Είδαμε: «Πέτρες στις τσέπες του» στο θέατρο Κιβωτός. Υπερβολικά κωμωδία.

Πληροφορίες

  • Χώρος: Θέατρο Κιβωτός
  • Σκηνοθεσία: Γιώργος Χρυσοστόμου, Μάκης Παπαδημητρίου
  • Παίζουν: Γιώργος Χρυσοστόμου, Μάκης Παπαδημητρίου

Ο Γιώργος Χρυσοστόμου και ο Μάκης Παπαδημητρίου έχουν εμφανιστεί στη σκηνή του θεάτρου Κιβωτός ήδη πριν την επίσημη έναρξη της παράστασης «Πέτρες στις τσέπες του» όπου πρωταγωνιστούν και δίνουν μικρά σουτ στην μπασκέτα, ζεσταίνοντας τον εαυτό τους και το κοινό για την κωμωδία που πρόκειται να ακολουθήσει.

Το «Πέτρες στις τσέπες του» της Μαρί Τζόουνς, θέλει δύο κομπάρσους του αμερικανικού σινεμά να μιλούν για την περιπέτειά τους στα γυρίσματα μιας χολυγουντιανής υπερπαραγωγής, την ίδια στιγμή που ερμηνεύουν όλους τους ρόλους της παράστασης, από την σεξοβόμβα πρωταγωνίστρια της ταινίας, μέχρι τους βοηθούς παραγωγής και τον σκηνοθέτη.

Έργο κωμικό, σατυρικό για τις συνθήκες του αμερικανικού σινεμά, γλυκόπικρο για τις αλήθειες και την υποκρισία της ψευτοσυντηριτικής δυτικής κοινωνίας και εξαιρετικά αβανταδόρικο για τους ηθοποιούς, ανεβαίνει φέτος στο θέατρο Κιβωτός, μετά το περσινό επιτυχημένο ανέβασμά του στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Οι Γιώργος Χρυσοστόμου και Μάκης Παπαδημητρίου είδαν το έργο της Τζόουν σαν ένα γλυκόπικρο παραμύθι, αυτό εξάλλου εύκολα το καταλαβαίνει κανείς από το όμορφο και ταιριαστό σκηνικό της Μαγδαληνής Αυγερινού. Η μεταξύ τους χημεία τους βοηθά να επικοινωνούν εξαιρετικά στη σκηνή και να δίνουν σάρκα και οστά στις περιπέτειες των κομπάρσων που υποδύονται, αλλά και των υπόλοιπων ρόλων τους, με σκέρτσο, τσαχπινιά και ομοιογένεια. Η παράσταση έχει στιγμές αυθεντικού γέλιου και κεφιού και άλλες ξεκούρδιστων αστείων και κουρασμένων συνθηκών. Πιθανώς η δεύτερη σεζόν, η περιοδεία και η καλή σχέση των ηθοποιών να αποδυνάμωσε τον ρυθμό της παράστασης και να έδωσε ένα πάτημα για περισσότερα εσωτερικά αστεία που λίγο αφορούν το κοινό.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το βασικό ατού του έργου και της παράστασης, που θέλει τους δύο κομπάρσους να ερμηνεύουν όλους τους ρόλους, να ξεφουσκώσει γρήγορα και μαζί με αυτό να ξεφουσκώσουν και πολλά από τα αστεία ευρήματα της σκηνοθεσίας. Στο φινάλε του, το έργο μοιάζει αποδυναμωμένο και κουρασμένο και δεν φτάνει ποτέ σε ένα απογειωτικό τέλος που να ακουμπάει το θεατή. Οι ηθοποιοί, μάλλον άθελά τους, παρακάμπτουν το έργο και αφοσιώνονται στα μεταξύ τους ανέκδοτα τραβώντας τις σκηνές και τα αστεία τους από τα μαλλιά.

Δεν μιλάμε για μια κακή παράσταση, ούτε για κακές ερμηνείες – κάθε άλλο – αλλά το «Πέτρες στις τσέπες του» βρίσκει καταφύγιο στην υπερβολή και στο τραβηγμένο χιούμορ και αυτό αργά ή γρήγορα θα κουράσει.

Info:

Το "Πέτρες στις τσέπες του" με τους Γιώργο Χρυσοστόμου και Μάκη Παπαδημητρίου
παρουσιάζεται στο Θέατρο Κιβωτός Από Τετάρτη έως Κυριακή... κλικ εδώ

 

Ευρετήριο