Γιάννης Μήτσης & Ελεύθερία Αρβανιτάκη «Δεν ξέρω»!

Τα βήματα του Γιάννη Μήτση έρχονται από τις ηρωικές εποχές του ροκ. Εμβληματικό πρόσωπο της εναλλακτικής σκηνής της Θεσσαλονίκης . Συνοδοιπόρος του Παύλου Παυλίδη. Έδωσε με τις μπαγκέτες του για κάμποσα χρόνια τον σφυγμό στα Ξύλινα Σπαθιά, το συγκρότημα που φώτισε το ελληνικό ροκ.

Έψαξε μόνος του δρόμους εκφραστικούς . Έχει στο σακίδιό του δύο προσωπικούς δίσκους. Με τον Κώστα Φασουλά έδωσαν δύο τραγούδια στον πρόσφατο δίσκο της Ελευθερίας. Από εκεί ξεκίνησε μια φιλία.

Σ’ αυτόν τον «δρόμο τον αληθινό» ο Μήτσης μας παραδίδει 11 τραγούδια και μας καλεί σε ένα χορό ηλεκτρικό. Φωτογραφίζει τις αλήθειες και τα ψέματα, το φως που τρέχει, τα χρώματα που αλλάζουν. Εξομολογείται τις στιγμές και τα βιώματα του. Μας φιλοξενεί στα Γιάννενα που έχει μέσα του. Μιλάει για την αγάπη, τη φιλία αλλά σαν σημαδεμένος από την γενιά των Beat τραγουδά ... Η μόνη αλήθεια είναι ο δρόμος.

Με εξαιρετικούς αδελφούς μουσικούς κατορθώνει να πλέξει ένα μοναδικό ηχητικό αποτέλεσμα.Στον δίσκο συμμετέχει η Ελευθερία Αρβανιτάκη σε μια συγκινητική «συνάντηση» με τον Μήτση στο τραγούδι Δεν ξέρω που έχει ξεχωρίσει ήδη στα ραδιόφωνα .Ο Γιάννης Μήτσης επικυρώνει με το άλμπουμ αυτό τη θέση που κατέχει στην εκτίμηση εκείνων που ανακαλύπτουν χρόνο με το χρόνο τα «κρυμμένα» πρόσωπα της ελληνικής τραγουδοποιίας.

Το cd «Η μόνη αλήθεια είνα ο δρόμος» κυκλοφορεί από το label «Μικρός Ήρως» και την παραγωγή έχει επιμεληθεί ο Άγγελος Σφακιανάκης.  

Γιάννης Μήτσης & Ελευθερία Αρβανιτάκη - Δεν ξέρω

Μουσική: Γιάννης Μήτσης

Στίχοι: Γιάννης Μήτσης, Κώστας Φασουλάς 

Album: Η μονη αλήθεια είναι ο δρόμος

  

Στίχοι:  

Δεν ξέρω ποιός θεός τα μέσα μου παλεύει 
αν αγαπάει το φως αν κλαίει η αν χορεύει 
δεν ξέρω που με πας μα ξέρω που θα φτάσω
σε ποιό βαθύ γκρεμό την νύχτα 
θα γιορτάσω 

δεν ξέρω τι θα πει να σώζεις την ψυχή σου
όμως γνωρίζω τι θα πει αυτή η αβάσταχτη σιωπή
που σκέπασε τον ουρανό την ώρα της φυγής σου 

δεν είναι οι αντοχές σίδερα να τα λιώσω
δεν φτάνουν δυό ζωές αυτά που θες να δώσω
να φεύγω να πετώ αυτό μου πάει εμένα 

και να' χω για φτερά κύματα αγριεμένα 

Ευρετήριο

Έξυπνη αναζήτηση Μουσικής:

Γράψε τον τίτλο ή τον καλλιτέχνη και βρες το τραγούδι που θέλεις:


Tip: Γράψε μία λέξη κλειδί ή το επίθετο του καλλιτέχνη