Είδαμε: "Δεν είμαι φλαμίνγκο"- Έχω το δικαίωμα να είμαι ο εαυτός μου στο θέατρο 104!

Πληροφορίες

  • Χώρος: Θέατρο 104
  • Σκηνοθεσία: Πέτρος Κουμπλής
  • Παίζουν: Γιώτα Βιτετζάκη, Ελένη Βλάχου, Νίκος Ζιάζιαρης κ.α.

Δεν είμαι φλαμίνγκο

Έχω δικαίωμα να είμαι ο εαυτός μου

 

Η φιλόξενη σκηνή του θεάτρου 104 παρουσιάζει το έργο «Δεν είμαι φλαμίνγκο» σε σενάριο, σκηνοθεσία, στίχους και μουσική του δημοσιογράφου και συγγραφέα Πέτρου Κουμπλή. Το έργο αυτό αποτελεί μια τρυφερή αφήγηση για την αποδοχή του εαυτού μας μέσα από τη διαφορετικότητα μας.

Ο Μιλώ είναι ένα στρουθοκαμηλάκι, που πασχίζει να γίνει μέλος μιας παρέας όμορφων φλαμίνγκο. Φτάνει στο σημείο να απαρνηθεί την ταυτότητα του παριστάνοντας το φλαμίνγκο χωρίς όμως να τα καταφέρει. Παρακολουθούμε τις περιπέτειες του Μιλώ που φτάνει μέχρι το σκοτεινό κελί του ξεπουπουλιαστή. Θα καταφέρει να ελευθερωθεί από το κλουβί του αλλά και από όλα όσα του στερούν το δικαίωμα να είναι ο εαυτός του;

Σε όλη τη διάρκεια της παράστασης το ενδιαφέρον του παιδικού κοινού παραμένει αμείωτο. Κάποιες φορές μάλιστα παρεμβαίνει για να βοηθήσει τον ήρωα μας. Οι μεγάλοι έχουν ταυτιστεί με την μαμά του Μιλώ από την πρώτη κιόλας σκηνή όταν επιτέλους τον φέρνει στη ζωή. Τα κουστούμια είναι ευφάνταστα και πρωτότυπα, τα σκηνικά λιτά και απέριττα. Και γιατί να μην είναι δηλαδή αφού με λίγη φαντασία ένα λουλούδι μπορεί να γίνει κιθάρα στα χέρια των ταλαντούχων ηθοποιών της παράστασης; Όσο κι αν προσπάθησα δεν μπόρεσα να ξεχωρίσω κάποιον αφού όλοι ήταν πολύ καλοί. Ίσως περισσότερη εντύπωση μου έκανε ο Μιλώ με την μοναδική κίνηση και την ερμηνεία του. Έξυπνοι διάλογοι που προκαλούν γέλιο, ωραίοι στίχοι και μουσική που συγκινούν μικρούς και μεγάλους.

Ο ταλαντούχος Πέτρος Κουμπλής μας αποδεικνύει ότι δεν χρειάζονται ακριβές παραγωγές για να γίνουν αξιόλογες παραστάσεις. Οι διάλογοι μαμάς – παιδιού είναι σαν να ακούμε τους εαυτούς μας να συνομιλούν με τα παιδιά μας. Αγωνία για αποδοχή. Αυτή η εκπληκτική παράσταση δεν τελειώνει σε 70 λεπτά. Την κουβαλάς σπίτι σου. Την σκέφτεσαι και την επόμενη μέρα. Ανοίγει εσωτερικούς διαλόγους. Προκαλεί συζητήσεις με τα παιδιά μας. Δεν δίνει μαγικές λύσεις ούτε απαντήσεις. Αντιμετωπίζει τα προβλήματα με την ελαφρότητα των μικρών παιδιών. Απλά...

Δεν ξέρω γιατί μιλάει τόσο πολύ μέσα μας. Ίσως γιατί είναι πολύ κοντά στην αλήθεια. Πρέπει να ξέρω ποιος είμαι. Όταν ξέρω ότι δεν μπορώ να πετάξω μαθαίνω να περπατάω καλύτερα. Να μην στεκόμαστε σε στερεότυπα. Μπορούμε να είμαστε διαφορετικοί. Αν ακόμα αναρωτιέστε πως είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά σε μια παράστασηδεν έχετε παρά να έρθετε στο θέατρο 104 να το διαπιστώσετε και μόνοι σας.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση θα βρείτε εδώ

Θέατρο 104

Διεύθυνση: Ευμολπιδών 41

Περιοχή: Γκάζι, Στάση Μετρό Κεραμικός

Τηλέφωνο: 210 3455020 , 6940290312 / www.104.gr

 

 

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή.

Θέατρο για τα παιδιά