Συναυλίες & Lives

Είδαμε: Η Νατάσσα Μποφίλιου στο VOX [Φωτογραφίες]

9

Σάββατο βράδυ, δρόμοι σχεδόν άδειοι κι ενώ μια «λευκή απειλή», η κακοκαιρία «Barbara», έφτανε πάνω από την πόλη, μια φυλή χαμένων ονειροπόλων, ευαίσθητων τρελών, ερωτευμένων, τρυφερών και θυμωμένων, συγκεντρώθηκε στο Γκάζι, στη Ιερά Οδό. Είχαμε πρεμιέρα.

Η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, παρουσίασαν, για πρώτη φορά, μετά την επιστροφή στην «κανονικότητα», το νέο τους πρόγραμμα στην μουσική σκηνή του VOX.

Πρώτο τραγούδι «Η εποχή του θερισμού», μας τοποθετεί χρονικά, ενδυματολογικά (Custom design: Nidodileda | Ενδυματολόγος: Σάσα Χαραρα) και αισθητικά στην τελευταία τους δισκογραφική δουλειά. Αυτό που ακολουθεί όμως, είναι κάτι διαφορετικό, από τις προηγούμενες ζωντανές εμφανίσεις τους. 

Μια νέα πρόταση/παρουσίαση ξετυλίγεται στη σκηνή. Στο κέντρο πάντα είναι η μουσική, το ρεπερτόριο τους και οι ερμηνείες.

Ο Θέμης Καραμουρατίδης, πάντα δημιουργικός και ανήσυχος, έχει «πειράξει» για μία ακόμα φορά, τις συνθέσεις και τις ενορχηστρώσεις του, λίγο σε κάποια τραγούδια και πιο έντονα σε κάποια άλλα, όπως στα «Τσιγάρα βαριά», «Δεμένη», «Η καρδιά πονάει όταν ψηλώνει», «Κοίτα εγώ». Κρατώντας την συναισθηματική τους βάση σταθερή, τα παρουσιάζει με μια νέα ματιά, που κάποιες φορές σε εκπλήσσει ευχάριστα, σε ενθουσιάζει ή και σε βάζει σε σκέψεις, γιατί θα προτιμούσες να ακούσεις το αγαπημένο σου τραγούδι «ντυμένο» με τις νότες που το έχεις ήδη συνηθίσει. Προσωπικά λάτρεψα την νέα, ακόμα πιο ατμοσφαιρική απόδοση του «Εκκρεμότητα» και το «Σ’ έχω βρει και σε χάνω» που πραγματικά απογειώθηκε.

Η επιμέλεια του προγράμματος από τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο, περιελάβανε μία ευχάριστα αναμενόμενη ρεπερτοριακή αναδρομή, λόγω του ότι δεν παρουσίαζαν καινούριο δισκογραφικό υλικό, αλλά και απρόβλεπτες επιλογές (π.χ.«Λοβοτομημένοι» του ΛΕΞ, “Million Reasons” της Lady Gaga), ιδιαίτερες στιγμές όπως το «Πρωινό τσιγάρο» του Νότη Μαυρουδή και τη «Συναυλία» που ένωσε ερμηνευτικά τη Νατάσσα με την Χαρούλα Αλεξίου. Επιλογές από το εγχώριο και το διεθνές ρεπερτόριο που μεμονωμένα άρεσαν, αλλά κάποια σημεία στη ροή προκάλεσαν αμηχανία στο κοινό, κυρίως στο δεύτερο μέρος.

H σκηνοθετική παρουσία του Άγγελου Τριανταφύλλου, σε αυτή την παράσταση είναι πιο έντονη από ποτέ. Στα φωνητικά οι Λητώ Αμπατζή, η Έλενα Λεώνη και ο Steve Bekas μοιράζονται νέους ρόλους. Υπάρχει κίνηση στη σκηνή που δημιουργεί εικόνες και συμβολισμούς, χορογραφικές κινήσεις (Ηλιάνα Γαϊτάνη), αλλά και χορός, όπως στην απρόσμενη woman power performance του «Survivor», των Destiny’s Child.

Μέσα σε αυτό το άρτιο θέαμα, που φαίνεται πως έχει στηθεί με μεράκι και μπόλικη δουλειά, η Νατάσσα Μποφίλιου νιώθει δυνατή, άνετη, βαδίζει με σιγουριά και αποφασιστικότητα και ξετυλίγει το αστείρευτο ερμηνευτικό ταλέντο της, που εδώ και αρκετά χρόνια δεν περιλαμβάνει μόνο την μαγευτική της φωνή, αλλά και την σκηνική της παρουσία. Μια παρουσία που όλο και εμπλουτίζεται, αναδεικνύοντας την καλλιτεχνική προσωπικότητα της. Παίζει με τους μουσικούς, παίζει πιάνο και τραγουδάει, καθιστή, χορεύοντας, γονατίζοντας, χοροπηδώντας, κάθε στιγμή πλαισιωμένη από τους τρείς συνεργάτες της στα φωνητικά, αλλά και έχοντας συνοδοιπόρους σε κάθε της νότα τους θεατές, που δεν χάνει ευκαιρία να τους απευθύνεται και να τους αποκαλεί «αδέρφια».

Η επαφή που δημιουργήθηκε μεταξύ κοινού και σκηνής, ήταν ότι καλύτερο μπορεί να ονειρευτεί ένας καλλιτέχνης. Ο κόσμος ήταν ήδη ενθουσιώδης από την αρχή και ξεσηκώθηκε πολύ νωρίς ακούγοντας τις «Ημέρες του φωτός» και το «Κοίτα με». Στη συνέχεια, παρατηρώντας γύρω σου, μπορούσες να δεις πως η πλειοψηφία του κοινού ήταν προσηλωμένοι σε κάθε νότα και μέχρι το τέλος συμμετείχαν ενεργά με όποιο τρόπο μπορούσαν, συμβάλλοντας σε αυτή την καλλιτεχνική ένωση.

Αυτό που παρακολουθήσαμε στο VOX, αυτό που έστησε αυτή η ιδιαίτερη ομάδα συντελεστών, ξεφεύγει πλέον από το να χαρακτηριστεί live ή απλά ζωντανή παρουσίαση. Είναι περισσότερο μια υψηλού επιπέδου εμπειρία τέχνης, με άποψη. Ακόμα κι αν σε κάποιον δεν αρέσει ή δεν του ταιριάξει αυτό που θα δει, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι αυτό που είδε ήταν «δήλωση». Θα μπορούσα να του αποδώσω και τον αγγλικό όρο “show” με την έννοια της ολοκληρωμένης παρουσίασης. Κάθε τραγούδι πλαισιώνεται με τέτοιο τρόπο που παίρνει μια ξεχωριστή υπόσταση, γίνεται «φωνή», γίνεται «ιδέα», γίνεται μήνυμα και κάλεσμα ένωσης για όσους πιστεύουν πως ανήκουν ή μπορεί να ανήκουν σε αυτή την φυλή που προσκαλεί κάθε εβδομάδα η Νατάσσα, ο Θέμης, ο Γεράσιμος και η ομάδα τους στο VOX.

Παραθέτω και την επίσημη πρόσκληση τους*:

Αν υπήρχε μια φυλή χαμένων ονειροπόλων, ευαίσθητων τρελών, ερωτευμένων, τρυφερών και θυμωμένων, που κατοικεί στις δύο όχθες του ποταμού, θα ακολουθούσες την πορεία της;
Σε ένα φωτεινό πρωί στην πόλη,
Σε μια ελεύθερη αγκαλιά,
Σε μια διαδήλωση,
Σε τραγούδια που λένε:
“Αυτή είναι η ιστορία των δικών μου κι η δική μου.”
Αν υπήρχε αυτή η φυλή, θα έψαχνες μαζί της τη θέση σου στον κόσμο;
Νατάσσα, Θέμης, Γεράσιμος


Σ’ αυτή την πρώτη sold out συνάντηση δεν χωρούσαν άλλοι πιστοί της «μουσικής αυτής φυλής», αλλά τα νέα είναι ευχάριστα, αφού οι ζωντανές μουσικές συναντήσεις με την Νατάσσα, τον Θέμη, τον Γεράσιμο και τους συντελεστές της νέας τους παράστασης μόλις ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν για αρκετά ακόμα Σάββατα. Συναντήστε τους.

*Από το επίσημο Δελτίου Τύπου της παράστασης

Info:

Η Νατάσσα Μποφίλιου
Στο Vox
Έναρξη: 4 Φεβρουαρίου 2023 και κάθε Σάββατο

Περισσότερες πληροφορίες

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ
ΘΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ: ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΕΙΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΜOYΣΙΚΟΙ:
ΘΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ πιάνο
ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΙΟΣ τύμπανα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΛΝΤΗΣ ηλεκτρικό μπάσο, synth bass
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΔΙΑΝΟΣ ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα
ΑΡΗΣ ΖΕΡΒΑΣ τσέλο
ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΠΟΥΝΗΣ τρομπέτα
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΜΡΙΣΤΣΑΚ τρομπόνι
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΤΑΝΟΣ σαξόφωνο, κλαρινέτο, πλήκτρα

ΦΩΝΗΤΙΚΑ:
ΛΗΤΩ ΑΜΠΑΤΖΗ
ΕΛΕΝΑ ΛΕΩΝΗ
STEVE BEKAS

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΗΧΟΛΗΨΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΞΕΒΑΝΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΩΝ: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΑΘΙΕΛΛΗΣ
VIDEO: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΙΝΗΣ

CUSTOM DESIGN NIDODILEDA
ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ: ΣΑΣΑ ΧΑΡΑΡΑ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ: ΗΛΙΑΝΑ ΓΑΪΤΑΝΗ
ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΝΑΤΑΣΣΑΣ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ: ΑΜΑΛΙΑ ΒΙΝΟΣ
ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ BACKING VOCALS: ΛΗΤΩ ΑΜΠΑΤΖΗ
ΜΑΚΙΓΙΑΖ: ΙΣΑΒΕΛΛΑ ΑΠΙΚΙΑΝ
HAIR STYLING: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗΣ

MARKETING: ΜΟΝΙΚΑ ΚΑΣΑΝΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
1) Κάντε κλικ σε μία φωτογραφία 2) Πατήστε το “Play” για να τις δείτε σε μορφή Slideshow ή τα βελάκια πάνω, δεξιά και αριστερά για χειροκίνητη προβολή. 
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή.

Σχετικά Άρθρα

Πάνος Μουζουράκης - Μεγαλώνω album
Έντεχνη Δισκογραφία

Πάνος Μουζουράκης – Μεγαλώνω | Νέο album

Πάνος Μουζουράκης – Γεράσιμος Ευαγγελάτος – Θέμης Καραμουρατίδης «Μεγαλώνω». Το νέο album...

Ο Μανώλης Φάμελλος στο Άλσος
Συναυλίες 2024 & Lives Αθήνα

Ο Μανώλης Φάμελλος στο Άλσος

Μανώλης Φάμελλος«Με ελαφριά καρδιά»Στο Άλσος Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 ΣΥΜΜETEΧΟΥΝ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ:ΔΩΡΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣΓΙΑΝΝΗΣ...

Πάνος Μουζουράκης | Όσα συνέβησαν στην παρουσίαση του νέου του δίσκου "Μεγαλώνω"
Παρουσίαση / Απονομή / Ακρόαση

Πάνος Μουζουράκης | Όσα συνέβησαν στην παρουσίαση του νέου του δίσκου “Μεγαλώνω”

Ο Πάνος Μουζουράκης παρουσίασε το νέο του δίσκο σε στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου...

Απλή Μετάβαση, των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου | Θέατρο Ακροπόλ
Θεατρικές Παραστάσεις

Απλή Μετάβαση, των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου | Θέατρο Ακροπόλ

Απλή Μετάβαση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου Στο Θέατρο Ακροπόλ Από...