Είδαμε: «Βάφ’ τα μαύρα» στο θέατρο Λαμπέτη. Μια φάρσα με τα όλα της!

Πληροφορίες

  • Χώρος: Θέατρο Λαμπέτη
  • Σκηνοθεσία: Μιχάλης Ρέππας - Θανάσης Παπαθανασίου
  • Παίζουν: Μαρ. Φιλίππου, Νικολ. Βλαβιανού, Γ. Τσιμιτσέλης, Μαιρ. Σαυρακέλη κ.α.

Βάφτα μαύρα στο Θέατρο Λαμπέτη

Μια φάρσα με τα όλα της

 

Για σκεφτείτε πόσο κουραστική και βαρετή θα ήταν η ζωή μας χωρίς εκείνο το απαραίτητο ανέφελο γέλιο. Σκεφτείτε ότι μετά από ώρες δουλειάς ή προσωπικών δυσκολιών θέλουμε να δούμε έναν φίλο και να χαζολογήσουμε, να μην μιλήσουμε για τίποτα από αυτά που μας απασχολούν. Να κουτσομπολέψουμε χωρίς λόγο και χωρίς στόχο. Αυτή η διάθεση ανεμελιάς, τόσο απαραίτητη για τη ζωή μας στο θέατρο μεταφράζεται με το είδος της φάρσας. Η νεοελληνική φάρσα ακόμα περισσότερο, όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με τη σάτιρα, τον αυτοσαρκασμό ή την αγία κλειδαρότρυπα.

Θα εθελοτυφλούσαμε εάν δε βλέπαμε ότι κύριοι εκφραστές αυτού του είδους της νεοελληνικής φάρσας είναι το συγγραφικό δίδυμο των Ρέππα – Παπαθανασίου. Προσωπικά βρίσκω τη δουλειά τους πολύ έντιμη, πολύ συγκεκριμένη, και στις περισσότερες περιπτώσεις επιτυχημένη. Βέβαια τα τελευταία χρόνια τα κείμενά τους παρουσιάζουν μια κόπωση, αλλά πάντα βρίσκουν έναν τρόπο να γαργαλούν το κοινό.

Το νέο τους θεατρικό έργο έχει τον τίτλο «Βάφ' τα μαύρα» και φιλοξενείται στο θέατρο Λαμπέτη. Είναι απολαυστικό. Δυο ώρες νερό. Ωραίες ανατροπές, ωραίοι διάλογοι, ωραίες ερμηνείες, όμορφη εικόνα. Έχοντας κάνει ένα μιξ από τις παλιές, δοκιμασμένες τους επιτυχίες «Μπαμπάδες με ρούμι» και «Βγάλ' τον Υπουργό απ' τη μπρίζα» ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου δημιούργησαν τη νέα τους μαύρη κωμωδία ακολουθώντας τη γνωστή τους συνταγή.

Η συνταγή αυτή δεν μπορεί να ακολουθηθεί χωρίς καλούς ηθοποιούς. Έτσι η Νικολέττα Βλαβιανού, η Μαρία Φιλίππου και η Μαίρη Σταυρακέλη ως έμπειρες και ικανές στην κωμωδία ηθοποιοί, ξέρουν πώς να σύρουν το καράβι. Ακολουθούν οι Γιάννης Τσιμιτσέλης και Ευθύμης Ζησάκης με καλογραμμένους ρόλους, ωραίες ατάκες και καλές ερμηνείες. Ο χαριτωμένος νεκροθάφτης του Χάρη Γρηγορόπουλου, η χαζούλα υστερική κόρη της Δήμητρας Στογιάννη και η όμορφη παρεμβατική ερωμένη της Νίκης Λάμη συμπληρώνουν έναν δεμένο θίασο. Αισθητή την παρουσία του κάνει και ο Σπύρος Κυριάκος ως αστυνομικός.

Το ωραίο σκηνικό του Ιούλιου Τζιάτα και τα μαύρα κοστούμια της Μαρίας Καραπούλιου υπήρξαν ιδανικά για την παράσταση, την οποία φώτισε ο Χρήστος Τζιόγκας.

Το Βάφ' τα μαύρα στο Θέατρο Λαμπέτη είναι μια εγγυημένη χαρούμενη έξοδος που θα σας κάνει να ξεχαστείτε.

 

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή.