Ελευθερία Πάτση - Δεν Έχω Λόγια / Νέο τραγούδι!

 

Η στιχουργός, σεναριογράφος, συγγραφέας Μυρτώ Κοντοβά στην πρώτη της δισκογραφική παραγωγή. Έχοντας υπογράψει τους στίχους σε αρκετά τραγούδια της ελληνικής δισκογραφίας, με πιο αγαπημένο το «Τράβα σκανδάλη» (σε μουσική Δήμητρας Γαλάνη), δύο επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές (τα εμβληματικά «Υπέροχα Πλάσματα» και το «Μίλα μου Βρώμικα»), το βιβλίο «Το Κουβάρι των Αλλόκοτων Πραγμάτων», καθώς επίσης καλλιτεχνικά προγράμματα και την ελληνική προσαρμογή της θεατρικής παράστασης «Βίκτωρ Βικτώρια» σε κείμενα και στίχους, αυτή τη φορά καταπιάνεται με την καλλιτεχνική επιμέλεια και τη διεύθυνση παραγωγής. Νέα τραγούδια με μια νέα, ξεχωριστή, κοντράλτα φωνή, την Ελευθερία Πάτση από τη Θεσσαλονίκη. «Η Ελευθερία, όταν τραγουδάει, συγκινείται και δε φοβάται να το δείξει. Εκτίθεται και σπάει και ανασυντάσσεται και ξανασπάει και αυτό με συγκινεί κι εμένα τρομερά» λέει η Μυρτώ.

Το «Δεν έχω λόγια», το πρώτο τραγούδι αυτής της δουλειάς, που είχε την τύχη να το αγκαλιάσουν τα ραδιόφωνα πριν την επίσημη κυκλοφορία του από τη Feelgood Records, ντύθηκε με τους στίχους της Μυρτώς και με τη μουσική του Βαγγέλη Τούντα, που εμπνεύστηκε μια μελωδία με χάλκινα πνευστά να αντηχεί από τα Βαλκάνια στη μέση της πόλης. Πριν γίνει τραγούδι ήταν μια στιγμή στην Αθήνα, μια νύχτα στη Θεσσαλονίκη, ένα στιγμιότυπο από μια τυχαία συνάντηση κάποιων που ερωτεύτηκαν πολύ και δεν ταξίδεψαν πουθενά.

Το «Δεν έχω λόγια» θα έχουμε την ευκαιρία να το ακούσουμε ζωντανά τον Οκτώβριο, στις πρώτες εμφανίσεις της Ελευθερίας Πάτση στην Αθήνα.

Ελευθερία Πάτση - Δεν Έχω Λόγια

Στίχοι: Μυρτώ Κοντοβά

Μουσική: Βαγγέλης Τούντας

Εταιρεία: Feelgood Records

 

 

Στίχοι:

Στα μέρη που όλο σε τρακάρω
μ' ένα ποτό κι ένα τσιγάρο
πες μου τι έχουμε να πούμε
τώρα που δε σε δικαιούμαι.

Τώρα ο αέρας που φυσάει
παίρνει τους όρκους μας και πάει
κι εσύ στου χρόνου το βαγόνι
λόγια ζητάς που γίναν σκόνη.

Δεν έχω λόγια
πάνω που είπα "νίκησα"
έπεσα και χτύπησα
μου κόπηκαν τα πόδια
σ' ένα τοίχο στήθηκα
κρύωνα και κρύφτηκα
βαθιά στη στεναχώρια
ένα αμάξι πέρασε
η Αθήνα γέρασε
κι εγώ δεν έχω λόγια.

Τις νύχτες πάνω που χαράζει
πες μου αλήθεια τι σε νοιάζει
αν μες στους παραλογισμούς μου
σε λογαριάζω στους νεκρούς μου;

Έξυπνη αναζήτηση Μουσικής:

Γράψε τον τίτλο ή τον καλλιτέχνη και βρες το τραγούδι που θέλεις:


Tip: Γράψε μία λέξη κλειδί ή το επίθετο του καλλιτέχνη