Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος | Πρόγραμμα εκδηλώσεων!

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζει τις ανοιχτές εκδηλώσεις φιλοδοξώντας να προσελκύσει ένα όσο το δυνατόν ευρύτερο κοινό και να αποτελέσει σημείο συνάντησης στην καθημερινότητα όλων μας. 

Εκδηλώσεις & σχετικά άρθρα:

  

Οκτώβριος:

Τον Οκτώβριο το Κέντρο Πολιτισµού Ίδρυµα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) µπαίνει σε φθινοπωρινούς ρυθµούς, µε ένα πρόγραµµα γεµάτο µουσική, προβολές, αθλητισµό και δηµιουργικά εργαστήρια για όλους.

Και τον Οκτώβριο, όλες οι αθλητικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει το ΚΠΙΣΝ έχουν ελεύθερη είσοδο για όλους, χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύµατος Σταύρος Νιάρχος, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους επισκέπτες από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσµο να συµµετέχουν καθηµερινά στη διαµόρφωση της ταυτότητάς του

Μουσική

Τον Οκτώβριο ολοκληρώνεται για φέτος η ενότητα συναυλιών Parklife στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, µε το Parklife Timeless, ένα µελωδικό ταξίδι µε τη ∆ήµητρα Γαλάνη και τον Ευστάθιο ∆ράκο.

Οι µουσικές προτάσεις του µήνα συνεχίζονται µε το Cinematic Piano, µία συναυλία από τον Γάλλο βιρτουόζο πιανίστα Jean-Michel Bernard, γεµάτη soundtracks γνωστών ταινιών συνδυασµένα µε τζαζ στοιχεία.

Το τελευταίο δεκαήµερο του Οκτωβρίου δυο συναυλίες µας περιµένουν στον Φάρο. Η σειρά µουσικών αποδράσεων Music Escapades µας µυεί κι αυτό το µήνα στην ελληνική εναλλακτική σκηνή παρουσιάζοντας τη Sofia Sarri, ενώ στο πλαίσιο των συναυλιών Jazz ∆ιαχρονίες, το Χάρης Λαµπράκης Quartet θα µοιραστεί βιώµατα από την ελληνική και παγκόσµια µουσική παράδοση.

Σινεμά

Μία σειρά αφιερωµάτων σε Έλληνες σκηνοθέτες ξεκινά αυτό το µήνα στο ΚΠΙΣΝ, κάνοντας την αρχή µε τον πολυβραβευµένο Νίκο Νικολαΐδη και ένα τριήµερο (05-07/10) µε προβολές, οµιλίες γύρω από το έργο του και συναυλίες εµπνευσµένες από την φιλµογραφία του.

Το φθινόπωρο σηµαίνει και τη λήξη της σεζόν των θερινών σινεµά και την επιστροφή στα θρανία. Έτσι, o υπαίθριος κινηµατογράφος µας, το Park Your Cinema, έχει αφιέρωµα στις Μέρες Θρανίων και κλείνει για φέτος µε δύο προβολές στο Ξέφωτο, µεταφέροντας µας το κλίµα της σχολικής αίθουσας, ενώ το Park Your Cinema Kids, παρουσιάζει δύο από τις πιο δηµοφιλείς παραγωγές της Pixar.

Υπαίθριες δραστηριότητες

Όπως κάθε µήνα, υπαίθριες δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, καγιάκ, παιχνίδια για όλη την οικογένεια συνεχίζονται και εµπλουτίζονται µε πολλές καινούργιες.

Ετοιµαστείτε να χορέψετε Salsa στο Social Ballroom αλλά και Disco µε τα παιδιά σας στο Dream Disco Kids, να µάθετε τις βασικές αρχές της µελισσοκοµίας, να κάνετε ένα διαφορετικό πικ νικ στο Πάρκο και πολλά ακόµη!

Επίσης, δηµιουργείται, για τους λάτρεις τους τρεξίµατος το SNFCC Running Team που θα σας περιµένει για προπόνηση κάθε Κυριακή.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Οκτωβρίου πατήστε εδώ.

 

Πληροφορίες για την επίσκεψή σας

Το θερινό ωράριο λειτουργίας, που ισχύει από 1η Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου, είναι: Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Στίβος, Αγορά, Φάρος 06.00-00.00, Κέντρο Επισκεπτών 09.00-22.00.

Στους χώρους του ΚΠΙΣΝ λειτουργούν 4 σημεία εστίασης: Στην Αγορά, στο Κέντρο Επισκεπτών με θέα το Κανάλι, στον Φάρο και στο Πάρκο. Επιπλέον, λειτουργούν και κινητά σημεία εστίασης στους εξωτερικούς χώρους.

Εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται η επίσημη λειτουργία του parking στο ΚΠΙΣΝ, χωρητικότητας 1.000 θέσεων. Η είσοδος του πάρκινγκ βρίσκεται στην οδό Πεισιστράτου 1.

Τα κατοικίδια είναι ευπρόσδεκτα σε όλους τους εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ εκτός από το Ξέφωτο, τον Λαβύρινθο και τους παιδότοπους. Θα πρέπει πάντοτε να είναι με λουρί και υπό την εποπτεία του κηδεμόνα τους, ο οποίος οφείλει να μεριμνά για την καθαριότητα του χώρου.

Βάσει της σχετικής οδηγίας της πλατινένιας περιβαλλοντικής πιστοποίησης LEED που έχει κατακτήσει το ΚΠΙΣΝ, το κάπνισμα δεν επιτρέπεται στους κλειστούς χώρους, καθώς και σε απόσταση 8μ. από τα εξωτερικά ανοίγματα των κτιρίων. Στους λοιπούς ανοιχτούς χώρους το κάπνισμα δεν απαγορεύεται και οι επισκέπτες παρακαλούνται να σεβαστούν το χώρο και να χρησιμοποιούν τα σταχτοδοχεία δαπέδου που έχουν τοποθετηθεί. Ωστόσο, ο σεβασμός προς το περιβάλλον και η προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής παραμένουν βασικές αξίες στις οποίες έχει αναπτυχθεί το ΚΠΙΣΝ. Στο πλαίσιο αυτό ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες να απολαύσουν το Πάρκο χωρίς να καπνίσουν κατά τη διάρκεια παραμονής τους στους χώρους του.

 

Όλοι οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ. Για αναλυτικές πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος:

Διέυθυνση: Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364

Περιοχή: Καλλιθέα

Τηλέφωνο: 216 8091000

Πρόσβαση: Mε λεωφορείο ή συνδυασμό μετρό λεωφορείου

Από Κέντρο
Γραμμές Β2, 550: Οι εν λόγω γραμμές διέρχονται από τον σταθμό μετρό Συγγρού – Φιξ στον οποίο μπορείτε να μετεπιβιβαστείτε. Αποβιβάζεστε στη στάση «Ωνάσειο» στην κάθοδο της Λ. Συγγρού και κινείστε νότια με κατεύθυνση προς τη θάλασσα μέχρι την οδό Ευριπίδου (συμβολή με παράδρομο Λ. Συγγρού).

Από Γλυφάδα
Γραμμές Β2, 550: Αποβιβάζεστε στη στάση «Ευγενίδειο» στην άνοδο της Λ. Συγγρού και χρησιμοποιείτε την υπόγεια διάβαση προς την Καλλιθέα.

Από Πειραιά
Γραμμές Α1, Β1: Αποβιβάζεστε στη στάση «Τζιτζιφιές» επί της Λ. Εθνάρχου Μακαρίου. Στη συνέχεια κινείστε επί της οδού με κατεύθυνση προς Γλυφάδα, στη συνέχεια αριστερά στην οδό Επαμεινώνδα και δεξιά στην οδό Πεισιστράτου.

Τραμ: Αποβιβάζεστε στη στάση «Δέλτα Φαλήρου» και κινείστε προς τη θάλασσα μεταξύ του κλειστού γυμναστηρίου Τάε Κβον Ντο και της Εσπλανάδας έως ότου συναντήσετε τη σκάλα η οποία σας ανεβάζει στο επίπεδο της Εσπλανάδας.

  Χάρτης

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Ευρετήριο

Έξυπνη αναζήτηση:

Που εμφανίζεται ο κάθε ηθοποιός ή τραγουδιστής;


"Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα" = Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εμφανίσεις του καλλιτέχνη