Είδαμε: Κωστής Μαραβέγιας @ Passport Κεραμείκος: "Πάρε μας μαζί στο καράβι σου, Κωστή"!

Κατηγορία: Συναυλίες & Lives
Aπό: 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Πληροφορίες

Κωστής Μαραβέγιας @ Passport Κεραμεικός

Πάρε μας μαζί στο καράβι σου, Κωστή!

 

Φέρνει το καλοκαίρι μέσα στο χειμώνα ο Κωστής Μαραβέγιας στη σκηνή του Passport! Ναι, το καταφέρνει πια κι αυτό. Ο καλλιτέχνης που χρόνια τώρα ξέρει να μεταμορφώνει σε ναι το όχι, σε χαρά τη θλίψη, σε χορό την κούραση.

Θα κερδίσει και τον πιο δύσπιστο. Θα ξυπνήσει και τον πιο κακοδιάθετο. Θα χρωματίσει και τα πιο χλωμά συναισθήματα. Γιατί θα τραγουδήσει για όλα τα πιο όμορφα της πατρίδας μας, σε όλο το γεωγραφικό μήκος και πλάτος της και σε όλο το βάθος της παράδοσής της.

Θα μας κάνει να χορέψουμε πάνω σε οικεία χνάρια, βαθιά τυπωμένα στη μουσική συνείδηση, που κυλούν στο αίμα. Από την ηπειρώτικη «Καταιγίδα», θα μας περάσει μέσα από το Χατζιδάκι και το Σαββόπουλο, μέσα από το παραδοσιακό «Ανέβηκα στην πιπεριά», για να μας ανεβάσει με ασφάλεια στο αιγαιοπελαγίτικο «Κατάστρωμα» από όπου...δεν κατεβαίνουμε.

Κιθάρα, πιάνο, ακορντεόν και τύμπανα, όλα υπακούουν στις μελωδίες του Κωστή μέσα απ' τα δικά του χέρια. Υπερκινητικός, πνευματώδης, πολύπλευρος, αστείρευτος. Γράφει για όσα τον εμπνέουν και όσα τον δυσκολεύουν («Η παρεξήγηση του Φάουστ», «Κοmasusu»), πιο ώριμος από πριν, αρχειοθετεί πια τη «Λόλα» για να βρει το δικό του «Λιμάνι».

«Λιμάνι βρήκα στην καρδιά σου και ξαποσταίνω εδώ. Σπάω πυξίδα, καίω χάρτες, άγκυρα ρίχνω και βουτώ!»...σε ορχηστρική έκσταση που ξεσηκώνει το πιο βαθύ γλυκόπικρο συναίσθημα. Και ύστερα πόσο σοφή θα είναι η παλιά ψαρόβαρκα που υπομένει καρτερικά τη φθορά της: «Να 'μουνα βάρκα στο γιαλό στην Κρήτη και στην Αμοργό...να 'χω σπασμένα τα κουπιά, να 'χω σκισμένα τα πανιά...Σκαρί να δίνω για βουτιά, κρυψώνα για καυτά φιλιά...να 'μουνα βάρκα στο γιαλό να χαίρεστε και σεις και γω...Να 'μουνα βάρκα στο γιαλό για τον Αύγουστο αυτό...Και το χειμώνα το βαρύ να 'χω απ' το κύμα βυθιστεί...»

Το πρόγραμμα έχει ιδιαίτερες εκπλήξεις και δεν αφήνει το κοινό αμέτοχο. Ο χειμώνας δεν θα είναι...βαρύς. Κανείς δεν θα βυθιστεί και -εννοείται- κανείς δεν θα μείνει στην αποβάθρα. Θα ταξιδέψουμε μαζί και θα οδηγηθούμε μέσα απ' τα βήματα του βαλς ασφαλείς, χορεύοντας μια ευχή για όλους, πανανθρώπινη. «Γίνε αστέρι, γίνε το κύμα, γίνε ο ήλιος που γεννιέται πρωί! Γίνε για λίγο μαύρο σκοτάδι για να μπορεί της ψυχής μας το φως να φανεί...Φώτισε δρόμους που έχουμε χάσει, γίνει βροχή να πλυθεί η καμένη μας γη!...»

Πάρε μας μαζί στο καράβι σου, Κωστή, και δείξε μας το...φάρο!

Info:
Ο Κωστής Μαραβέγιας εμφανίζεται στο Passport Κεραμεικός
Κάθε Παρακσευή και Σάββατο
Περισσότερες πληροφορίες και διαγωνισμός για προσκλήσεις... εδώ

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

 

1) Κάντε κλικ σε μία φωτογραφία 2) Πατήστε το "Play" για να τις δείτε σε μορφή Slideshow ή τα βελάκια πάνω, δεξιά και αριστερά για χειροκίνητη προβολή. 

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή.

 
 

Διαβάστε επίσης: