Ήμασταν εκεί: Γιάννης Κότσιρας "Ψεύτης καιρός" | Παρουσίαση νέου cd Album!

Aπό την: 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πληροφορίες

Ψεύτης καιρός

Παρουσίαση δίσκου

 

Δισκογραφία: μεγάλη κουβέντα, μεγάλη ιστορία. Στην κρίση του σήμερα, με τις προεκτάσεις της κυρίως στον τομέα των αξιών, ακόμη και το ύστατο εργαλείο ημέρωσης της ανθρώπινης ψυχής, η τέχνη, περνά σε μια προσπάθεια «αποστράγγισης» με σκοπό όσες σταγόνες από το ζουμί της περισσέψουν, να μετασχηματιστούν αμέσως σε αριθμούς. Φθηνές παραγωγές, φθηνοί δίσκοι, πολλαπλασιαστές που μετατρέπουν αυτά τα ψιλά δεκαδικά σε μεγάλα ακέραια, με την ποιότητα να μοιάζει αμελητέος παράγοντας.

Έτσι, το να υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις στο σκοτεινό -πλέον- κανόνα μοιάζει με ευτύχημα, που έρχεται να προσγειωθεί με ανακούφιση σε αυτιά, νου και ψυχή. Ανάμεσα σε αυτές τις περιπτώσεις κατατάξτε και τον καινούριο δίσκο του Γιάννη Κότσιρα, «Ψεύτης Καιρός», τον οποίο παρουσίασε ζωντανά στον όμορφο χώρο του θεάτρου Άλφα- Ιδέα την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου. Ένας δίσκος πολυσυλλεκτικός από άποψη δημιουργών, που, όσο κι αν προσωπικά πάντα με φοβίζει η συμμετοχή τόσων ανθρώπων σε μία δουλειά, καταφέρνει να δημιουργήσει μια ξεκάθαρη ταυτότητα. Τραγούδια ζωντανά, που αναπνέουν, που σου μιλούν σε ενικό αριθμό και σε συγκινούν με την αλήθεια που χωρίς ντροπή δηλώνουν.

Δεκατρία στο σύνολο και πόσο δυσκολεύεσαι να ξεχωρίσεις μόνο ένα για να το ονομάσεις αγαπημένο σου! Τραγούδια αντρικά ή και αντρίκια, που θυμίζουν μια εποχή που η τέχνη είχε λιγότερο θράσος, αλλά περισσότερο θάρρος να μιλάει με χέρια ακουμπισμένα στην καρδιά. Και αυτό επιβεβαιώνεται θριαμβευτικά, ακόμη μία φορά, μέσα από την διαυγή φωνή του ερμηνευτή τους, Γιάννη Κότσιρα. Καθαρός, κρυστάλλινος, πατάει με την αρτιότητα της τεχνικής του στα κορυφαία δευτερόλεπτα των στίχων και με μια εσωτερική ευγένεια σε οδηγεί στην πτώση που τελικά σου δίνει ανάσα για τα επόμενα. Με μια απλότητα ζηλευτή, με μια συναισθηματική φόρτιση που σε καθιστά κοινωνό και όχι απλό ακροατή των στίχων.

Αυτός ο «Ψεύτης Καιρός», σε απόλυτη αντίθεση με τον τίτλο του, κλείνει μέσα τις πιο αληθινές ιστορίες, φτιαγμένες από αληθινούς ανθρώπους, με αληθινά υλικά.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

 

1) Κάντε κλικ σε μία φωτογραφία 2) Πατήστε το "Play" για να τις δείτε σε μορφή Slideshow ή τα βελάκια πάνω, δεξιά και αριστερά για χειροκίνητη προβολή. 

 
 

 

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή.

Τελευταία άρθρα από: Βεατρίκη Ψυχάρη