Δήμητρα Γαλάνη "Το Βαλς των χαμένων μετά" | Προακρόαση νέου cd άλμπουμ στο Μικρό Παλλάς!

Aπό την: 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πληροφορίες

Το βαλς των χαμένων μετά

Προακρόαση νέου δίσκου

 

Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί, εάν η μουσική μπορεί να λάβει αξιοκρατικά την υπόσταση ενός Θεού. Άλλωστε είναι αξία, άυλη, έχει πνεύμα και κατοικεί μονάχα στις ψυχές. Όταν αυτές είναι καθαρές, μπορούν και μπολιάζουν το σπόρο της και στις διπλανές τους κι έτσι περνάει από στόμα σε στόμα η μέθη μιας θείας κοινωνίας που σε κάνει να πιστεύεις ξανά στον εαυτό σου.

Κάπως σαν αυτό τον καινούριο δίσκο, δηλαδή, που ο Νίκος Μωραΐτης και ο Στάθης Δράκος έγραψαν για τη Δήμητρα Γαλάνη και εκείνη σχεδόν τον μοιράστηκε τραγουδιστικά με το δεύτερο. «Τρεις γενιές ενώθηκαν», θα ακούσεις να λένε οι πιο κλισέ κι όμως στη φράση τους αυτή θα επιβεβαιωθεί όλη η ουσία αυτής της δουλειάς. Τρεις άνθρωποι ενώνουν τις καταβολές τους, τη ματιά και την αισθητική τους, την ανάγκη τους να μιλήσουν διαφορετικά και χτίζουν μαζί, σε μια κοινή περπατησιά, ένα οικοδόμημα με θεμέλια γερά. Έτσι συμβαίνει πάντα, θα μου πεις, όταν η πρώτη ύλη είναι η ειλικρίνεια. Και αυτός ο δίσκος, που από τον τίτλο του ήδη δηλώνει τις ποιητικές προθέσεις και καταβολές του, κατορθώνει να συγκεράσει τη βαθιά γλαφυρή και ουσιαστικά συναισθηματική πλευρά του στιχουργού με την αναγεννησιακή μουσική ματιά του συνθέτη και την ακομπλεξάριστη ερμηνευτική τοποθέτηση της ερμηνεύτριας, ντύνοντας τα με μια λεπτή κλωστή ενορχήστρωσης δια χειρός Γιώργου Ανδρέου, που καταφέρνει να διατηρεί στο ακέραιο τη φρέσκια ματιά του δημιουργού, ντύνοντάς τη ωστόσο με το βάθος της δικής του σοφίας. Και φυσικά σε αυτό το τοπίο ανθίζει και η φωνή του Στάθη Δράκου, που θυμίζει για ακόμη μια φορά πόσο μαγικό είναι να ακούς τον ίδιο το γεννήτορα να τραγουδά τα δημιουργήματά του.

Δίσκος που σε «πονάει» τόσο βαθιά, που καταλήγει να σε λυτρώνει από τα πιο μεγάλα σου τέρατα. Εκείνα που κατοικούν μέσα σου και αρνείσαι να τα ξεριζώσεις ή τα άλλα, που στέκονται δίπλα σου και αρνείσαι να τους κατεβάσεις το προσωπείο.
Ευθύς και χωρίς περιστροφές, χωρίζεται στα τρία για να φτιάξει τελικά μία γλώσσα, που μπαίνει στο στόμα όλων και μιλάει χωρίς περιστροφές.
Και χορεύει ακόμη, σε ένα Βαλς των χαμένων μετά...

Κείμενο: Βεατρίκη Ψυχάρη


Δελτίο Τύπου

Ο φιλόξενος χώρος του θεάτρου «Μικρό Παλλάς», με την εξαιρετική ακουστική, πήρε τη θέση στούντιο ηχογράφησης χτες το απόγευμα για να υποδεχθεί παρουσία των καλλιτεχνών, τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. αλλά και φίλους, ακροατές ραδιοφωνικών σταθμών και αναγνώστες.

Αφορμή αυτής της ζεστής συγκέντρωσης η προακρόαση του cd «ΤΟ ΒΑΛΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑ» που θα κυκλοφορήσει τη Παρασκευή 18 Νοεμβρίου.

Το καλωσόρισμα και τη μικρή ιστορία αυτής της δισκογραφικής έκδοσης έκαναν οι τρεις καλλιτέχνες και ακολούθησε η ακρόαση που έγινε δεκτή με πολλά χειροκροτήματα και ελπιδοφόρα σχόλια.

Στο τέλος της εκδήλωσης η Δήμητρα Γαλάνη με το Στάθη Δράκο στο πιάνο, μας τραγούδησαν τέσσερα από τα τραγούδια του άλμπουμ σε μία αυθόρμητη ακουστική εκδοχή.

Τον ενθουσιασμό του κοινού αιφνιδίασε ευχάριστα η τούρτα με τα χρωματιστά κεράκια που έφτασε στη σκηνή μια και η Δήμητρα Γαλάνη είχε χθες και γενέθλια.

 
 

 

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή.

 

Τελευταία άρθρα από: Βεατρίκη Ψυχάρη