Είδαμε: Φοίβος Δεληβοριάς, Marina Satti & Fonέs @ Passport Κεραμεικός Upstage!

Πληροφορίες

Μια σκηνή γεμάτη χρώματα και πραμάτεια από όλα τα μέρη του κόσμου μας υποδέχεται στο Passport Κεραμικός το Σάββατο το βράδυ. Το παζάρι ή αλλιώς "Flea Market" (όπως ονομάζεται η παράσταση εις την αγγλικήν γλώσσαν) του Φοίβου Δεληβοριά άνοιξε και μας περιμένει για άλλα τρία Σάββατα.

Πάντα με ένα νέο concept ο ανήσυχος τραγουδοποιός μας καλωσορίζει στον κόσμο του. Έτσι όπως τον φαντάστηκε αυτόν τον χειμώνα. Γιουσουρούμ. Στον δικό του «πάγκο» απλώνει τις μικρές ιστορίες που μαζεύει από το ‘89 έως σήμερα, ενώ στους διπλανούς και απέναντι πάγκους η Μαρίνα Σάττι και οι fonέs ξεδιπλώνουν «καλούδια» από όλα τα μέρη του κόσμου. Με τη Νεφέλη Φασούλη στο πλευρό του, στο πρώτο μέρος, τράβηξε από νωρίς το ενδιαφέρον του κόσμου. Δεν δίστασε να κατέβει κάτω από τη σκηνή και με περίσσεια εξωστρέφεια και χιούμορ μας τραγούδησε «για την γυναίκα του Πατώκου».

Ενορχηστρώσεις διαφορετικές σε αρκετά του τραγούδια, με μια dark διάθεση σε κάποια σημεία κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους, ήταν μόνο η εισαγωγή για ότι θα ακολουθούσε. Το δεύτερο μέρος της παράστασηςάνοιξαν η Μαρίνα Σάττι και οι Fonέs. Κάπου εκεί το κλίμα ζεστάθηκε περισσότερο. Παραδοσιακά τραγούδια από τη Βουλγαρία, την Ισπανία και ρυθμοί ταξιδιάρικοι. Τα 7 κορίτσια άψογα συντονισμένα φωνητικά, ερμήνευσαν τραγούδια σε γλώσσες άγνωστες και δύσκολες, με εντυπωσιακή άνεση. Ακολούθησαν ελληνικά τραγούδια, σε ενδιαφέρουσες διασκευές της Μαρίνας Σάττι, όπως το «Τι σε μέλλει εσένα» σε r’n’b ρυθμό και φυσικά το τραγούδι που ακούστηκε σε κάθε μαγαζί και ραδιόφωνο τους τελευταίους μήνες, «Η μάντισσα».

Το επίπεδο στον «πάγκο των κοριτσιών» είχε φτάσει ήδη ψηλά κι έτσι ο Φοίβος ανέβασε ρυθμό στα τραγούδια του, με τη βοήθεια των εξαιρετικών μουσικών του, με γεμάτο ήχο και ενορχηστρώσεις που έδωσαν συναυλιακό πλέον χαρακτήρα στη βραδιά. Η disco εκδοχή του «Αυτή που περνάει» ξεσήκωσε κυριολεκτικά όλο το μαγαζί.

Λίγο αργότερα η ερμηνεία της «Κικής» μαζί με τις Fones, θεωρώ ότι ήταν μία από τις καλύτερες στιγμές του σε live. Γενικά ο Φοίβος και τα κορίτσια έδεσαν στη ροή του προγράμματος και αλληλοσυμπληρώθηκαν. Θα ήθελα όμως να δω λίγο περισσότερο τη συντροφιά Δεληβορία, Fonέs και Μαρίνα Σάττι μαζί στη σκηνή.

Δεν θέλω να αποκαλύψω περισσότερα για τη νέα ταινία του Φοίβου Δεληβοριά. Ταινία είπα; Ναι, πως αλλιώς να ονομάσω μια παράσταση με τόσο ζωντανές εικόνες; Δεν έχεις την αίσθηση ότι κάθε παράσταση του είναι σαν μια νέα ταινία; Με κοινά στοιχεία αλλά νέο σενάριο. Κάθε τραγούδι ένα στιγμιότυπο από τη ζωή του. Με θέμα όχι απαραίτητα κάτι σπουδαίο και μεγάλο. Αλλά μια απλή στιγμή της καθημερινότητας του, που μοιάζει τόσο με την δική μας. Την μοιράζεται τόσο περιγραφικά με τους στίχους του. Δεν φτάνουν οι τρεις σελίδες στίχοι (όπως και ο ίδιος παραδέχεται) σε κάθε τραγούδι αλλά θέλει να μας πει και περισσότερα για αυτό. Να το ζήσουμε όλο μαζί του. Να ζωντανεύει ξανά και ξανά. Ταξίδι στο χρόνο μας έκανε, όταν τραγούδησε το «Στην ερημιά στην Καλλιθέα». Τι όμορφο που είναι αυτό. Να το ζήσετε. Ήταν ωραία στο Passport το Σάββατο.

Υγ. Πρακτικές πληροφορίες για το Passport Κεραμεικός Upstage

Το ενδιαφέρον του κόσμου για την παράσταση όπως φάνηκε και στην πρεμιέρα είναι μεγάλο. Κάντε νωρίς την κράτηση σας.

Η παράσταση έχει απροσδιόριστη διάρκεια (τα encore του Δεληβοριά είναι απρόβλεπτα) πάνω από τρεις ώρες, με διάλειμμα.

Το μαγαζί είναι από τους καλύτερους χώρους της κατηγορίας του. Άνετο, δεν έχει στριμωγμένα τραπέζια, διαθέτει καλό εξαερισμό και η διάταξή του βοηθάει ώστε να παρακολουθήσει κανείς ανενόχλητος το πρόγραμμα.
Τιμή σε τραπέζι: 25 ευρώ (με ποτό στη Β΄ Ζώνη) 65 ευρώ (2 άτομα στην Α’ Ζώνη, με φιάλη κρασί) 130 ευρώ (4 άτομα στην Α’ Ζώνη με φιάλη ουϊσκι)

Το μπαρ είναι σε πολύ καλή θέση, είναι άνετο και πολύ δύσκολα θα δημιουργηθούν φαινόμενα στριμώγματος ή χαμηλής ορατότητας. Τιμή: 15 ευρώ με μπύρα ή κρασί.

Info:

Ο Φοίβος Δεληβοριάς σε ένα "Flea Market" με τη Μαρίνα Σάττι και τις FONES για 3 ακόμα Σάββατα στο Passport Κεραμεικός Upstage
Περισσότερες πληροφορίες... κλικ εδώ

 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: