Είδαμε: "Μόνο αν το πιστέψεις" στο Θέατρο Αλίκη! Ένας ύμνος για την πίστη στον εαυτό μας!

Πληροφορίες

  • Χώρος: Θέατρο Αλίκη
  • Σκηνοθεσία: Κέλλυ Σταμουλάκη
  • Παίζουν: Ελένη Καστάνη, Ορέστης Τρίκας, Μυριέλλα Κουρεντή, Παύλος Εμμανουηλίδης κ.α.

Μόνο αν το πιστέψεις στο Θέατρο Αλίκη

Ένας ύμνος για την πίστη στον εαυτό μας

 

Η επιβλητική σκηνή του θεάτρου «Αλίκη» άνοιξε τις πόρτες της για να υποδεχτεί το έργο «Μόνο αν το πιστέψεις» σε κείμενο και σκηνοθεσία της Κέλλυς Σταμουλάκη. Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους που εστιάζει στην πίστη στον εαυτό μας που υπερνικά κάθε φόβο.

Στη Χώρα της Υπομονής οι κάτοικοι ζουν ευτυχισμένοι. Μέχρι τη στιγμή που ο αρχιστράτηγος Τραμουντάνας με τον άπληστο χαρακτήρα του ρίχνει τους ήρωες της ιστορίας μας σε μεγάλες περιπέτειες. Τους κυνηγά σε θάλασσες, πόλεις, βουνά και τους αναγκάζει να έρθουν αντιμέτωποι με τρικυμίες, φύλακες-δεινόσαυρους και περίπλοκα αινίγματα. Θα καταφέρουν τελικά οι ήρωες μας να ξεπεράσουν τα εμπόδια που τους περιμένουν;

Μια υπερπαραγωγή που καταφέρνει να καθηλώσει το παιδικό κοινό με γρήγορες εναλλαγές από έναν πολύ ταλαντούχο θίασο. Ο χορός και το τραγούδι με την ζωντανή ορχήστρα σε μουσική του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα μας κρατάει σε εγρήγορση ως το τέλος. Παραμυθένια σκηνικά και κουστούμια φωτισμένα με έναν μαγικό και ξεχωριστό τρόπο σε ένα παραμύθι που όλα μπορούν να συμβούν.

Όσα πιο πολλά πράγματα ξέρεις, γίνεσαι πιο ελεύθερος και έχεις περισσότερες επιλογές. Ο φόβος και οι αρνητικές σκέψεις χάνουν τη δύναμη τους αν δεν πιστεύουμε σε αυτές. Η αποδοχή της διαφορετικότητας και η δύναμη της αγάπης είναι μερικές από τις διαχρονικές αξίες αυτής της παράστασης. Σε μια δύσκολη εποχή σαν αυτή που ζούμε είναι πολύ ευχάριστο να ξεχνιόμαστε μέσα στα παραμύθια αλλά ταυτόχρονα πολύ διδακτικό να αναζητάμε βαθιά μέσα μας την προσωπική μας αλήθεια.

 

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή.

Θέατρο για τα παιδιά