Η πόλη γιορτάΖΕΙ: Χιστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ζωγράφου!

Η πόλη γιορτάΖΕΙ: Χιστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ζωγράφου
Από 9 Δεκεμβρίου 2017 έως 1 Ιανουαρίου 2018

Φέτος, στο Δήμο Ζωγράφου, οι κεντρικές πλατείες, οι δρόμοι, επιλεγμένοι πολιτιστικοί και αθλητικοί χώροι γεμίζουν με φως, μουσικές, τραγούδια, θεατρικές παραστάσεις, αθλητικές δραστηριότητες, διαδραστικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους συνθέτοντας ένα ξεχωριστό εορταστικό σκηνικό!

Η πόλη του Ζωγράφου γιορτάζει τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά, με μία σειρά εκδηλώσεων που ξεκινούν στις 9 Δεκεμβρίου 2017 και τελειώνουν την Πρωτοχρονιά, προσκαλώντας όλους και όλες να συντονιστούν στον εορταστικό παλμό της πόλης.

Για είκοσι μέρες, περισσότερες από είκοσι παράλληλες εκδηλώσεις και πάνω από είκοσι πέντε καλλιτεχνικά σχήματα και ομάδες περνούν το κατώφλι του Δήμου Ζωγράφου και δημιουργούν ατμόσφαιρα γιορτής ενισχύοντας τη διάθεση των συμπολιτών μας και την τοπική αγορά.

Γλυκερία, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Νίκος Πορτοκάλογλου, Μανώλης Φάμελλος, Στάθης Δρογώσης, Δημήτρης Μπάσης, Γιώργος Ανδρέου, Ηλίας Λιούγκος, Βασίλης Λέκκας, Μάνος Αχαλινωτόπουλος, Οδυσσέας Τσάκαλος, Πέννυ Μπαλτατζή, Δημήτρης Καλαντζής, Βαγγέλης Μαρκαντώνης, Δήμητρα Σταθοπούλου, Δέσποινα Στεφανίδου, Κορίνα Λεγάκη, Θανάσης Παπαγεωργίου (Θέατρο Στοά) και πολλοί άλλοι.

Οι μικροί μας φίλοι, φέτος, από 16.12.2017 έως 1.1.2018, δίνουν ραντεβού στο «διασκορπισμένο χριστουγεννιάτικο χωριό», στις τρεις κεντρικές πλατείες της πόλης μας (ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ, ΤΕΡΖΑΚΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ), όπου θα νιώσουν τη μαγεία των γιορτών, στα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, στο σπίτι του Άη Βασίλη, με εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια, αφηγήσεις παραμυθιών, και πολλές ακόμη εκπλήξεις.

Φέτος, ο Δήμος Ζωγράφου, στις 17 Δεκεμβρίου, γιορτάζει τα γενέθλια του, καθώς κλείνει 70 χρόνια από την ίδρυση του (1947-2017). Εκείνη την ημέρα σε όλη την πόλη από τις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιούνται παράλληλες εορταστικές εκδηλώσεις .

Όλες οι δράσεις είναι με ελεύθερη είσοδο και την προαιρετική ευγενική συνεισφορά των πολιτών- αντί εισιτηρίου- σε τρόφιμα, φάρμακα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο του Δήμου μας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 17.00 – 21.00, με το τουρνουά Μπάσκετ, Βόλεϊ και Ποδοσφαίρου νέων για την ενίσχυση της Unicef με τη συμμετοχή αθλητικών σωματείων και συλλογικοτήτων της πόλης «Προσφέρω, ΠαίΖΩ, ΑγκαλιάΖΩ» (Κλειστό Γήπεδο ΕΑΚ Ιλισίων ¨Αντώνης Φώτσης ).

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 11.00, θέατρο σκιών με τον Ηλία Καρελλά και την παράσταση Καραγκιοζούπολη, ( Πολυχώρος ΑΛΕΚΑ ).

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στις 19.30, χριστουγεννιάτικη μουσική παράστασημετις χορωδίεςτου Δημοτικού Ωδείου Ζωγράφου, του Χορωδιακού Συνόλου «VocalInventios» και τη συμμετοχή – σύμπραξη των Ηλία Λιούγκου & Δέσποινας Στεφανίδου. (Καλ/νική Δ/νση: Στάθης Ουλκέρογλου, Δ/ντής Δημοτικού Ωδείου Ζωγράφου, (Πολυχώρος ΑΛΕΚΑ ).

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στις 21.00, «Εγώ ο Μάρκος Βαμβακάρης», με το Θανάση Παπαγεωργίου (Θέατρο Στοά)

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 18.00, παιδική παράσταση «Αλυσοδεμένος Ελέφαντας», του Δημήτρη Πλειώνη από τη βραβευμένη Θεατρική Ομάδα ΤΟΠΙ ( Πολυχώρος ΑΛΕΚΑ ).

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου , ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ.

Ο Δήμος Ζωγράφου έχει «γενέθλια» ( 1947-2017) καθώς φέτος κλείνει 70 χρόνια από την ίδρυση του! Στις 17 Δεκεμβρίου, σε δρόμους, σε κεντρικές πλατείες (Αλεξανδρή, Τερζάκη, Ελευθερίας), στη βίλα Ζωγράφου, στον Πολυχώρο ΑΛΕΚΑ στήνεται η γιορτή της πόλης με πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους!
Από τις 11.00 το πρωί
• Ακροβάτες, ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι, μουσικοί, perfomers
• Διαδραστικές Παραστάσεις Σαπουνόφουσκας
• Αγώνες σκάκι. Συμμετέχει ο Γκραντ μετρ και πολυπρωταθλητής Βασίλης Κοτρωνιάς (Βιλα Ζωγράφου)
• Χορωδίες και το Χορευτικό Τμήμα του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού Δ. Ζωγράφου, ξεχύνονται στους δρόμους της πόλης και τραγουδούν κάλαντα απ’ όλες τις περιοχές της χώρας.
• Σπουδαστές σχολών χορού της πόλης, χορεύουν σε ρυθμούς λάτιν, τζαζ, χιπ-χοπ, ζούμπα κ.α
• Το παραδοσιακό τρενάκι του Δ. Ζωγράφου θα κάνει βόλτες στους δρόμους της πόλης
• 18.00 Φαντασμαγορικό θέαμα σαπουνόφουσκας
• 20.30 Αφιέρωμα στο ΜΑΡΙΟ ΤΟΚΑ με τους ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΣΗ & ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ (Πολυχώρος ΑΛΕΚΑ)

Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στις 18.00, Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από όλη την Ελλάδα από τη Χορωδία Συνδέσμου Παλαιών Ζωγραφιωτών. (πλ.Αλεξανδρή)

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 20.30, η ΠΕΝΝΥ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «Όλα στον Αέρα» (Πολυχώρος ΑΛΕΚΑ).

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στις 20.30, «Τραγούδια Φωτεινά της Γιορτής Μουσικές», με τους ΓΙΩΡΓΟ ΑΝΔΡΕΟΥ, ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΚΚΑ, ΚΟΡΙΝΑ ΛΕΓΑΚΗ, ΜΑΝΟ ΑΧΑΛΙΝΩΤΟΠΟΥΛΟ σε μουσική επιμέλεια του Κώστα Φασουλά ( Πολυχώρος ΑΛΕΚΑ ).

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στις 20.30, η ΓΛΥΚΕΡΙΑ σ’ ένα πρόγραμμα με λαϊκά, παραδοσιακά και έντεχνα, σε μουσική επιμέλεια Στέλιου Φωτιάδη (Πολυχώρος ΑΛΕΚΑ ).

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στις 20.30, ο ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ σ’ ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι ( Πολυχώρος ΑΛΕΚΑ ).

Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου στις 20.30, η ιστορία μιας ολόκληρης μουσικής σκηνής στην καλύτερη της εκδοχή με τους ΜΑΝΩΛΗ ΦΑΜΕΛΛΟ, ΣΤΑΘΗ ΔΡΟΓΩΣΗ, ΟΔΥΣΣΕΑ ΤΣΑΚΑΛΟ, ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΗ (Πολυχώρος ΑΛΕΚΑ ).

Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, βραδιά τζαζ, “Santa’s Secret Dance” με το ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΑΝΤΖΗ και το γκρουπ του ( Πολυχώρος ΑΛΕΚΑ ).

Την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, η ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ, με τους Βogaz musique, με τραγούδια από την παράδοση, το ρεμπέτικο, το λαϊκό, σύγχρονα & κλασσικά. ( Πολυχώρος ΑΛΕΚΑ).
Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις για παιδιά στις κεντρικές πλατείες της πόλης

Από 16.12.2017 έως 1.1.2018

Οι μικροί μας φίλοι, φέτος, από 16.12.2017 έως 1.1.2018, δίνουν ραντεβού στο «διασκορπισμένο χριστουγεννιάτικο χωριό», στις τρεις κεντρικές πλατείες της πόλης μας. (ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ, ΤΕΡΖΑΚΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ)
Εργαστήρια κατασκευών, ζαχαροπλαστικής, αφήγηση παραμυθιού, θεατρικό παιχνίδι, κουκλοθέατρο, καραόκε, παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, διαδραστικά υπαίθρια παιχνίδια, facepainting, photobooth και πολλές ακόμη εκπλήξεις, μας περιμένουν!

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν μέσα από μία σειρά δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιούνται από ομάδα έμπειρων παιδαγωγών, καλλιτεχνών, στα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, στις τρεις κεντρικές πλατείες της πόλης μας, ενώ 16, 17 , 23, 24, 30 και 31 Δεκεμβρίου το παραδοσιακό τρενάκι του Δήμου θα κάνει βόλτες μικρούς κα μεγάλους στους δρόμους της πόλης. Αναλυτικά το δρομολόγιο στο www.zografou.gov.gr

Έξυπνη αναζήτηση:

Που εμφανίζεται ο κάθε ηθοποιός ή τραγουδιστής;


"Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα" = Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εμφανίσεις του καλλιτέχνη