Είδαμε: "Καινούρια σελίδα" στο Μικρό Γκλόρια. Παράσταση ζαχαρωτό.

Πληροφορίες

  • Χώρος: Θέατρο Μικρό Γκλόρια
  • Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόσχος
  • Παίζουν: Ταξιάρχης Χάνος, Μαρία Καλλιμάνη, Άνδρη Θεοδότου, Άγγελος Μπούρας

Ήρωες απλοί, καθημερινοί που κάτι μας θυμίζουν. Στιγμές ζωής βαθιά χαραγμένες, δύσκολα να αποτιναχθούν. Άνθρωποι που προσπαθούν να επιβιώσουν συναισθηματικά μέσα σε ροζ και μαύρες τρικυμίες της ζωής. Αυτή είναι η «Καινούρια σελίδα», η αισθηματική κομεντί του αγαπημένου μας μελό Νηλ Σάημον, η οποία παρουσιάζεται αυτή την περίοδο στο θέατρο Μικρό Γκλόρια.

Ένας αμερικανός συγγραφέας, ο Τζορτζ Σνάιντερ έχει χάσει τη γυναίκα του και παλεύει με τις μνήμες και το παρελθόν του αρνούμενος να συνεχίσει τη ζωή του. Από την άλλη, η ηθοποιός Τζένι Μαλόουν πήρε μόλις διαζύγιο από τον επί χρόνια σύζυγό της. Ο αδερφός του Τζορτζ, Λεό και η φίλη της Τζένι, Φέι, προσπαθούν απελπισμένα να τους κάνουν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους, γνωρίζοντάς τους συντρόφους για ραντεβού. Μέσα από ένα λάθος του Τζόρτζ τηλεφωνεί στη Τζένι και ξεκινά ένα υπέροχο, πολύχρωμο γαϊτανάκι καταστάσεων και συναισθημάτων.

Ο Γιάννης Μόσχος ανέγνωσε το Νηλ Σάημον με ακρίβεια και σοβαρότητα και παρέδωσε μια παράσταση υψηλής αισθητικής, ντελικάτη, εύρυθμη και κομψή. Μια παράσταση σα ζαχαρωτό. Από τη σκηνοθεσία και τη μετάφρασή του, αναδεικνύεται το λεπτό χιούμορ του Σάημον, οι φάρσες του έργου και οι πικρο – αισθηματικές στιγμές του. Δεν ξεφεύγει ποτέ του μέτρου και του ρυθμού και απορροφά όποια στοιχεία του έργου θα μπορούσαν να «κραυγάζουν» φαρσοκωμωδία ή μελό.

Τη σκηνοθεσία υπογράμμισαν με τον καλύτερο τρόπο τα σκηνικά και τα κοστούμια της Τίνας Τζόκα. Όμορφα, καλαίσθητα, με όμορφους συμβολισμούς. Επέλεξε να «παίξει» ανάμεσα στο πρασινο – λαδί για τα αγόρια και ροζ – σομόν για τα κορίτσια, είτε σε ό, τι αφορά το σκηνικό, είτε τα κοστούμια και δημιούργησε μια υπέροχη παλέτα που αναπαύει το μάτι του θεατή.

Μια μεγάλη επιτυχία της παράστασης είναι η διανομή της. Τέσσερις καλοί ηθοποιοί με προσωπικές πορείες και προελεύσεις που συνυπάρχουν τόσο αρμονικά και ταιριαστά. Ο Ταξιάρχης Χάνος είναι ακριβώς η επιτομή του γλυκούλη τραυματισμένου άντρα, που συναντά την παρορμητική, ευάλωτη, αλλά πολύ δυναμική Μαρία Καλλιμάνη. Οι δυο τους, δημιουργούν ένα ζευγάρι ταιριαστό και πολύ αγαπητό στον θεατή. Οι ρόλοι του Λεό και της Φέι, ερμηνεύονται από τον Άγγελο Μπούρα και την Άνδρη Θεοδότου με κέφι και λεπτή ισορροπία. Δύο αξιολάτρευτοι ήρωες που οι ηθοποιοί που τους ερμηνεύουν αναδεικνύουν όλες της πλευρές τους.

Η «Καινούρια σελίδα» είναι μια καλή ευκαιρία να θυμηθούμε ότι δεν υπάρχει «ελαφρύ» και «βαρύ» θέατρο. Υπάρχει θέατρο καλό και κακό. Εδώ μιλάμε για μια στιγμή καλού θεάτρου. Σε ότι αφορά τη ζωή, το έργο του Μικρού Γκλόρια μας κλείνει το μάτι και μας λέει να προχωράμε κάνοντας υπομονή. Τα καλύτερα είναι μπροστά.

Info:

Η παράσταση "Καινούρια σελίδα" του Νηλ Σάημον
Σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου
παρουσιάζεται στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια, από Τετάρτη έως Κυριακή... κλικ εδώ

 

Ευρετήριο