Είδαμε: Αναζητώντας τον Αττίκ στο Θέατρο Παλλάς "Ανατρέχοντας στον ρομαντισμό"!

Πληροφορίες

  • Χώρος: Θέατρο Παλλάς
  • Σκηνοθεσία: Σοφία Σπυράτου
  • Παίζουν: Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Μίνως Θεοχάρης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Νάντια Κοντογεώργη, Κατερίνα Παπουτσάκη, Άκης Σακελλαρίου και η Ζωζώ Σαπουντζάκη

Πλούσιο, χορταστικό, εμπεριστατωμένο και καλοπαιγμένο είναι το αφιέρωμα που δημιούργησε ο Λάμπρος Λιάβας και σκηνοθέτησε η Σοφία Σπυράτου για τον Αττίκ στο Θέατρο Παλλάς.

Το «Αναζητώντας τον Αττίκ», αφιέρωμα στον μεγάλο δημιουργό της προπολεμικής περιόδου που άφησε το στίγμα του, όχι μόνο στη μουσική δημιουργία της Ελλάδας, αλλά και στον τρόπο διασκέδασης εισάγοντας μια σειρά από καινοτομίες στην περίφημη Μάντρα του, παρουσιάζεται ξανά μετά την πρώτη παρουσίασή του στο Θέατρο Badminton κάποια χρόνια πριν, με ανανεωμένο cast και μια φρέσκια ματιά.

Ο Λάμπρος Λιάβας, ειδικός σε θέματα βιογραφιών μεγάλων μουσικών φυσιογνωμιών, ερεύνησε την περίοδο που έδρασε ο Αττίκ, κατά κόσμον Κλέων Τριαντάφυλλου και έστησε ένα οδοιπορικό σε όλη την προπολεμική περίοδο της Ελλάδας και της Ευρώπης, αφηγούμενος της ακμές και της παρακμές της κοινωνίας, έχοντας ως κέντρο τη ζωή ενός σημαντικού πρωτοπόρου και ονειροπόλου δημιουργού.

Η Σοφία Σπυράτου στήνει ένα υπερθέαμα, βασιζόμενη κατά κύριο λόγο στο ταλέντο των ηθοποιών του θιάσου και στις δυνατότητές τους και επιχειρεί ένα ταξίδι σε χρώματα, ήχους, στίχους και εποχές, που οδηγούν τον θεατή σε μια άλλη εποχή. Πράγματι, η μεγάλη επιτυχία της σκηνοθεσίας είναι αυτό ακριβώς το ταξίδι. Καταφέρνει να πάρει τον θεατή από το χέρι και να τον μεταφέρει στην Γαλλία, στην Μάντρα του Αττίκ το ’30, σε μεγάλους έρωτες και προσωπικές επιτυχίες και αποτυχίες.

Το δύσκολο πόνημα του τραγουδιού (σε δύσκολες παρτιρούρες), του χορού και των ερμηνειών αναλαμβάνουν μερικοί από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς όλων των γενιών. Η έκπληξη είναι ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης. Εκφραστικός, ρομαντικός, σκηνικά γοητευτικός και ιδιαίτερα λαμπερός, ερμηνεύει τον Αττίκ στη νεαρή του ηλικία, για να τον διαδεχτεί ο έμπειρος Άκης Σακελλαρίου. Νάντια Κοντογεώργη και Κατερίνα Παπουτσάκη (στην καλύτερη ερμηνεία της από αυτές που έχω δει μέχρι τώρα) ερμηνεύουν τα δύσκολα τραγούδια της περιόδου και κερδίζουν το στοίχημα σε όλες τους τις εμφανίσεις. Η ευφρόσυνη παρουσία του πολύ καλού Μίνου Θεοχάρη και οι παρεμβάσεις του Αντώνη Καφετζόπουλου ολοκληρώνουν μια πολύ επιτυχημένη και καλοδουλεμένη διανομή. Φυσικά η μεγάλη ντίβα του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος Ζωζώ Σαπουντζάκη κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Να εντυπωσιάζει, αποδεικνύοντας με τον πιο αδιάψευστο τρόπο ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Μέσα από τα σκηνικά του Μανόλη Παντελιδάκη, τους φωτισμούς του Λευτέρη Παυλόπουλου και τις ενορχηστρώσεις του Θόδωρου Κοτεπάνου, αυτό το ρομαντικό ταξίδι παίρνει σάρκα και οστά με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.
Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν θα υπάρξουν στιγμές κούρασης, δεδομένου ότι η παράσταση διαρκεί κάτι περισσότερο από τρεις ώρες, μπορώ όμως να εγγυηθώ ότι θα ταξιδέψετε, θα περάσετε ευχάριστα το χρόνο σας και θα περιηγηθείτε σε μια τόσο μακρινή, αλλά και γνώριμη εποχή.

Το "Αναζητώντας τον Αττίκ" του Λάμπρου Λιάβα
σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου
Παίζεται από Τετάρτη έως Κυριακή
Στο Θέατρο Παλλάς
Περισσότερες πληροφορίες... κλικ εδώ