Είδαμε: Ο Ιάσονας και το Χρυσόμαλλο Δέρας στο Θέατρο Badminton. «Υπερπαραγωγή βγαλμένη απ’ την μυθολογία»!

Πληροφορίες

  • Χώρος: Badminton
  • Σκηνοθεσία: Σοφία Σπυράτου
  • Παίζουν: Γιάν. Στάνκογλου, Σαβ. Γιαννάτου, Ιβάν Σβιτάιλο, Ζαχ. Καρούνης κ.α.

Θέατρο Badminton

Ο Ιάσονας και το Χρυσόμαλλο Δέρας

 

Από τις σελίδες της ελληνικής μυθολογίας, για ακόμη μια φορά η Σοφία Σπυράτου, μετά τον «Τρωικό Πόλεμο» και τον «Θησέα και την Αριάδνη στο νησί των Ταύρων» εμπνεύστηκε τον «Ιάσωνα και το Χρυσόμαλλο Δέρας». Μια επική περιπέτεια που βασίζεται στο ταξίδι του Ιάσωνα από την Ιωλκό στην Κολχίδα προκειμένου να κατακτήσει τον άδικα χαμένο του θρόνο.

Στην σκηνή του θεάτρου Badminton η Σοφία Σπυράτου χορογράφησε και σκηνοθέτησε ένα ζωντανό παραμύθι για παιδιά με πλούσια εφέ, όμορφες χορογραφίες, μελωδικές και χαρούμενες μουσικές και ζωηρές ερμηνείες.

Τα κείμενα της παράστασης και τους στίχους των τραγουδιών συνέθεσε ο Παρασκευάς Καρασούλος. Με ευαισθησία και πνεύμα μετέφερε παιδιά και γονείς στην πάντα γοητευτική ελληνική μυθολογία, αναδεικνύοντας την τρυφερότητα, την ανδρεία και την νοοτροπία των μυθικών ηρώων. Τον κεντρικό ήρωα Ιάσονα ερμηνεύει ο Γιάννης Στάνκογλου και την μάγισσα Μήδεια η λυρική Σαββίνα Γιαννάτου, που με την υπέροχη φωνή της μετέφερε τους θεατές στο βαθύ παρελθόν. Την δράση συνόδευε ο μελωδός της παράστασης Ζαχαρίας Καρούνης (Ορφέας) ερμηνεύοντας τους υπέροχους στίχους του Παρασκευά Καρασούλου, σε μουσική του ειδικού στις μουσικές για παιδικό θεάτρο Νίκου Κηπουργού. Παράλληλα η εντυπωσιακή παρουσία του Ιβάν Σβιτάιλο σε ρόλους που ούτως ή άλλως εντυπωσιάζουν τα παιδιά, δηλαδή αυτούς του Κένταυρου (εξαιρετικό κοστούμι) και του Ηρακλή, ήταν αναμενόμενο να κλέψεις τις εντυπώσεις.

Η σκηνοθεσία της Σπυράτου υπήρξε ζωντανή και πλούσια σε σκηνικούς εντυπωσιασμούς που κέρδιζαν το δυσκολοπρόσιτο παιδικό ενδιαφέρον. Σε αυτό βοήθησαν και τα εξαιρετικής αισθητικής σκηνικά και κοστούμια του Μανόλη Παντελιδάκη και οι ατμοσφαιρικοί φωτισμοί.

Τα παιδιά – και τα μικρά και τα μεγάλα- θα εντυπωσιαστούν από τους 25 χορευτές και ηθοποιούς οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις εκτελούν χορογραφίες και ακροβατικά.

Το θέμα δεν είναι ό, τι πιο πρωτότυπο θα μπορούσαμε να έχουμε δει, ειδικά η έναρξη με τους Θεούς του Ολύμπου που υπάρχουν σε όλες σχεδόν τις παιδικές παραστάσεις. Επίσης προσωπικά μου έλειψε το χιούμορ και το αστείο κατά την διάρκεια της δράσης. Όμως το γεγονός του ότι ζωντανεύουν στα μάτια των παιδιών εικόνες που τις έχουν διαβάσει ή ακούσει από το σχολείο, τα εντυπωσιάζει και πιθανώς τα βοηθά στην κατανόηση της μυθολογίας.

Πρόκειται για μία αξιόλογη παραγωγή, με ταλαντούχους συντελεστές που θα κάνει τα παιδιά σε πολλά σημεία να μείνουν με το στόμα ανοιχτό, λόγω σκηνικών και χορογραφιών και τους γονείς να παρακολουθήσουν ένα ευχάριστο θέαμα.


Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Σοφία Σπυράτου
Θεατρική Διασκευή: Παρασκευάς Καρασούλος
Μουσική: Νίκος Κηπουργός
Χορογραφίες: Σοφία Σπυράτου
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης
Στίχοι: Παρασκευάς Καρασούλος

Πρωταγωνιστούν:
Γιάννης Στάνκογλου
Σαβίνα Γιαννάτου
Μαρίνα Σάττι
Γιώργος Γάλλος
Ζαχαρίας Καρούνης
Ιβάν Σβιτάιλο
Γιάννης Τσεμπερλίδης
Μαρία Γράμψα
Δημήτρης Γαλάνης
Χλόη Μάντζαρη
Μαριλού Κατσαφάδου
Γιώργος Νούσης

Παίζουν αλφαβητικά:
Γιώτα Αλεξίου
Στράτος Γιαπτσέ
Αλέξανδρος ΚεΪβανάη
Έλενα Κέκκου
Ανδρέας Λάβνερ
Γιάννα Μεντβέντεβα
Αρετή Νότη
Πάνος Πολίτης
Κώστας Ραφαηλίδης
Δημόκριτος Σηφάκης
Γιάννης Σμέρος
Γιάννης Στέφος
Ράνια Φόβου

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:
Σάββατο: 15:00 / Κυριακή: 12.00, 15:00
Τιμή εισιτηρίων: Γενική είσοδος: Δ ζώνη 9€
Γ ζώνη 12€
Β ζώνη 15€
Α ζώνη 18€
VIP ζώνη 58€ ευρώ

Κρατήσεις – αγορά εισιτηρίων: 2108840600,www.abcd.gr, www.viva.gr, Καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, ΙΑΝΟΣ, Reload, Media Markt

Θέατρο Badminton
Διεύθυνση: Άλσος Στρατού, Ολυμπιακά Ακίνητα, Γουδή
Τηλέφωνο: 210 8840600

 

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή.

Θέατρο για τα παιδιά