Είδαμε: Μαρινέλλα – Ζαχαράτος στο Παλλάς. Καθρεφτίζοντας τις λάμψεις τους!

Κατηγορία: Παραστάσεις
Aπό: 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)

Πληροφορίες

  • Χώρος: Θέατρο Παλλάς
  • Ημέρα: Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2017
  • Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
  • Παίζουν: Μαρινέλλα, Τάκης Ζαχαράτος

Μαρινέλλα - Τάκης Ζαχαράτος

Καθρεφτίζοντας τις λάμψεις τους

 

Η μεγάλη στραφταλιζέ αυλαία του Παλλάς ανοίγει αργά και στην θέση της αποκαλύπτεται μια νέα μικρότερη αυλαία που ανοίγει επίσης. Στο βάθος αποκαλύπτεται μια λευκή σκάλα στη μέση της οποίας βρίσκονται δυο λαμπερές υπάρξεις. Είναι η Μαρινέλλα και ο Τάκης Ζαχαράτος.

Εκείνη, μια πρωτοπόρος της διασκέδασης. Η πρώτη που φόρεσε το show με τέτοια δυναμική και τέτοια αξιοπρέπεια. Η μόνη που μπορεί να ταιριάξει μπροστά της η λέξη «μύθος». Μετά από τα αμέτρητα χρόνια που τραγουδά, αντέχει ακόμα να είναι σύγχρονη, απλή μέσα στο φως της. Η Μαρινέλλα είναι, ακόμα και σήμερα, μια περσόνα μοναδική, μια star άνευ προηγουμένου.
Εκείνος ένας μύστης του θεάματος. Εισήγαγε την μίμηση στην ελληνική πραγματικότητα και δημιούργησε το επάγγελμά του, ανάγοντάς το σε επιστήμη. Ο Τάκης Ζαχαράτος ενσαρκώνει με τη φωνή και την παρουσία του όλη την ελληνική πραγματικότητα με έναν τρόπο απόλυτα λαμπερό, διατηρώντας ταυτόχρονα τις βασικές αρχές της σάτιρας.

Αυτές οι δύο κατηγορίες καλλιτεχνών ενώνονται επί σκηνής και παρουσιάζουν αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα... «Στον καθρέφτη του Παλλάς».

Το αποτέλεσμα αυτής της συνύπαρξης ήταν ένα πολυσυλλεκτικό μουσικό πρόγραμμα, σαν musical, σαν καμπαρέ, σαν μουσική παράσταση... Στην ουσία του είναι ένα show βασισμένο στο αστείρευτο ταλέντο δύο ανθρώπων.

Ο Τάκης Ζαχαράτος θα μιμηθεί πολιτικούς και καλλιτέχνες σκορπώντας γάργαρα γέλια στο κοινό. Θα σχολιάσει την πολιτική, κοινωνική και καλλιτεχνική πραγματικότητα. Θα σατιρίσει το Γιώργο Μαζωνάκη και τη Νατάσσα Μποφίλιου και θα ανοίξει διάλογο με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η Μαρινέλλα θα αυτοσαρκαστεί μαζί του, αλλά κυρίως θα τραγουδήσει. Θα τραγουδήσει πολύ. Και θα τραγουδήσει υπέροχα. Θα μας πει όλες της τις μεγάλες επιτυχίες. Θα μας θυμίσει ξανά και ξανά πώς και γιατί δημιουργήθηκε ο μύθος της.

Αυτό το πολυθέαμα σκηνοθετήθηκε φυσικά από τον ειδικό σε τέτοιου τύπου συνυπάρξεις, Σταμάτη Φασουλή, ο οποίος το φύσηξε με τη γνωστή του χρυσόσκονη. Τα κείμενα γράφτηκαν από τον Γιάννη Ξανθούλη, τα νέα ιδανικά τραγούδια και οι ενορχηστρώσεις ανήκουν στο Γιάννη Χριστοδουλόπουλο και οι χορογραφίες στο Δημήτρης Παπάζογλου. Τα σκηνικά δημιούργησε ο Μανόλης Παντελιδάκης, τα κοστούμια η Ντένη Βαχλιώτη και τους φωτισμούς η Ελευθερία Ντεκώ.

Κι αν αναρωτιέστε πόση λάμψη μπορούμε να αντέξουμε μια τέτοια εποχή, η απάντηση είναι οι ουρές του κόσμου έξω από το Παλλάς. Ακριβώς γιατί ούτε η Μαρινέλλα, ούτε ο Ζαχαράτος είναι εκτός πραγματικότητας. Απλά είναι στο αίμα τους να κάνουν τους άλλους να ξεχνιούνται. Χωρίς έπαρση και αυθάδεια. Αλλά με μια γλυκιά, υπέρλαμπρη παρηγοριά.

Info:
Η παράσταση "Μαρινέλλα - Ζαχαράτος: Στον καθρέφτη του Παλλάς"
παρουσιάζεται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο θέατρο Παλλάς. Περισσότερα...

 
 

 

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή.