροφορίες

Τα φώτα ανάβουν κι ο Θανάσης Αλευράς προλογίζει και παρουσιάζει τον Μιχάλη Χατζηγιάννη "Στο Φως". Το όνομα της παράστασης, αλλά και του χώρου στον οποίο παρουσιάζεται, θα μπορούσε να ληφθεί και ως συμβολικό, λόγω της επιστροφής του, μετά από πέντε χρόνια απουσίας ξανά στο φως της σκηνής και της νυχτερινής Αθήνας.

Μια επιστροφή που συνοδεύεται και από ένα νέο δίσκο στα σκαριά με τη Λίνα Νικολακοπούλου. Το πρώτο δείγμα της συνεργασίας τους "Σε ποιον να πω το σ' αγαπώ" έχει ήδη αγαπηθεί από ραδιοφωνικούς σταθμούς και ακροατές. Ένα ντουέτο με τη Δήμητρα Γαλάνη. Θα μπορούσε κι αυτό το γεγονός να αποτελεί έναν ακόμα συμβολισμό. Για εμάς που θυμόμαστε ακόμα εκείνο το πρόγραμμα στο Ζυγό το 2003, όταν ο Μιχάλης ντροπαλά, έχοντας ήδη κάνει τις πρώτες του επιτυχίες, πρωτοεμφανίζεται στο πλευρό της Δήμητρας Γαλάνη.

Κάπως έτσι ξεκίνησε το πρόγραμμα στο Φως, με αυτό το τραγούδι να είναι ένα από τα πρώτα που ερμήνευσε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, με μια παρόμοια αγωνία στη ματιά του, όπως τότε και, μια λαχτάρα να τραγουδήσει ξανά μπροστά στο αγαπημένο του κοινό.

Αυτή τη φορά παρέα με τον Θανάση Αλευρά. Έναν καλλιτέχνη που μας έχει κερδίσει χρόνια τώρα ως κωμικός ηθοποιός, performer αλλά και τραγουδιστής. Ξέρει πολύ καλά το πώς να δώσει το κάτι παραπάνω στη σκηνή με την παρουσία του, την ενέργεια και το ταλέντο του. Το έχει αποδείξει άλλωστε και σε προηγούμενες επιτυχημένες "μουσικές" συνεργασίες του με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και τον Πάνο Μουζουράκη.

Οι δυο τους έδεσαν από τις πρώτες κιόλας στιγμές, τραγουδώντας και χορεύοντας το «Love» του Frank Sinatra. Στη συνέχεια το πρόγραμμα κινήθηκε με εναλλαγές που δημιούργησαν μια ευχάριστη ροη γεμάτη πρόζες, σκετσάκια, πειράγματα και φυσικά πολλά τραγούδια. Έκαστος στο είδος του κυρίως, αλλά και με ανταλλαγή ρόλων.

Οι μουσικές επιλογές του Μιχάλη Χατζηγιάννη βασίζονται κυρίως στο δικό του ρεπερτόριο με έμφαση στα «χαμηλών τόνων» τραγούδια. Από τις καλύτερες στιγμές, όταν καθισμένος σε μια καρέκλα στη μέση του μαγαζιού τραγούδησε και έπαιξε μόνο με την κιθάρα του αγαπημένα τραγούδια, όπως: «Μοιάζουμε», «Βυθός», «Αν μου τηλεφωνούσες», αλλά και παραγγελιές. Δε θα μπορούσαν να λείψουν από το πρόγραμμα και τα πιο «ξεσηκωτικά» τραγούδια του, όπως τα «Ακατάλληλη σκηνή», «Χωρίς αναπνοή» κλπ. Ήταν εντυπωσιακό, καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, πόσο πολύ εντός του κλίματος βρισκόταν ο κόσμος, που τραγουδούσε παρέα του συνεχώς και το πόσο άμεσα ανταποκρινόταν. Από τον δεύτερο κιόλας στίχο του "Χέρια ψηλά" όλο το μαγαζί σηκώθηκε όρθιο κι έτσι απλά στήθηκε ένα πάρτι με πολύ χορό.

Ενδιάμεσα στα τραγούδια οι "παρεμβάσεις" του Θανάση Αλευρά, κινήθηκαν στα γνωστά - για όσους τον παρακολουθούν - ξεκαρδιστικά πλαίσια. Μας έκανε ασκήσεις χαράς, μας θύμισε την παλιά νυχτερινή Αθήνα της Παραλιακής, από το παλιό Ποσειδώνιο και την Καιτούλα τη Γαρμπή, μέχρι τον Κωνσταντίνο Αργυρό και τα «Ξημερώματα». Σατίρισε θέματα της επικαιρότητας, χορεύοντας ρούμπα και έφερε, όπως πάντα, μαζί του κάτι από τους «Ήρωες», μια παράσταση που έχει χαρακτηρίσει και εκείνον αλλά και την Ελένη Γκασούκα, η οποία επιμελείται σκηνοθετικά την παράσταση «Στο Φως».

Μια παράσταση που δόθηκε όσο πάνω, τόσο και κάτω από τη σκηνή, παρέα κυριολεκτικά με τον κόσμο. Ακόμα και οι μουσικοί συμμετείχαν σε όλα τα σημεία του προγράμματος. Όλα αξιοποιήθηκαν με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι δυο "πρωταγωνιστές" κινούνται διαρκώς ανάμεσα στα τραπέζια και "ορίζουν" όλο το μαγαζί σαν μια μεγάλη σκηνή. Τα υπέροχα φώτα και τα βίντεο, τα οποία σχεδιάστηκαν από τον Περικλή Μαθιέλη, δημιούργησαν ένα διαφορετικό σκηνικό σε κάθε τραγούδι και αβανταδόρικες ατμόσφαιρες για κάθε ενότητα του προγράμματος.

Στην παράσταση συμμετέχει και η νεαρή τραγουδίστρια Νεκταρήλια, η οποία μας τράβηξε ευχάριστα την προσοχή με το «Θα σπάσω κούπες», στη διασκευή της Μαρίνας Σάττι.

Υγ. Πρακτικές πληροφορίες για το Φως

Η μουσική παράσταση έχει διάρκεια 2μιση ώρες και ξεκινάει στις 23:00.

Το μαγαζί είναι μικρό και με κάποιες προσθήκες στη διακόσμηση και στα φώτα, για τις ανάγκες της παράστασης, έχει μετατραπεί σε έναν ζεστό χώρο, που βοηθάει στο χτίσιμο της επαφής με τους καλλιτέχνες. Σε όποιο τραπέζι κι αν καθίσεις θα βλέπεις καλά.

Οι τιμές (ελάχιστη κατανάλωση) ανά άτομο σε τραπέζι με φιάλη ποτού ή κρασιού (όχι special) είναι στα 35€.

Το μπαρ είναι σε πολύ καλή θέση, πολύ κοντά στο πλάι της σκηνής κι αν δεν είναι τόσο ασφυκτικά γεμάτο, όσο στην πρεμιέρα, είναι ιδανικό για όσους το προτιμούν. Την Παρασκευή η είσοδος με ποτό στο μπαρ έχει 10€ ενώ το Σάββατο 15€.

Info:

Οι Μιχάλης Χατζηγιάννης και Θανάσης Αλευράς θα εμφανίζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο "Φως"
Περισσότερες πληροφορίες... κλικ εδώ

 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

video