Ο Ιάσονας και το Χρυσόμαλλο Δέρας | Θέατρο Badminton!

Ο Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας
Θέατρο Badminton
Από Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΣΑΒΑΤΟ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 15.00
ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 12.00 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 15.00
ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 15.00
ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 12.00 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 15.00

Από τον Οκτώβριο, το συναρπαστικότερο ταξίδι της ελληνικής μυθολογίας, η Αργοναυτική Εκστρατεία, γίνεται μια μεγάλη παράσταση στο Θέατρο Badminton: ο Ιάσονας και το Χρυσόμαλλο Δέρας είναι η νέα υπερπαραγωγή του Badminton, που μετά τον θρίαμβο του Θησέα και της Αριάδνης στο νησί των ταύρων (περισσότεροι από 110.000 θεατές και βραβείο της Ακαδημίας Θεατρικών Βραβείων) επιστρέφει στην ανεξάντλητη πηγή των ελληνικών μύθων, για να προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους ένα θέαμα υψηλών απαιτήσεων.

Ο Ιάσονας και το Χρυσόμαλλο Δέρας μια επική περιπέτεια που αφηγείται την πορεία του Ιάσονα και των συντρόφων του από το Πήλιο και την Ιωλκό ως τις ακτές της Κολχίδας. Η αφήγηση αρχίζει με την πτήση του Φρίξου και της Έλλης καβάλα στο μυθικό κριάρι, διατρέχει τους άθλους των Αργοναυτών στο πέλαγος και στους αφιλόξενους τόπους της Κολχίδας και καταλήγει στα τεχνάσματα και τις φοβερές μάχες του Ιάσονα με τον δράκο, στην προσπάθειά του να κλέψει το χρυσόμαλλο δέρας. Σύμμαχοι του Ιάσονα είναι η γοητευτική μάγισσα Μήδεια, ο πιστός του σύντροφος Ορφέας και οι ηρωικοί Αργοναύτες, που αντιμάχονται παράξενα μυθικά τέρατα, πελώρια κύματα, αλλά και τις συνομωσίες των Θεών, που άγρυπνοι παρακολουθούν το ταξίδι των Ελλήνων στην Ανατολή.

Ηγέτης της μεγάλης περιπέτειας των Αργοναυτών είναι ο Γιάννης Στάνκογλου, που ερμηνεύοντας τον Ιάσονα επιστρέφει σε «γνώριμα» μονοπάτια, καθώς διέπρεψε στον ρόλο του Θησέα. Μαζί του, σε μια εμφάνιση-έκπληξη που θα συζητηθεί, η Σαβίνα Γιαννάτου κρατά τον ρόλο της Μήδειας, αλλά και της ιερής ομιλούσας βελανιδιάς που τοποθέτησε η θεά Αθηνά στην πλώρη της Αργώς. Τον Ορφέα, τον αχώριστο φίλο του Ιάσονα, ενσαρκώνει ιδανικά ο Ζαχαρίας Καρούνης, τον Δία ο Γιώργος Γάλλος, ενώ τον Κένταυρο Χείρωνα υποδύεται ο Ιβάν Σβιτάιλο.

Είδαμε:

Η σκηνοθεσία της Σπυράτου υπήρξε ζωντανή και πλούσια σε σκηνικούς εντυπωσιασμούς που κέρδιζαν το δυσκολοπρόσιτο παιδικό ενδιαφέρον. Σε αυτό βοήθησαν και τα εξαιρετικής αισθητικής σκηνικά και κοστούμια του Μανόλη Παντελιδάκη και οι ατμοσφαιρικοί φωτισμοί.

Τα παιδιά – και τα μικρά και τα μεγάλα- θα εντυπωσιαστούν από τους 25 χορευτές και ηθοποιούς οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις εκτελούν ακροβατικά και χορογραφίες που κλέβουν το μάτι του θεατή.

Πρόκειται για μία αξιόλογη παραγωγή, με αξιόλογους και ταλαντούχους συντελεστές που θα κάνει τα παιδιά σε πολλά σημεία να μείνουν με το στόμα ανοιχτό, λόγω σκηνικών και χορογραφιών και τους γονείς να παρακολουθήσουν ένα ευχάριστο θέαμα που δεν θα τους κουράσει. Περισσότερα...

[Κείμενο / review από τον Διονύση Χριστόπουλου για το Musicity.gr απο την παράσταση, 1/11/2015 ]  

Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει η Σοφία Σπυράτου, μετά τον Θησέα και τον Τρωικό Πόλεμο, ενώ τα κείμενα και τους στίχους των τραγουδιών υπογράφει ένας από τους σημαντικότερους στιχουργούς των τελευταίων δεκαετιών, ένας πολύπλευρος δημιουργός που μπόλιασε με νέο ήθος το ελληνικό τραγούδι, ο Παρασκευάς Καρασούλος. Την πρωτότυπη μουσική έγραψε ο Νίκος Κυπουργός, ο συνθέτης που προίκισε την ελληνική μουσική με σπουδαίους κύκλους παιδικών τραγουδιών όπως, μεταξύ άλλων, η θρυλική Λιλιπούπολη και τα Μυστικά του Κήπου. Είκοσι πέντε χορευτές, ηθοποιοί και τραγουδιστές ζωντανεύουν το ταξίδι και τις περιπέτειες της Αργώς και των Αργοναυτών, πλαισιωμένοι από τα φαντασμαγορικά σκηνικά και κοστούμια που εμπνεύστηκε ο Μανόλης Παντελιδάκης.

 

Συμπληρώστε τη φόρμα και ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΔΙΠΛΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

 

Παρακαλούμε να γράφετε το όνομα σας στα Ελληνικά (όχι greeklish).

Η κλήρωση θα γίνει την Παρασκευή

Περισσότεροι διαγωνισμοί και οδηγίες...

Το πνεύμα της Αργοναυτικής Εκστρατείας σε μια παράσταση!

Η Αργοναυτική Εκστρατεία, ένας από τους εμβληματικότερους ελληνικούς μύθους, κατέχει θέση ισάξια με την Οδύσσεια, την Ιλιάδα και τους άθλους του Ηρακλή. Τοποθετημένη χρονικά μια γενιά πριν απ' τον Τρωικό Πόλεμο, συνιστά, στην ουσία, μια «Οδύσσεια πριν από την Οδύσσεια». Το κυριότερο, όμως, είναι ότι ο μύθος του Ιάσονα και της Αργοναυτικής Εκστρατείας αποτελεί μια αλληγορία που αποτυπώνει ποιητικά το επινοητικό, ανοιχτό και φιλομαθές πνεύμα των Ελλήνων, που επί χιλιετίες τολμούν, εξερευνούν και υπερβαίνουν εμπόδια με σκοπό την κατάκτηση της γνώσης.

Αυτό ακριβώς το γνήσια ελληνικό πνεύμα έρχεται να υπογραμμίσει η παράσταση, αναδεικνύοντας τον εφευρετικό και προοδευτικό χαρακτήρα των Αργοναυτών, δίνοντας έμφαση στην ποιητική διάσταση του λόγου και προτείνοντας ένα πλούσιο και γοητευτικό για τις αισθήσεις υπερθέαμα, που όμως σέβεται την ουσία και τις διδαχές του μύθου. Το κείμενο του Παρασκευά Καρασούλου αξιοποιεί τις αρχαίες πηγές (τα Αργοναυτικά του Απολλώνιου του Ρόδιου και τις αναφορές του Απολλόδωρου), ενώ οι συνθέσεις του Νίκου Κηπουργού, άλλοτε ανάλαφρες και παιγνιώδεις κι άλλοτε δυναμικές και υποβλητικές, συνοδεύουν την επική εξερεύνηση των Ελλήνων Αργοναυτών στην άγνωστη Ανατολή.
Θησέας, Ιάσονας και Θέατρο Badminton: θέτοντας νέα στάνταρ στο παιδικό θέατρο

Ο Ιάσονας πιάνει το νήμα από το σημείο όπου σταμάτησε η πιο επιτυχημένη παιδική παράσταση των τελευταίων ετών, ο Θησέας και η Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων: στόχος του Badminton είναι η δημιουργία παιδικών παραστάσεων διεθνών προδιαγραφών, που συνδυάζουν το εντυπωσιακό θέαμα με τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της ελληνικής μυθολογίας, θέτοντας ψηλά τον καλλιτεχνικό πήχη. Φέτος το Badminton, επιστρατεύοντας μια εκλεκτή δημιουργική ομάδα, προχωράει με τον Ιάσονα ένα ακόμα βήμα μπροστά.

Παίζουν:
Γιάννης Στάνκογλου
Σαβίνα Γιαννάτου
Μαρίνα Σάττι
Γιώργος Γάλλος
Ζαχαρίας Καρούνης
Ιβάν Σβιτάιλο
Γιάννης Τσεμπερλίδης
Μαρία Γράμψα
Δημήτρης Γαλάνης
Χλόη Μάντζαρη
Μαριλού Κατσαφάδου
Γιώργος Νούσης

ΠΑΙΖΟΥΝ (ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ)
Γιώτα Αλεξίου
Στράτος Γιαπτσέ
Αλέξανδρος ΚεΪβανάη
Έλενα Κέκκου
Ανδρέας Λάβνερ
Γιάννα Μεντβέντεβα
Αρετή Νότη
Πάνος Πολίτης
Κώστας Ραφαηλίδης
Δημόκριτος Σηφάκης
Γιάννης Σμέρος
Γιάννης Στέφος
Ράνια Φόβου

 Πληροφορίες:

 Παραστάσεις: Από Σάββατο 31 Οκτωβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2015

 Ημέρες & Ώρες: Σάββατο στις 15:00 και Κυριακή στις 12:00 και 15:00

 Πληροφορίες: 210 8840600

 Τιμές εισιτηρίων: Δ ζώνη 9€
 Γ ζώνη 12€
 Β ζώνη 15€
 Α ζώνη 18€
 VIP ζώνη 58€

 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 Σημεία Προπώλησης: 2108840600,www.abcd.gr, www.viva.gr 

Καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου,  Seven Spots, ΙΑΝΟΣ, Reload, Media Markt

 

Θέατρο Badminton 

Διεύθυνση: Άλσος Στρατού, Ολυμπιακά Ακίνητα, Γουδή 157 73, Αθήνα

Τηλέφωνο: 13855, (+30) 210 88 40 600

Ώρες λειτουργίας Box Office Θεάτρου: Καθημερινές: 9:00 - 21:00 / Σάββατο & Κυριακή: 10:00 - 21:00

  Χάρτης

 

Ευρετήριο

Έξυπνη αναζήτηση:

Που εμφανίζεται ο κάθε ηθοποιός ή τραγουδιστής;


"Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα" = Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εμφανίσεις του καλλιτέχνη