Brandy Σουαρέ - Κάτι ξέρει κι΄ ο φτωχός / Νέο τραγούδι!

 

Οι Brandy Σουαρέ σήμερα κυκλοφορούν το single “Κάτι ξέρει κι ο φτωχός”, κι είναι προπομπός του επερχόμενου album τους με τίτλο “Παγωτό καϊμάκι” που θα κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες. Με αυτό το τραγούδι έλαβαν μέρος στο 14Music Band Contest τον περασμένο Μάιο, και εντυπωσίασαν κοινό κι επιτροπή. Τους στίχους έχει γράψει ο Κώστας Χαλάτσης, κι έχει συνυπογράψει την μουσική με την Σοφία Νάσσιου.

Όπως τα περισσότερα τραγούδια του album, έτσι και “Κάτι ξέρει κι ο φτωχός” είναι μια απλή, καθημερινή, ιστορία που μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε και να μας δώσει την ευκαιρία να καταλάβουμε οτι το χρήμα δεν είναι, εν τέλει, πάνω απ’όλα! Πρόκειται για την ιστορία ενός ζευγαριού, οπού η κυρία της υπόθεσης έχει κουραστεί απο τον τσιγκούνη και μίζερο σύντροφο της και προσπαθεί να τον συνετίσει πρίν το... μοιραίο! Ενδιαφέρον αποτελεί το λογοπαίγνιο του ρεφραίν, απο το οποίο προκύπτει και ο τίτλος του τραγουδιού, όπου γίνεται αναφορά στον σοφό λαό που πάντα μας προειδοποιεί πως “τα λεφτά δεν είναι ευτυχία” , καθώς και σε μια απο τις “πονηρές” παροιμίες του...

Οι Brandy Σουαρέ δημιουργήθηκαν τον χειμώνα του 2012 από αξιόλογους μουσικούς με μεγάλη πορεία στον χώρο και συνεργασίες με σπουδαίους καλλιτέχνες. Ξεκίνησαν να παίζουν και να εδραιώνουν τη θέση τους, με επιτυχημένες εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, έχοντας μοιραστεί την σκηνή με τους Πάνο Μουζουράκη, Boogie Belgique, Penny & The Swingin’ Cats, Μαρίζα Ρίζου, Wedding Singers, Μαριέττα Φαφούτη, Opera Chaotique και άλλους, ενώ παράλληλα, με το τραγούδι “Η ποδηλάτισσα”, η ΕΡΤ τους επέλεξε στις 23 καλύτερες μπάντες του πανελλήνιου διαγωνισμού της YourBand@ΕΡΤ.

Πρόκειται για μία πολύ ιδιαίτερη μπάντα όπου στις εμφανίσεις της καλλιεργείται επιμελώς το ρετρό στοιχείο, ισορροπώντας στις αρχές του παλιού τραγουδιού και στον μοντέρνο ήχο, ενώ με την ίδια συνταγή δημιουργούν πρωτότυπες εκτελέσεις σε γνωστές μελωδίες προκαλώντας ευχάριστες εκπλήξεις που ξεσηκώνουν!

Οι Brandy Σουαρέ είναι οι: Σοφία Νάσσιου (τραγούδι), Δημήτρης Νάσσιος (κιθάρες,τραγούδι), Θανάσης Γατής (σαξόφωνο, κλαρινέτο), Κώστας Χαλάτσης (μπάσο), Άγγελος Τσιριγωτάκης (τύμπανα)

Brandy Σουαρέ - Κάτι ξέρει κι ο φτωχός

Στίχοι: Κώστας Χαλάτσης

Μουσική: Κώστας Χαλάτσης & Σοφία Νάσσιου

Album: Παγωτό καιμάκι Εταιρεία: 14music

Στίχοι:               

Ε ναι λοιπόν πια δε σ’ αντέχω
Το πήρα απόφαση δίπλα μου να μη σ’ έχω
Τον έρωτά σου για το χρήμα τον σιχάθηκα
Σε βαρεθήκανε οι φίλοι σου κι όχι άδικα
Τον έρωτά σου για το χρήμα τον σιχάθηκα
Σε βαρεθήκανε οι φίλοι σου και όχι άδικα 

Μα όταν φύγεις θα το δεις, δε θα χεις πλέον μία
Μην τους δίνεις τόση αξία, μια φορά θα γεννηθείς
Τα λεφτά λέει ο λαός δε σου φέρνουν ευτυχία
Θα γυρίσει ο τροχός, κάτι ξέρει και ο φτωχός 

Όλο μου λες οικονομία
Να μην το παίζω με τις φίλες μου «κυρία»
Γι αυτό να ενδώσω λέω στον περιπτερά
Κι εσύ παρέα με τις τσέπες σου καλύτερα
Γι αυτό να ενδώσω λέω στον περιπτερά
Κι εσύ κάνε παρέα με τις τσέπες σου καλύτερα 

Μα όταν φύγεις θα το δεις, δε θα χεις πλέον μία
Μην τους δίνεις τόση αξία, μια φορά θα γεννηθείς
Τα λεφτά λέει ο λαός δε σου φέρνουν ευτυχία
Θα γυρίσει ο τροχός, κάτι ξέρει και ο φτωχός 

Τα λεφτά δεν είναι ευτυχία
Να τα πάρεις δε μπορείς μαζί σου, ότι και να πεις
Μην τους δίνεις πια τόση αξία
Θα ‘ρθει η ώρα θα το δεις, να τα πάρεις δε μπορείς 

Έξυπνη αναζήτηση Μουσικής:

Γράψε τον τίτλο ή τον καλλιτέχνη και βρες το τραγούδι που θέλεις:


Tip: Γράψε μία λέξη κλειδί ή το επίθετο του καλλιτέχνη