Ταινίες

Σινεμά/Είδαμε:«Οι Μαριονέτες» του Παντελή Καλατζή!
Οι «μαριονέτες» θα σε μυήσουν στον γοητευτικό σκοταδισμό που κανείς δεν βλέπει μα όλοι ξέρουν κάτι γι΄αυτόν. Όλοι φοράμε μάσκες. O καθένας κρύβει ένα συμφέρον και μία αδυναμία σε αυτή τη ζωή. Άλλοι στον έρωτα, άλλοι στα λεφτά κι άλλοι στην δύναμη.
Σινεμά/Είδαμε:«Η Καινούργια Φιλενάδα» του Φρανσουά Οζόν!
Ο enfant terrible του γαλλικού σινεμά έρχεται με την νέα του ταινία: «Η Καινούργια Φιλενάδα» να μας τονίσει για μια ακόμη φορά (η τριλογία θανάτου ήταν αρκετή: Κάτω από την άμμο, Ο χρόνος που απομένει, Το καταφύγιο) πως ο θάνατος είναι πράξη, δηλαδή με το να πεθαίνουμε επιφέρουμε (πράττουμε) μια…
Σινεμά/Είδαμε:«Τετάρτη 04:45» του Αλέξη Αλεξίου!
Ο Αλέξης Αλεξίου σκηνοθέτης της ταινίας «Τετάρτη 04:45», ελληνογερμανικής παραγωγής, σκιαγραφεί μια σκοτεινή Αθήνα, βρώμικη και απειλητική. Τοποθετεί με μαεστρία τον ήρωα του μπροστά από παράλληλες ταυτόχρονες πραγματικότητες. Σκηνές καθημερινής Αθήνας μετά από αλλεπάλληλους βιασμούς. Περαστικοί που βρίζουν. Άνθρωποι που δουλεύουν για το μεροκάματο
Σινεμά/Είδαμε: Birdman ή Η Απρόσμενη Αρετή της Αφέλειας του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου!
To Birdman φαίνεται ελαφρύ, κάποιες στιγμές σχεδόν σατιρικό, η σεναριακή οπτική διαπραγματεύεται ισχυρά και βαθειά ζητήματα της αιώνιας ανθρώπινης φύσης που κάνουν την ταινία, πάρα την σύγχυση της, να σε κερδίζει.
Σχετικά άρθρα με λέξη κλειδί:
Σινεμά/Είδαμε: Χωρίς Μέτρο (Whiplash) του Νταμιέν Σαζέλ!
Whiplash! Ένα μουσικό κομμάτι γίνεται εμμονή. Μέχρι να λιώσουν τα χείλη στα πνευστά. Να ματώσουν τα δάχτυλα στις μπαγκέτες και να στάξει ο ιδρώτας παντού. Not quite my tempo! Ξανά! Ξανά! Ξανά! Η τελειότητα απαιτεί επιμονή. Αυτή που ταιριάζει με την αλαζονεία και καμιά φορά και την ξεροκεφαλιά. Της νιότης,…
Σχετικά άρθρα με λέξη κλειδί:
Σινεμά/Είδαμε: Boyhood (Μεγαλώνοντας) του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ!
Ένα παιδί μεγαλώνει μπροστά στις κάμερες. Ο Ellar Coltrane πρωταγωνιστεί ως πιτσιρικάς αλλά και ως έφηβος. Ο ίδιος άνθρωπος μεταμορφώνεται μπροστά στα μάτια μας.
Σχετικά άρθρα με λέξη κλειδί:
Σινεμά/Είδαμε: En duva satt på en gren och funderade på tillvaron (Ένα Περιστέρι Έκατσε σε Ένα Κλαδί Συλλογιζόμενο την Ύπαρξή του)
Το "Περιστέρι" του Roy Andersson είναι ίσως η πιο ιδιαίτερη ταινία της χρονιάς.Το κεντρικό ζήτημα που πραγματεύεται το έργο του είναι η φύση του ανθρώπου και η επίδραση του μοιραίου στη διαμόρφωσή της.
Σχετικά άρθρα με λέξη κλειδί:
Σινεμά/Είδαμε: Starred Up (Γροθιές στους Τοίχους)
Το Starred Up επικεντρώνεται στις διαπροσωπικές σχέσεις των πρωταγωνιστών και αναδεικνύει την αδυναμία του σωφρονιστικού συστήματος να προβάλει λύσεις στη διαχείρισή τους.
Σχετικά άρθρα με λέξη κλειδί:
Σελίδα 1 από 2