Είδαμε: Βραδιά live από toradiofono.gr με τους Αλ. Ιωαννίδη, Μ. Παπαγεωργίου, Αγγ. Τουμπανάκη @ Passport Κεραμεικός: «Κάνοντας το περίπλοκο, απλό»!

Κατηγορία: Συναυλίες & Lives
Aπό: 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πληροφορίες

Αλκίνοος Ιωαννίδης - Αγγελική Τουμπανάκη - Μαρία Παπαγεωργίου @ Passport Κεραμεικός

Κάνοντας το περίπλοκο... απλό

 

Της Σοφίας Κοζανίδου

«Το να κάνεις το απλό περίπλοκο είναι συνηθισμένο. Το να κάνεις το περίπλοκο απλό, φοβερά απλό, αυτό είναι δημιουργικότητα.» Charles Mingus

Κι αυτό έκαναν ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Αγγελική Τουμπανάκη και η Μαρία Παπαγεωργίου το βράδυ της 21ης Δεκεμβρίου στο Passport-Κεραμεικός. Ή μάλλον, έτσι το έκαναν να φαίνεται. Μία συνεύρεση ανάμεσα σε φίλους μουσικούς που πειραματίζονται σε ενορχηστρώσεις κι ερμηνείες. Και γεννά διαμάντια.

Οι 3 τους στη σκηνή, χωρίς καμία μπάντα από πίσω, εκτεθειμένοι στη μεγάλη πίστα να πλάθουν τραγουδάκια τόσο χειροποίητα, να μας τα παρουσιάζουν τόσο καινούργια και να μας αγγίζουν τόσο ουσιαστικά. Μία συνάντηση ανθρώπων που σέβεται και αγαπά τη μουσική και παράγει υψηλή τέχνη. Μία συνάντηση με ουσία, που μας θύμισε πόσα μπορεί να κατορθώσει μια παρέα.

Τα τραγούδια του Αλκίνοου ήταν το κυρίως θέμα της βραδιάς, γεγονός που κάπου-κάπου σου έδινε μικρές τσιμπιές για το χρόνο που περνά (πότε από «ποπ» είδωλο έγινε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης που του κάνουν κι «αφιέρωμα»;), αλλά κυρίως σε έκανε να νιώθεις ευγνώμων που είχες ξεχωρίσει από τότε την ιδιαίτερη εκείνη ποιότητά του ως τραγουδοποιού. Γιατί σε αυτό το live ακούστηκαν τραγούδια που είχαν πολλά χρόνια να παρουσιαστούν ζωντανά και εμφανίστηκαν σαν παλιοί αγαπημένοι που ακόμα τρυπούν την καρδιά σου.

Αλλά τα κορίτσια ήταν εκείνα που έριξαν τη χρυσόσκονη στη βραδιά! Η Μαρία στο πιάνο, στην κιθάρα και στις νεραϊδένιες ερμηνείες κι η Αγγελική να κάνει ακροβατισμούς με τη φωνή της δημιουργώντας κόσμους μαγικούς κι αφήνοντας το κοινό εκστατικό. Αν είχες παρακολουθήσει καθεμία μόνη της, ήξερες ότι έκαναν ακριβώς αυτό που ήξεραν, ήταν αυτό ακριβώς που είναι. Αλλά αυτό το «διευρυμένο» πάντρεμα φώτισε το ειδικό βάρος τους με τρόπο εντυπωσιακό. Νότες και λέξεις, διφωνίες και τριφωνίες που ανατριχιάζουν.

Αν και είναι πολύ δύσκολο να απομονώσεις στιγμές από μια τέτοια βραδιά, θα ξεχωρίζαμε τη «Μαύρη πεταλούδα», το «Έχω μια λέξη» και το «Gelem gelem» από την Αγγελική, τη «Μικρή Βαλίτσα» και τη «Μαρκίζα» από τη Μαρία, αλλά και τις τριφωνίες στα «Βράδια που ξεχνάς» και στο «Απόγευμα στο δέντρο», που μας είχε λείψει πολύ.

Από την ανακοίνωση αυτής της συνεύρεσης μυριζόσουν αμέσως πόσο ξεχωριστή θα ήταν. Κι ευτυχώς δε μας απογοήτευσε. Εν αντιθέσει, σημάδεψε ένα ιστορικό live ψυχής και τέχνης. Και εις άλλα με υγεία.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Χώνος

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή.